Barboncás – Bábokkal Nemcsak a Gyermekekért Közhasznú Egyesület


1. Bábelőadások létrehozása, és játszása (gyermek, és felnőtt) 2. Háromlépcsős Barboncás- bábterápia alkalmazása minél szélesebb körben. 3. A terápiás forma módszertani kidolgozása, oktatása, integrálása a felsőoktatásba.

Adószám:
18475056-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Barboncás – Bábokkal Nemcsak a Gyermekekért Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
Barboncás Egyesület

Szervezet adószáma:
18475056-1-06

Honlap:
http://www.barboncas.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/BarboncasTarsulat?ref=ts&fref=ts

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/barboncas

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12067008-00121976-00100003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-4707868

A szervezet címe:
6721 Szeged, Lengyel utca 27.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
A „Barboncás terápia” három egymásra épülő szakaszból áll. Kiindulópontja a gyógyító mesék, a bábterápia és  a rajzterápia, módszerünk ezeket a terápiákat rituális elemekkel ötvözi. •  Az  első szakasz,  a  gyógyító  mese  elkészítése.  A  gyermekkel  való  beszélgetés során  egy  a  gyermek  problémáira ráírható mese körvonalazódik ki. Ebben a szakaszban készül el ez a mese.   • A „Barboncás terápia” második szakaszában a témarajz‐ analízis módszerét alkalmazzuk. A gyermekekkel  a hármas tagolásnak megfelelően (múlt, jelen, jövő) a gyógyító meséről három rajzot készíttetünk.  Fontosnak tartjuk, hogy  ilyenkor mindig a probléma felé  irányítsuk a rajzok témáját. Ezek a rajzok  szolgálnak majd a mese hátteréül a bábozásnál, ill. a terápiás könyvben, mint illusztráció.   • A harmadik szakasz, maga a bábozás, amely során a gyermekkel együtt lejátsszuk saját gyógyító meséjét.   A Barboncás terápia lépésről lépésre segít a probléma kibontásában.     Ilyen módon és mértékben összetett terápiás módszert nem alkalmaztak még eddig.Háromlépcsős Barboncás Bábterápia - Battonya „Projekt az SOS-gyerekek reintegrációs növeléséért” A projekt 2011. decemberben indult. A program során a résztvevő gyermekek probléma-megoldási stratégiáinak skálája szélesedik ki, és a legfontosabb emberi tudásunk, miszerint magunkat tudjuk csak „gyógyítani”.

Mire gyűjt:

 A segítségüket kérjük, hogy előteremthessük az anyagi feltételeket bábterápiánkhoz, melyel tartós gyógykezelés alatt álló gyermekeknek segítünk felkészülni a gyógykezelés során őket érő traumákra, a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikával együttműködve.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.