BHRG - Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány

A GYERMEK MAGA A CSODA!

Alapítványunk működése során folyamatosan dolgozik az eltérő fejlődésű gyermekek társadalmi integrációjáért, elősegítve az érintett gyermek családjának beilleszkedését is, hiszen a gyermeket érettebb idegrendszeri állapotba juttatjuk a szenzomotoros szemléletű mozgásterápia alkalmazása révén, megteremtve az esélyegyenlőség lehetőségét. Az eltérő fejlődésű gyermekeket a tünetfelismerés lehetőségeihez és a fejlesztéshez való hozzájutásban és a velük foglalkozó szakembereket módszertani, szakmai munkájukban támogatjuk. ********************************************************************************* Szervezetünk fontos társadalmi felelősségvállalása az eltérő fejlődésű (koraszülött, megkésett beszéd és/vagy mozgásfejlődésű, hiperaktív, autizmusban érintett, figyelmi és/vagy tanulási nehézségekkel, viselkedési problémával küzdő, iskolaéretlen, stb.) gyermekek támogatása. Fontos szerepet vállalunk szakemberek és szülők érzékenyítésében. Együttműködéseket alakítottunk ki számos szakmai szervezettel, a helyi önkormányzattal, hogy jó gyakorlatokat megosszuk, támogatva az érintettek mielőbbi segítséghez jutását. ********************************************************************************* > Hátrányos helyzetű gyermekek esélyteremtése TSMT/HRG terápiák segítségével ********************************************************************************* > Tünetfelismerés, szemléletformálás ********************************************************************************* > Figyelemfelhívó kampányok ********************************************************************************* > Lakatos Katalin emlék gondozás ********************************************************************************* > Teljes élet esélye a hátrányos helyzetű családoknak, gyermekeknek *********************************************************************************

Adószám:
18241343-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

 • Szervezet adatai
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
BHRG - Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány

Szervezet rövid neve:
BHRG Alapítvány (Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány)

Szervezet adószáma:
18241343-1-41

Honlap:
http://www.bhrg.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bhrgalapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/BHRGAlapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-60313566-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 204959085

A szervezet címe:
1033 Budapest Tavasz u. 5.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

BHRG Alapítvány  -  Budapesti   Hidroterápiás    Rehabilitációs   Gimnasztikai Alapítvány

A BHRG Alapítvány a korai intervencióban tevékenykedő, az eltérő fejlődésű gyermekek képességfejlesztését támogató szervezet, segítve családjaikat és a velük foglalkozó szakembereket.

Fő  tevékenységünk a problémakör megismertetése, jelentőségének hangsúlyozása, szemléletformálás, a fejlesztés megszervezése rászoruló gyermekek számára, valamint szakmai támogatás, továbbképzések, konferenciák szervezése. Munkánk preventív, korrektív, habilitációs és rehabilitációs célú.


VÍZIÓNK

Egy olyan világ, ahol az emberek saját képességeikből a legtöbbet tudják kihozni és ezeket a képességeiket önmaguk és a társadalom javára fordítják. Az egyén fejlődési sajátosságainak a társadalom megfelelő jelentőséget tulajdonít, különös tekintettel a mozgásos, a kognitív, a pszichés és a szociális terület működésének eltéréseire, és biztosítja az adekvát megoldást a problémára/nehézségre.

 

TEVÉKENYSÉGÜNK

 • Szülők, családok támogatása
  Az esélyteremtés kiemelkedő cél, melyet a családok számára szervezett ismeretterjesztés és egyéni tanácsadás formájában valósítunk meg. Az Alapítvány szakmai segítséget ad és pályázati formában anyagi támogatást nyújt a rászoruló gyermekek és családjaik számára a LongiKid diagnosztikai felmérések és TSMT/HRG terápiák igénybevételéhez.
 • Érzékenyítés és misszió

           Figyelemfelhívó kampányokkal igyekszünk az eltérő fejlődésmenetű gyermekeket nevelő szülők különleges helyzetére rávilágítani. A                   gyermekalapellátásban résztvevő szakemberekkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, konferenciáikat előadásokat szervezünk, hogy új              információkat közvetítsünk és továbbadjuk a jó gyakorlatokat. Nagyköveti programunkkal a tünetészlelés jelentőségére és az időben                  megkezdett szakszerű ellátás hatására hívjuk fel a figyelmet.

