Budaörsi Brazil Jiu Jitsu és Judo Integrált Küzdősport Egyesület

Brazil Jiu Jitsu - Tanuld meg uralni önmagad!

Egyesületünk célja, hogy a sportot és az aktív életmódot szerető gyerekeket neveljen. A mozgásszegény életmód nem csak a felnőtt lakosságra jellemző, hanem egyre jobban terjed át a gyerekek világára is. Egyre gyakoribb a gyermekkori elhízás valamint a mozgásszegény életmódból és rossz táplálkozási szokásokból eredő betegségek. A rendszeres testmozgás szerepe az egészséges és teljes élethez gyermek és felnőtt korban is nélkülözhetetlen. Egyesületünk jelenleg közel 200 főnek biztosítja ezt a rendszeres testmozgást, hozzájárulva ezzel a egészségük megőrzéséhez és fejlesztéséhez.

Adószám:
18296824-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Budaörsi Brazil Jiu Jitsu és Judo Integrált Küzdősport Egyesület

Szervezet rövid neve:
ZR TEAM Budaörs

Szervezet adószáma:
18296824-1-13

Honlap:
http://www.zrteambudaors.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/bjjbudaors

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-60110538

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 703447434

A szervezet címe:
2040 Budaörs, Károly király utca 145.

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:

A Mushin Judo Egyesületet 2012-ben azzal a céllal hoztuk létre, hogy sportolási lehetőséget biztosítsunk ép és fogyatékkal élő gyermeknek. Az egyesületnél kettő küzdősport a judo és a brazil jiu jitsu okatása folyik. Az edzések célja, hogy az egyén életminőségét fizikai, lelki és szellemi szinten is pozitív irányba befolyásolják. Ezen küzdősportok, összetett jellegükből adódóan rendkívüli módon alkalmasak a gyermekek különféle képességeinek fejlesztésére. Edzéseink jelenleg Törökbálinton, Budaörsön és Budapest több intézményében is folynak. Életkori sajátosságokat figyelembe véve korcsoportos bontásban foglalkozunk óvodásokkal, kisiskolásokkal, tinédzserekkel valamint felnőttekkel. Egyesületünk taglétszáma jelenleg közel 200 fő. Óvodás korban játékos, küzdősport alapú mozgásfejlesztő foglalkozásokon keresztül érjük el, hogy a gyermekek megszeressék magát a mozgást valamint a küzdősportokat. Ebben az életszakaszban kiemelten fontos, hogy a gyermekek megismerkedjenek az eséstechnikákkal, ami egy olyan mozgáselemeket tartalmazó rendszer, amely segítségével minimalizálható az elesésből származó komoly sérülések valószínűsége. A különféle mozgásfejlesztő gyakorlatokkal leépíthetőek a kisbabakorból visszamaradt és a további fejlődést gátló úgynevezett primitív reflexek is. Az óvodás korú gyermekek nagymozgásának fejlesztése a későbbiekben a finom motorika fejlődését vonja maga után, ami nagy jelentőséggel bír majd például az iskolában az írástanulás során. A különféle feladatokon keresztül fejlődik a gyermekek testtudata, a partnergyakorlatokon keresztül pedig a küzdőszelleme és a gyakorlótárssal történő kooperatív munka készsége. Iskolás korban már a sportág-specifikus mozgások kerülnek előtérbe. A küzdősportok (judo, brazil jiu jitsu) elsődleges célja az egyén önvédelmi ismereteinek és képességeinek fejlesztése. Ez elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a gyermekek ne váljanak az iskolai zaklatások áldozatává. Erre az önbizalom fejlesztésén keresztül nyílik lehetőség, amely abból a tudásból fakad, hogy egy fizikai konfrontáció során a gyerek képes a saját és társa testi épségét is megőrizni. Megtanulja elkerülni, vagy ha nincs más mód higgadtan és kontrolláltan sérülés okozása nélkül kezelni az ilyen helyzeteket, Egyesületünk Budapesten kettő Budaörsön pedig egy sajátos nevelési igényű gyermekeket oktató intézményben is tart foglalkozásokat összesen 50 gyermeknek.

Mire gyűjt:

Budaörsi központi edzőtermünknek egy építkezés miatt költöznie kell. Az új terem felújítására gyűjtünk adományokat.

Jogállás:
Közhasznú

Sport
Bankkártyás
adománygyűjtés

Támogasd Budaörsi Brazil Jiu Jitsu Csapatunkat!

ZR TEAM Budaörs

Budaörsi edzőtermünket a járványügyi helyzet miatt egy időre be kell zárnunk! Kérlek, a korlátozások alatt támogasd egyesületünket! A befolyt összeget a terem bérleti és fenntartási díjára fordítjuk!


Adománygyűjtés indult: 2020.02.28.
Összeg: 399.219 Ft
Támogatók száma: 33
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.