Bókay Gyermekklinikáért Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Egy kicsit a Kicsiknek!

• szervtranszplantált gyerekek rehabilitációja • krónikus gyulladásos bélbetegségek diagnosztikájának végzése • koraszülöttséggel összefüggő állapotok diagnosztikájának fejlesztése • krónikus vese-, máj-, bél-, tüdő-, és neurológiai beteg gyermekek szövődményeinek gyors diagnosztizálása

Adószám:
18222432-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Bókay Gyermekklinikáért Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18222432-1-42

Honlap:
https://bokaygyermekklinika.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyermekklinika

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10403387-00031000-00000008

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 206701612

A szervezet címe:
1083 Budapest, Bókay utca 53.

Tevékenységi kör:
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Tevékenység leírása:

Az alapítvány a gyógyító munka végzése mellett segíti az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzését és szakemberek képzését a felszerelések megfelelő üzemeltetéséhez. Az alapítvány támogatja a klinikai osztályok felújítását, baba-mama szobák kivitelezését, a kis betegek mielőbbi gyógyulása érdekében. Az alapítvány támogatja a klinikán dolgozó orvosok, kutatók, egészségügyi személyzet hazai és külföldi konferenciákon, továbbképzéseken való részvételét, ugyanakkor lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a szakemberek oktató munkájukat, a klinikai munkájukat, kutatásban és szervezésben elért eredményeiket idehaza és külföldön tovább adhassák tanfolyamokon és továbbképzéseken. Az alapítvány további céljai között szerepel a betegségekről, illetve azok megelőzéséről, gyógyításáról ismeretterjesztő kiadványok készítése, kórházi betegek és gyógyult gyermekek részére programok szervezése, játszóház működtetése, gyermekkönyvtár és számítógépes szoba létrehozása. Az alapítvány támogatja a szakembereket új diagnosztikai és terápiai célú kutatómunkában. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinikája Magyarország első, Európa és a világ negyedik legrégibb, csecsemőket és gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye. A klinika tavaly ünnepelte alapításának 180 éves évfordulóját, amely keretében az emlékezés mellett számos, jövőbemutató programot is indítottunk. Az ünnepi megemlékezés mellett, nyílt napot szerveztünk és a szülők számára kiadványt készítettünk. Klinikánkon Magyarország egész területéről és az országhatárokon túlról évente mintegy 60.000 gyermek érkezik szüleivel együtt. Kis betegeink ellátását 180 éve folyamatosan, egy perc megszakítás nélkül végezzük.

Mire gyűjt:

Az Alapítvány célja, hogy infúziós pumpákkal támogassa az I. sz. Gyermekklinikán gyógyuló betegeket. Az infúziós pumpa egy olyan eszköz, amely különböző gyógyszerek precíz beadását biztosítja vénásan a kis betegek ellátása során. A gyakran 1 kg alatti testsúllyal született, hasi vagy mellkasi műtéten átesett, - de még a normál testsúlyú intenzív osztályos ellátást igénylő betegeknél is - nélkülözhetetlen eszköz, amely a számukra szükséges gyógyszereket az előirt tizedesnyi pontossággal képes beadni órákon, akár napokon át. Egy súlyos beteg újszülöttnél ez azt jelenti, hogy akár 10-12 ilyen infúziós pumpa egyszerre szolgálja az összes gyógyszer és vénába adható tápanyag egyidejű bejuttatását. Egy pumpa közel 500.000 Ft.

Támogatásával ezt a törekvésünket segíti, és végső soron a beteg gyermekek és szüleik számára nyújt támogatást.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Infúziós pumpákat a Legkisebbeknek!

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy infúziós pumpákkal támogassa az I. sz. Gyermekklinikán gyógyuló betegeket. Ellátásukhoz nélkülözhetetlen, akár 10-12 pumpa egyidejű használata szükséges! Egy pumpa közel 500.000 Ft.


583 hívás, 193 sms
Érdekel
Egészségügy
Élmény
adománygyűjtés

GIGÁSZOK HARCA

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

Összeg: 378.500 Ft
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Bókay Angyalai

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány

100% 750.000 Ft összegyűlt
750.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.