Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság

A népfőiskolai társaság elkötelezett az értékfeltárás, értékfelmutatás, az élethosszig tartó művelődés és közösségépítés mellett.

Célunk, hogy magas színvonalú képzések, értékes kulturális tevékenységek nyújtásával szolgáljuk a helyi, térségi társadalmat: résztvevőink a munkaerő-piaci, illetve életminőségük javítása tekintetében hasznos képzésekben vehessenek részt, partnerei legyünk a felnőttképzésben érintett civil szervezeteknek és humánerőforrás-fejlesztés iránt elkötelezett munkáltatóknak. Hosszú távú, bizalomra épülő kapcsolat kialakítására törekszünk, ezzel biztosítva stabil működésünket és növelve a népfőiskola márka értékét. Ugyanakkor célunk, hogy működésünk valamennyi érintettje elégedett legyen tevékenységünkkel, kapcsolatainkat a kölcsönös előnyök és partnerség elvei szerint alakítjuk. Valljuk, hogy a tanulás mindenki számára értékké, örömmé és felelősséggé válhat, hogy a tanulás és művelődés túlmutat a gazdaság, a piac, vagy a politika értékteremtő képességén, és a nemzetek sikerességének egyik rejtett kulcseleme.

Adószám:
18822197-1-16

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság

Szervezet rövid neve:
BLNT

Szervezet adószáma:
18822197-1-16

Honlap:
http://www.bedekovich.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Bedekovich

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
69500149-10382082-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305790164

A szervezet címe:
5126 Jászfényszaru, Szent István út 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság 1993 decemberében alakult meg Jászfényszarun és 1998 óta végzi elsősorban a Jászságban az az értékfeltáró és értékfelmutató valamint ismeretterjesztői programokat, programsorozatokat, közművelődési és kulturális tevékenységét. Tagsága jelenleg 153 fő, döntően helyi, térségi és elszármazott jászsági lakos. A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság (BLNT) azzal a céllal jött létre, hogy segítse a helyi közösségek szerveződését. Fórumot biztosít olyan állampolgári ismeretek és készségek formálásának, amelyek nélkülözhetetlenek az önkormányzattal együttműködve a helyi demokrácia kialakításához és a közösségi kezdeményezésekhez. Pótolja a közművelődés, közoktatás palettáján mutatkozó hiányokat. A népfőiskola tevékenysége nem csak a település, hanem a térség és a régió vidékfejlesztési igényeit is kielégíti. Programjaik: értékfeltáró és értékfelmutató programok, ismeretterjesztő előadás-sorozatok az egészségnevelés, környezetvédelem, gazdálkodás területén; pódiumestek, komplex művészeti programok, alkotótáborok, hangversenyek, fotókiállítások, könyvbemutatók; húsvéti és karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományőrző kézműves foglalkozások és kiállítások – vásárok; külföldi cserekapcsolatok; kistérségi, térségi és regionális rendezvények illetve fórumok a közoktatás, vidékfejlesztés témaköreiből.

"Küldetésünk a fenntartható fejlődés és az esélyegyenlőség előmozdítása az etikus, tudatos és hatékony aktív állampolgári magatartás népszerűsítésén és fejlesztésén keresztül."

Mire gyűjt:

2023-ban kiemelt programunk a Bedekovich Emlékév eseményeinek szervezése. Célunk a névadó - halálának 200. évfordulójára emlékezve - id. Bedekovich Lőrinc (1751-1823) jászkun kerületi geodéta, vízépítő mérnök szakmai életútjához méltó emlékmű, szobor állítása.

Az Önök támogatása is segítette azt a tevékenységet, amellyel a 2023-ban 30 éves népfőiskolánk jelentősen hozzájárult a Jászság, Jászfényszaru közösségi, szellemi arculatának formálásához. Fontos volt az önök támogatása ahhoz, hogy továbbra is megrendezhettük a hagyományos és új népfőiskolai programokat, kiállításokat. Köszönjük, hogy csatlakoztak az értékfeltáró szakmai programjainkhoz, résztvevői voltak a népfőiskolai rendezvényeknek, szakmai tematikus programoknak, kirándulásoknak, nyári művészeti tábornak, a rajz és fotópályázatnak.

Célunk továbbra is – az előző évekhez hasonlóan - segíteni a helyi közösség szerveződését, információkhoz való hozzáférés lehetőségének bővítését. Kiállítások, hagyományos és értékfelmutató programok, tematikus foglalkozások, rajz és fotópályázat meghirdetése, lebonyolítása.

Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik a népfőiskola honlapját ( www.bedekovich.hu ) és a facebook közösségi oldalát, a Bedekovich Galéria, Bedekovich Korhatártalan Akadémia, Heted hét határon át Bedekovich Tábor facebook csoportjait, ahol az értékeinkkel, aktuális programjainkkal, virtuális kiállításainkkal is megismerkedhetnek, amelynek Önök is részesei lehetnek.

Kérjük Önöket, hogy támogassák személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával Társaságunkat!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.