BICE-BÓCA Hátrányos helyzetűek és Nagycsaládosok Egyesülete

Jól csak a szívével lát az ember

„Jól csak a szívével lát az ember…” Ez a mi mottónk. Úgy gondoljuk, a valódi kincsek a felszín alatt rejtőznek. Az igazi akadálymentesítésnek – ahogy Helga mondta egyszer – elsőként az emberek szívében és lelkében kellene kezdődnie. Vagyis a fizikai akadályok leküzdése vajmi kevésnek bizonyul, ha a lelkekben feltornyosuló gátak még ott lapulnak. Sajnos hiába a rámpa, ha nincs, aki feltolja rajta a tolókocsit.

Adószám:
19018249-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
BICE-BÓCA Hátrányos helyzetűek és Nagycsaládosok Egyesülete

Szervezet rövid neve:
Bice-Bóca Egyesület

Szervezet adószáma:
19018249-1-07

Honlap:
http://www.biceboca.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bicebocaegyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCAbAv4NMyk6LSGimMubBs4w

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11736044-20004927-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-22-407-736

A szervezet címe:
8060 Mór Bajcsy-Zs. utca 1. a.

Tevékenységi kör:
Nagycsaládos szervezetek

Tevékenység leírása:

A fogyatékos,-és mozgássérültek egybeszeretése, rendszeres foglalkozások, programok szervezése, biztosítása, nagycsaládosok és öregek segítése, kik kívül rekedtek a szociális hálón.

Egyesületünk története 1987-ig nyúlik vissza. Ekkor még nem volt Bice-Bóca – ehhez három év kellett. Ebben az évben alakult a Nagycsaládosok Egyesülete Budapesten, melynek működési területe induláskor a három és többgyermekes családok patronálása volt, majd ez a vonal bővült ki, amikor Mórra került az egyesület. 1990 óta létezik hivatalosan is a Bice-Bóca, amely felvállalta a szociális alapellátások javítását, fogyatékos és mozgássérült gyermeket nevelő családok, idős emberek segítését is.

Miután a fő profil a sérült emberek segítése lett, ez alapján a név is módosult. A teljes nevünk: Bice-Bóca Hátrányos Helyzetűek és Nagycsaládosok Egyesülete, röviden: Bice-Bóca Egyesület. Egyre több tagunk van, és az önkéntes programba bekapcsolódva lelkes fiatalokat is fogadunk egy-egy rendezvényünkön.

Közösségünk igazi családdá vált az évek során. Fontos számunkra, hogy minden ünnepünket méltóképpen megünnepelhessünk. A nagyobb alkalmakra játszóházat rendezünk, ahová bárkit szeretettel várunk. Ezek egyre népszerűbbek – húsvét, anyák napja, advent, karácsony: mind egy-egy csoda mindnyájunk számára.

Folyton járjuk az országot, igazi felfedezők vagyunk. Fellépések, kirándulások, színházlátogatás, főzőverseny, sportnap – e széles paletta nem álom: tesszük, élvezzük, és értékeljük mindezt. Családunk arra törekszik, hogy megmutassuk, milyen kitartás és erő lakozik a „falak” mögött. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a teljes értékű élet lehetőségét.

Mire gyűjt:

1 % = 1 esély a Bice-Bócáknak. Ami másnak csak egy papír, nekünk fennmaradásunkat jelentheti. A támogatóink nélkül nem tudnánk együtt, szeretetben megélni a közös pillanatokat, élményeket, melyek segítenek minket abban, hogy valódi akadálymentesítők lehessünk nap mint nap.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1 % = 1 esély a Bice-Bócáknak

Bice-Bóca Egyesület

Ami másnak csak egy papír, nekünk fennmaradásunkat jelentheti, és hozzájárul ahhoz, hogy valódi akadálymentesítők lehessünk.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
19018249-1-07
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.