BHRG - Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány

A GYEREK MAGA A CSODA!

Alapítványunk működése során folyamatosan dolgozik az eltérő fejlődésű gyermekek társadalmi integrációjáért, elősegítve az érintett gyermek családjának beilleszkedését is, hiszen a gyermeket érettebb idegrendszeri állapotba juttatjuk a szenzomotoros szemléletű mozgásterápia alkalmazása révén, megteremtve az esélyegyenlőség lehetőségét. Az eltérő fejlődésű gyermekekeket a tünetfelismerés lehetőségeiek és a fejlesztéshez való hozzájutásban és a velük foglalkozó szakembereket módszertani, szakmai munkájukban támogatjuk. ********************************************************************************* A BHRG Alapítvány a sajátos nevelési igényű gyermek (hátrányos szociokulturális környezetben élők, megkésett pszichomotoros fejlődésű, fogyatékossággal élő, figyelmetlen gyerekek stb.) vizsgálatát és felzárkóztató, hiánypótló szenzomotoros fejlesztését, valamint kognitív fejlesztését és viselkedésterápiájáihoz szükséges módszertani, információs, támogatói munkát végzi. Szervezetünk fontos társadalmi felelősségvállalása az eltérő fejlődésű (koraszülött, megkésett beszéd és/vagy mozgásfejlődésű, hiperaktív, autizmusban érintett, figyelmi és/vagy tanulási nehézségekkel, viselkedési problémával küzdő, iskolaéretlen, stb.) gyermekek támogatása. Fontos szerepet vállalunk szakemberek és szülők érzékenyítésében. Együttműködéseket alakítottunk ki számos szakmai szervezettel, a helyi önkormányzattal, hogy jó gyakorlatokat megosszuk, támogatva az érintettek mielőbbi segítséghez jutását. ********************************************************************************* > Magyarország vezető szenzomotoros fejlesztő központja ********************************************************************************* > Számos szabadegyetem, konferencia a korai fejlesztés témakörében ********************************************************************************* > Szakmaközi módszertani támogatás , nemzeközi együttműködések ********************************************************************************* > Családok korai fejlesztéshez jutása, érdekképviselet ********************************************************************************* > Kiadványok kiadása, tudományos munka, az információk közvetítése ********************************************************************************* > Az Eltétő Fejlődésű Gyermekek Nagyköveti Programja ********************************************************************************* > BHRG Csemete Program - Lakatos Katalin Ösztöndíj

Adószám:
18241343-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
BHRG - Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány

Szervezet rövid neve:
BHRG Alapítvány

Szervezet adószáma:
18241343-1-41

Honlap:
http://www.bhrg.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bhrgalapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/BHRGAlapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-60313566-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306228122

A szervezet címe:
1037 Budapest, Erdőalja u. 174/B. 176.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A BHRG Alapítvány a korai fejlesztésben tevékenykedő támogató szervezet, mely a szakmai és társadalmi felelősségvállalás alapgondolatával működik. Az BHRG Alapítvány az eltérő fejlődésű (koraszülött, megkésett beszéd és/vagy mozgásfejlődésű, hiperaktív, autizmusban érintett, figyelmi és/vagy tanulási nehézségekkel, viselkedésproblémával küzdő,  iskoaléretlen, stb.) gyermekekért dolgozik. Fontos szerepet vállalunk a védőnők, bölcsődei kisgyermeknevelők, óvónők, házi gyermekorvosok, szülők érzékenyítésében; figyelmüket  előadások, konferenciák, szupervíziós alkalmak keretében hívjuk fel az eltérő fejlődés jelentőségére, a tünetek felismerésére, a megfelelő időben végzett szűrővizsgálatokra, és a segítséget nyújtó terápiára. Együttműködéseket alakítottunk ki számos szakmai szervezettel, a helyi önkormányzattal, hogy jó gyakorlatunkat megosszuk, támogatva az érintettek mielőbbi segítséghez jutását

Szabadegyetem szervezése
A BHRG Alapítvány hagyományteremtő szándékkal szervezte meg 2011-ben. Célunk a BHRG SZABADEGYETEM évenkénti megszervezésével az, hogy munkánkat  fontos témát k újragondoljuk: megfogalmazzuk a szakmai ajánlásainkat, bemutassuk a leghatékonyabb TSMT és HRG-feladatokat, ismertessük a legkorszerűbb orvosi, biokémiai, fejlődéspszichológiai, pedagógiai irányzatokat.

