Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Egy kicsit a Kicsiknek!

• szervtranszplantált gyerekek rehabilitációja • krónikus gyulladásos bélbetegségek diagnosztikájának végzése • koraszülöttséggel összefüggő állapotok diagnosztikájának fejlesztése • krónikus vese-, máj-, bél-, tüdő-, és neurológiai beteg gyermekek szövődményeinek gyors diagnosztizálása

Adószám:
18222432-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18222432-1-42

Honlap:
http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu/info.aspx?sp=89&web_id=

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyermekklinika

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100792-04119200-01003009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 208258155

A szervezet címe:
1083 Budapest, Bókay utca 53.

Tevékenységi kör:
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Tevékenység leírása:
Az alapítvány a gyógyító munka végzése mellett segíti az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzését és szakemberek képzését a felszerelések megfelelő üzemeltetéséhez. Az alapítvány támogatja a klinikai osztályok felújítását, baba-mama szobák kivitelezését, a kis betegek mielőbbi gyógyulása érdekében. Az alapítvány támogatja a klinikán dolgozó orvosok, kutatók, egészségügyi személyzet hazai és külföldi konferenciákon, továbbképzéseken való részvételét, ugyanakkor lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a szakemberek oktató munkájukat, a klinikai munkájukat, kutatásban és szervezésben elért eredményeiket idehaza és külföldön tovább adhassák tanfolyamokon és továbbképzéseken. Az alapítvány további céljai között szerepel a betegségekről, illetve azok megelőzéséről, gyógyításáról ismeretterjesztő kiadványok készítése, kórházi betegek és gyógyult gyermekek részére programok szervezése, játszóház működtetése, gyermekkönyvtár és számítógépes szoba létrehozása. Az alapítvány támogatja a szakembereket új diagnosztikai és terápiai célú kutatómunkában.A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája (Bókay Gyermekklinika), Magyarország első, Európa ésa világ negyedik legrégibb, csecsemőket és gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye. A klinika tavaly ünnepelte alapításának 175 éves évfordulóját, amely keretében az emlékezés mellett számos, jövőbemutató programot is indítottunk. Az ünnepi megemlékezés mellett, nyílt napot szerveztünk és a szülők számára kiadványt készítettünk. Klinikánkon Magyarország egész területéről és az országhatárokon túlról évente mintegy 70.000 gyermek érkezik szüleivel együtt. Kis betegeink ellátását 175 éve folyamatosan, egy perc megszakítás nélkül végezzük.

Mire gyűjt:

A klinikán dolgozók számára elsődleges, hogy a beteg gyermekeket minél gyorsabban, biztonságosabban és hatékonyan, az ő számukra barátságos környezetben tudjuk gyógyítani. Ezt a célt szolgálja egy most kialakításra kerülő Gyermeksürgősségi és Egynapos Osztály, amelynek első része 2015. augusztusában elkészült.  A beteg gyermekek gyors és biztonságos ellátásához a megfelelő környezet és eszközpark a szaktudás mellett elengedhetetlen. A sürgősségi osztály építésének második ütemében egy 5 ágyas fektetőt és modern vizsgálókat kívánunk kialakítani.

Támogatásával ezt a törekvésünket segíti, és végső soron a beteg gyermekek és szüleik számára nyújt támogatást.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Infúziós pumpákat a Legkisebbeknek!

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy infúziós pumpákkal támogassa az I. sz. Gyermekklinikán gyógyuló betegeket. Ellátásukhoz nélkülözhetetlen, akár 10-12 pumpa egyidejű használata szükséges! Egy pumpa közel 500.000 Ft.


Telefonszám: 13600/77
328 hívás, 119 sms
Érdekel
Egészségügy
Élmény
adománygyűjtés

GIGÁSZOK HARCA

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

Összeg: 378.500 Ft
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Bókay Angyalai

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

100% 750.000 Ft összegyűlt
750.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.