 • Szakemberek támogatása
  A képzett TSMT/HRG terapeutákat és az egyéb érdeklődő szakembereket speciális képzések szervezésével segítjük tudásuk bővítésében.
   
 • Lakatos Katalin emlékgondozás
  Kiemelkedő szakmai munkát végző TSMT/HRG terapeuták munkájának elismerésére létre hoztuk Az év terapeutája díjat;emlékéveket, jótékonysági eseményeket szervezünk. Rendszerezzük Lakatos Katalin szakmai munkáját.

Mire gyűjt:

A teljes élet esélye!

Lakatos Katalin PhD. - a korai fejlesztésben alkalmazott mozgásterápiás módszer (BHRG-modell) kidolgozója - egész életében példát mutatott elhivatottságával és szeretetével, ahogy az eltérő fejlődésű gyerekeket és családjaikat támogatta. Szakmai tapasztalatával és hatalmas munkabírásával a  társadalmi esélyegyenlőség előmozdításáért dolgozott. Különös figyelmet fordított azokra a "csemetékre", akik hátrányos körülmények között éltek, szüleiknek nehézséget és anyagi kihívást jelentett a fejlesztő terápia elkezdése. 

Azoknak a szülőknek szeretnénk segíteni, akikben felmerül, hogy gyermekeik viselkedése, mozgása, figyelme, beszéde vagy tanulási képessége eltér az átlagostól. (Megkésett beszéd-,mozgásfejlődés, autizmus, ADHD, figyelemzavar, viselkedésproblémák, iskolaéretlenség.)  

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy az egyéni vagy csoportos TSMT terápiás  foglalkozások, a csoportos HRG foglalkozások, vagy egy intenzív 3/4/5 napos fejlesztések óriási lendületet adhatnak  az eltérő fejlődésű gyermekek fejlődésében. Ezen fejlesztési programok elkezdése legalább 180.000 Ft-os kiadást jelent a családoknak. Ez az összeg a hátrányos körülmények között élő családoknak akadályt jelent a mozgásterápia elkezdésében. 

Alapítványunk célul tűzte ki, hogy az eltérő fejlődésű gyermekeket nevelő, rászoruló szülőket, nagyszülőket, nevelőszülőket, gondviselőket és gyermeiket segítse, támogassa a terápiát. Munkatársainkkal közösen azon dolgozunk, hogy felkeressük és kiválasszuk a leginkább rászoruló családokat, elindítsuk őket a sikeres és eredményes terápiás folyamatban.

Arra hívjuk most közösségünk követőit, barátait, szakembereit, hogy  támogatásukkal járuljanak hozzá ezen családok esélyeihez és alapítványunk fenntartható működéséhez.

https://bhrg.hu/termek/adomanyozas/

Név: Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány

Adószám: 18241343–1–41

Magnet Bank  16200010-10042580-00000000 

Köszönjük,
BHRG Alapítvány

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2019-es Beszámoló)

  Egyéb fájl: BHRG_2021-es tevékenységek

Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adj hozzá 1%-ot egy rászoruló gyermek kiteljesedéséhez!

BHRG Alapítvány (Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány)

30 éve dolgozunk azért, hogy az eltérő fejlődésű gyerekek is megkapják az esélyt egy kiteljesedett életre. 1%-kal most Te is segíthetsz, mert nekik is vannak álmaik!


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
18241343-1-41
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Hogy ne teljenek el hónapok fejlesztés nélkül!

BHRG Alapítvány (Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány)

Intenzív fejlesztő táborainkban az eltérő fejlődésű gyerekeknek adjuk meg a lehetőséget, hogy a nyári hónapokban is megkapják a szükséges fejlesztést. Ehhez kérjük a segítségedet!

13% 67.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1%-kal az eltérő fejlődésű gyermekekért!

BHRG Alapítvány (Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány)

A boldog, teljes élethez való esélyt adjuk meg a gyermekeknek, saját fejlesztésű mozgásterápiánkkal. Segítsen Ön is, hogy minden gyerek ki tudja hozni magából a legjobbat!


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
18241343-1-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.