Az Eltérő Fejlődésű Gyermekek Nagykövetti Programja 
Esélyteremtés az eltérő fejlődésű gyermekek fejlesztésére. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindazon személyeknek, akik gyermekekkel vannak kapcsolatban (szülők, védőnők, kisgyermeknevelők, óvónők, tanítók, pszichológusok, gyermekorvosok, stb.), legyen ismeretük az eltérő fejlődés jelentőségéről, a megjelenő tünetekről, hogy megértsék, és jól tudják segíteni azokat a gyerekeket, akiknek erre szükségük van. A gyerekek nem tudják maguk jelezni problémáikat; nem azért viselkednek úgy, ahogyan viselkednek, mert úgy szeretnének, hanem azért, mert csak úgy tudnak!  https://bhrg.hu/az-eltero-fejlodesu-gyermekek-nagykoveti-programja/

BHRG Csemete
Lakatos Katalin PhD, a korai fejlesztésben alkalmazott mozgásterápiás módszer, a BHRG-modell kidolgozója egész életében példát mutatott elhivatottságával és szeretetével, ahogy a gyerekeket és családjaikat támogatta. Emléke előtt tisztelegve hoztuk létre aZ Ösztöndíjat, hogy továbbvigyük az örökségét. https://bhrg.hu/osztondij/

Sikertörténetek összegyűjtése + Fejlődjünk együtt c. kiadványok 
Immáron 25 éve foglalkozunk eltérő fejlődésű gyermekek mozgásterápiájával és kognitív fejlesztésével. Számtalan családtól kaptunk köszönőlevelet, melyekben arról írnak, hogy milyen sikerekeres gyermeküknél a TSMT/HRG-módszer.
Fejlődjünk együtt tájékoztató füzetet kiskorú gyermekeket nevelő szülők számára. A kiadvány az említett periódust 10 életkori szakaszra bontja, és felsorolja az adott időszak fejlődési mérföldköveit.

Mire gyűjt:

Minden csemete számít! - Adománygyűjtő kampány a BHRG Alapítvány Csemete programjának biztosítására

A Csemete Programot alapítónk és szakmai példaképünk, Lakatos Katalin PhD emlékére hoztuk létre. Katalin - a korai fejlesztésben alkalmazott mozgásterápiás módszer (BHRG-modell) kidolgozója - egész életében példát mutatott elhivatottságával és szeretetével, ahogy az eltérő fejlődésű gyerekeket és családjaikat támogatta. Szakmai tapasztalatával és hatalmas munkabírásával a  társadalmi esélyegyenlőség előmozdításáért dolgozott. Különös figyelmet fordított azokra a "csemetékre", akik hátrányos körülmények között éltek, szüleiknek nehézséget és anyagi kihívást jelentett a fejlesztő terápia elkezdése. 

Azoknak a szülőknek szeretnénk segíteni, akikben felmerül, hogy gyermekeik viselkedése, mozgása, figyelme, beszéde vagy tanulási képessége eltér az átlagostól. (Megkésett beszéd-,mozgásfejlődés, autizmus, ADHD, figyelemzavar, viselkedésproblémák, iskolaéretlenség.)  

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy az egyéni vagy csoportos TSMT terápiás  foglalkozások, a csoportos HRG foglalkozások, vagy egy intenzív 3/4/5 napos fejlesztések óriási lendületet adhatnak  az eltérő fejlődésű gyermekek fejlődésében. Ezen fejlesztési programok elkezdése legalább 180.000 Ft-os kiadást jelent a családoknak. Ez az összeg a hátrányos körülmények között élő családoknak akadályt jelent a mozgásterápia elkezdésében. 

Alapítványunk célul tűzte ki, hogy a Csemete Program keretében a  rászoruló szülőket, nagyszülőket, nevelőszülőket, gondviselőket és gyermeiket segítse, a fejlesztési összeg 50%-ával, tehát 90.000 Ft-tal támogassa a terápiát. Munkatársainkkal közösen azon dolgozunk, hogy felkeressük és kiválasszuk a leginkább rászoruló családokat, elindítsuk őket a sikeres és eredményes terápiás folyamatban.

Arra hívjuk most közösségünk követőit, barátait, szakembereit, hogy  9 000 Ft támogatással járuljanak hozzá egy fejlesztési alkalom biztosításához és alapítványunk fenntartható működéséhez (ebből 15 %). https://bhrg.hu/osztondij/

Adományát eljuttathatja hozzánk banki utalással. 
Magnet Bank  16200010-10042580-00000000 
Közlemény: “BHRG Csemete” Program + e-mail
Kérjük, hogy a közlemény rovatba írja meg e-mail címét, hogy értesíthessük a “BHRG Csemete” Program sikerességéről, a fejlesztésben résztvevő családok eredményeiről.  Számítunk a támogatására, kérjük lehetőségeihez mérten támogassa adománygyűjtő kampányunkat!
Köszönettel,
BHRG Alapítvány

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2019-es Beszámoló)

  1%-os nyilatkozat


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.