Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

A minimális cél a maximum

Ifjúsági, gyerek, felnőtt és parasportolók szabadidős és versenycélú sportolási lehetőséget szeretnénk biztosítani minden korosztály számára. Ezen belül a gyermek és ifjúsági korú, illetve a parasportolók mozogni vágyók számára teljesen ingyenes sportolási lehetőséget szeretnénk kínálni, megteremtve a szerényebb körülmények között élők számára is a minőségi sportolás lehetőségét. Egyesületünk terveiben egy utánpótlás központ létrehozása is szerepel, mely révén nevelőegyesületi feladatokat is ellátunk. A BAK 2018 végén megalapította az első, amatőr, intergált sportegyesület keretében a vakfoci szakosztályát, mely 2019 nyarán az első magyarországi vakfoci bajnoki döntőt fogja lejátszani a LASS csapatával az Egri Erbstein Tornához kapcsolódó eseménysorozat részeként. A fenti célok mellett egy legendás, de mára kissé elfeledett sportegyesület, az 1990-ben alapított majd 1947-ben megszűnt Budapesti Atlétikai Klub hagyományápolása is szerepel, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet egy a sport hőskorában aktív és ezzel feledhetetlen érdemeket szerzett sportegyesület eredményeire és sportolóira. Szeretnénk emléket állítani Egri Erbstein Ernőnek is, aki magyarországi labdarúgó pályafutása a BAK-hoz kötődik és túlélve a II. világháború és a holokauszt rémségeit, a Grande Torini, azaz a háború után a világ legjobb fociklubjának tartott, a Torino FC-nek a menedzsere lett. A tragikusan fiatalon elhunyt kiváló szakember tiszteletére a nemzetközi Egri Erbstein Ernő futballtorna megrendezésére kerül sor 2019 nyarán.

Adószám:
19026916-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

Szervezet rövid neve:
Budapesti Atlétikai Klub (BAK)

Szervezet adószáma:
19026916-1-42

Honlap:
http://www.budapesti-atletikai-klub.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Budapesti-Atl%C3%A9tikai-Klub-Egyes%C3%BClet-474930452944818/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12100011-17928317-________

A szervezet telefonszáma:
+36 33345700

A szervezet címe:
1149 Budapest, Répásy utca 10. 3 10.

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:
Egyesületünk a felnőtt, nagypályás BLSZ III-ban induló csapata mellett elsőként a magyarországi amatőr klubbok között megalapította a BAK Vakfoci szakosztályt is. Célunk, hogy a vakok és gyengénlátok sportjának népszerűsítése keretében minél több iskolába elvigyük a vakfoci hírét és megismertessük a vak és gyengénlátó gyerekek körében ezt a nagyszerű sportágat. Az utánpótlás nevelés körében is egyedi utat követünk, szándékaink szerint a rászoruló gyerekek mellett olyan közösséget, az Egri Erbstein Akadémiát szeretnénk létrehozni, mely a sportolási fejlődés mellett megnyugtató és segítő közeget jelent azon gyerekek számára is, akik elszenvedték az un. bulliing nevű, iskolai, vagy interneten kereszüli zaklatást. Ebben a munkába szeretnénk szakembereket, szakpszichológusokat és olyan civil szervezeteket is bevonni, akikkel a napi működés során tudjuk garantálni a kitűzött célokat.

Mire gyűjt:
2019. június 14-16 között a Budapesti Atlétikai Klub és a Corinthian Casuals FC, a világ leghíresebb amatőr csapata megrendezi a négycsapatos Egri Erbstein Tornát, mely egyben az első magyarországi vakfoci döntőnek is otthont ad a BAK és a LASS csapatai között. Az támogatás révén szeretnénk lehetővé tenni azt is, hogy vakfoci csapatunk elindulhasson a Kelet-Európai Vakfoci ligában, illetve a vak és gyengénlátó gyerekek között népszerűsítsük a vakfocit. A torna névadója, Egri Erbstein Ernő, a BAK legendás játékosa, aki a Torino FC edzőjeként irányította a világ akkori legjobb együttesének számító Grande Torino-t. A nyári tornával, a hetven évvel ezelőtti tragikus repülőgép balesetre is emlékezünk, mely során a teljes csapat és a szakvezetők életüket vesztették. Testvérklubunkkal, a Corinthian Casuals FC-vel közösen egy amatőr európai kupasorozat alapjait szeretnénk lerakni a torna révén.

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

A humanizmus kölcsönadott egy embert a sportnak!

Budapesti Atlétikai Klub (BAK)

Első alkalommal rendezzük meg a Vakfoci Bajnoki Döntőt az Egri Erbstein Ernőről elnevezett nemzetközi, amatőr labdarúgó tornával együtt, a világ leghíresebb amatőr csapatával, a Corinthian Casuals-el közösen.

10% 41.250 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.