Ezúton tájékoztatjuk, hogy 22-én 10 és 12 óra között tervezett karbantartási munkálatok lesznek, így az oldal ideiglenesen nem lesz elérhető.


Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Tegyünk együtt valami NAGYON Jót a vakvezető kutyákért!

Látássérült emberek életminőségének javítása vakvezető kutyák kiképzésével és átadásával. Társadalmi szemléletformálás, ismeretátadás a vakvezető kutyákról és a látássérült emberek mindennapjairól (pl. önálló közlekedés fehér bottal vagy vakvezető kutyával, számítógép használat)

Adószám:
18449149-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Szervezet rövid neve:
Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Szervezet adószáma:
18449149-1-05

Honlap:
http://www.barathegyi.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/barathegyivakvezeto

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/vakvezeto

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11734004-20466859-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305798787

A szervezet címe:
3529 Miskolc, Park u. 8.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Vakvezető kutyák kiképzése és látássérült gazdához juttatása. Vakvezető kutyával való tájékozódás-közlekedés tanítása. Utókövetés: a sikeres közlekedésbiztonsági vizsga után sem szakad meg a kapcsolat az Alapítvány és a páros között. Társadalmi szemléletformálás:Érzékenyítő foglalkozásokat tartunk, ahol az érdeklődők megtapasztalhatják milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni, megismerkedhetnek a Braille írással, illetve interaktív játékainkon keresztül megtapasztalhatják, milyen, ha csak a szaglásukra, hallásukra vagy tapintásukra támaszkodhatnak. Az elmúlt években közel 100 párosunk tett sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát,emellett több párosunk megkezdte a felkészülést a vizsgára. Tenyésztő, és kölyöknevelő programunk keretében 2019 évben 26 kiskutyánk született kölyöknevelő családba, akik a jövő vakvezető kutya gerenerációi lesznek. 2018 év elején nálunk született első almok közül 2019 nyarán a kamasz kutyák már megkezdték tanulmányaikat kiképzőink mellett.  Nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi szemléletformálásra. 1. A tavalyi év folyamán több óvodában, általános és középiskolában tartottunk érzékenyítő foglalkozást az ország több városában, pl. Miskolcon, Sajószentpéteren és Budapesten. Közép iskolás diákok nálunk tölthetik közösségi szolgálatukat. 2. Az ország több pontján szívesen veszünk részt különböző rendezvényeken, ahol találkozhatunk érdeklődő és nyitott felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt.

Mire gyűjt:

- Vakvezető kutyák kiképzése

- Társadalmi szemléletformálás

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Kérjük, adományával segítse vakvezető kutya kiképző programunkat, hogy minél több látássérült embertársunk mellé adhassunk négylábú őrangyalt!Összeg: 5.314.102 Ft
Támogatók száma: 544
Érdekel Támogatom
Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány 2019

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Támogas minket, hogy minél több vakvezető kutyát képezhessünk!


Telefonszám: 13600/03
1650 hívás, 900 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.