Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

Hangszerkóstoló: A zenével távlatokat nyitunk!

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú zenét eljuttassuk azokhoz, akiknek nincs lehetőségük a hagyományos hangversenyeken részt venni, és ezáltal megismertetni velük a zene személyiségformáló és közösségteremtő erejét. Kiemelt projektünk a TérTáncKoncert valamint az autizmusbarát kakaókoncertek.

Adószám:
18005488-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

Szervezet adószáma:
18005488-2-41

Honlap:
http://www.bfz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Fesztivalzenekar/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=A1hH3tyCYeU

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000089-59160000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 1 489 4330

A szervezet címe:
1034 Budapest, Bécsi út 126.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

Egyre többször lépünk fel olyan alternatív helyszíneken – idősotthonokban, elhagyott zsinagógákban, kórházakban, gyermekotthonokban, börtönökben, iskolákban –, ahol igazán közel kerülhetünk a közönséghez. Közösségi és zenei nevelési programjainkon keresztül folyamatosan azért dolgozunk, hogy minden korosztályhoz és a társadalom minden rétegéhez eljuttassuk a klasszikus zene szépségét. A muzsika erejével és szépségével kapcsolunk össze embereket, építünk fel és erősítünk meg közösségeket.A Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon, sőt a New York Times egy ízben egyenesen a világ legjobb zenekaraként hivatkozott rá. A siker egyik kulcsa, hogy Fischer Iván és muzsikusai folyamatosan új utakat keresnek, sosem ragadnak le egy módszernél, zeneszerzőnél vagy megközelítésnél. Mindig új koncertformák bevezetésével jutnak el a zenére nyitott emberekhez. Közösségi és nevelési programjaink segítségével hátrányos helyzetű gyerekekhez, idősekhez juttattuk el az élet örömét a muzsikán keresztül, és közösségeket hoztunk közelebb egymáshoz. A BFZ újabb keletű hagyományai közül kiemelkedik A BFZ bekopog! című rendezvénysorozat. A zenekar egy-egy vidéki koncerthez kapcsolódóan „megszállja” a hangverseny helyszínéül szolgáló várost, és házhoz viszi a zenét, hogy a zenekedvelő és a zenével kapcsolatban lévő tehetséges fiatalok még nagyobb kedvvel és tudással fordulhassanak a muzsikálás felé. A vállalkozás egyben arra is lehetőséget ad, hogy a zenekar vidéken élő rendkívüli tehetségeket fedezzen fel.

Mire gyűjt:

Közösségi programjaink megvalósítására:

  • TérTáncKoncert a Hősök terén: a toleranciára, valamint a zene közösségteremtő hatására hívja fel a figyelmet 500, hátrányos helyzetű településről érkező gyerek részvételével.
  • Közösségi hét: templomokba és elhagyatott zsinagógákba, idősotthonokba és gyermekotthonokba visszük el a zene örömét azoknak, akik különben nem jutnának el hangversenyekre. 

Zenei nevelési programjaink megvalósítására:

  • Hangszerkóstoló: iskolákba látogatva ismertetjük meg a gyerekeket a hangszerekkel
  • Próbalátogatás
  • Autizmusbarát kakaókoncert
  • Gyermekopera

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Hangszerkóstoló - Adjuk össze!

Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

14% 80.000 Ft összegyűlt
562.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.