Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány

Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak.

Alapítványunk célja a jövő generációjának hátrányos helyzetből induló, de szerencsésebb társaihoz hasonló álmokkal élő tagjainak segítése. Azoknak szeretnénk támogatást nyújtani, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyermeknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret és amiben sikereket érhet el. Ha ez megtörténik, nem valószínű, hogy élete utolsó éveit kiszolgáltatottan, akár hajléktalanként kell majd leélnie. Azt is tudjuk, hogy a tanuláshoz és a kiegyensúlyozott iskolai teljesítményhez a legtehetségesebbeknek is kell cipő, ruha és természetesen egészséges étel az asztalra. Abban is biztosak vagyunk, hogy a támogató környezet nélkülözhetetlen, ahol nemcsak a testi, szellemi fejlesztést, de lelki építést is szem előtt tartják, és ahol a gyermeket őszinte barátok veszik körül. Tevékenységünk szerteágazó, de fókuszában egy cél van: minél több gyermeknek segíteni. Magyarországon és külföldön is támogatunk vagy szervezünk olyan programokat, amik a gyermekek jövőjét építik. Mottónk: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak.

Adószám:
18515853-2-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány

Szervezet rövid neve:
BTESZ Alapítvány

Szervezet adószáma:
18515853-2-09

Honlap:
https://1szazalek.btesz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/BTESZ/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@btesz.hu.

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11738008-21470130-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 208864655

A szervezet címe:
4028 Debrecen, Simonyi út 14.

Tevékenységi kör:
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Aktívan teszünk a digitális egyenlőségért és a fiatalok nyelvtanulásáért. 2020 márciusában indult oktatási mintaprojektünk, az Együtt a digitális egyenlőségért projekt, melynek célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok digitális és angol nyelvi kompetenciáinak fejlesztését. A projekt keretében 3200 fő nyelvtanulását támogattuk a Xeropan nyelvoktató szoftverrel, illetve közel száz tabletet juttattunk el iskolák, tanodák számára. 2021 szeptemberében Kenyában is elindult projektünk az Asante a Gyermekekért Egyesülettel együttműködve. A Nyíregyházi Sportcentrummal együttműködve rendszeresen szervezünk sportnapokat rászoruló gyermekek számára. A nap során a fiatalok bejárják az Atlétikai Centrumot, kipróbálnak különböző sportágakat, olimpikonokkal és hivatásos sportolókkal találkoznak és úszóedzésen is részt vesznek. A sportot egy kitörési pontnak tartjuk, ami megváltoztathatja a jövőjüket. A célunk, hogy a gyermekek olyan sportolókkal találkozzanak, akik inspirációt nyújthatnak az álmaik megvalósításához. Minden év augusztusában nagyszabású tanszergyűjtést szervezünk a BTESZ intézményein keresztül. Így országszerte több száz hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését támogathatjuk. Rendszeresen segítjük adományokkal és élményprogramokkal a tuzséri TASAK Tanodát. A tanoda munkatársai a tanulásban és a szociális készségek fejlesztésében segítik a fiatalokat. A kiemelkedő teljesítményű, szorgalmas gyermekeket oklevéllel és ajándékcsomaggal díjazzuk. Rendszeresen támogatunk adományokkal olyan intézményeket, közösségeket, ahol nagy a szükség. A tuzséri általános iskolában minden évben kedveskedünk az első osztályos tanulóknak tanszerekkel, játékokkal, sportszerekkel és egy kis édességgel. Tiszagyulaházán fiatal családokat támogattunk kisgyermekek, újszülöttek ellátásához szükséges termékekkel. Önkénteseink segítségével élelmiszercsomagokkal segítünk a rászorulóknak. Ösztöndíjprogramunk keretében olyan 1-12. osztályos, a tudományok, művészetek, sport, vagy egyéb tanulmányok terén tehetséget mutató gyermekeket támogatunk, akik tehetségük kibontakoztatásában hátrányos helyzetük miatt korlátozottak. Decemberben a Cipősdoboz Akcióhoz csatlakozva több száz hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát tesszük szebbé minden évben.

Mire gyűjt:
Alapítványunk célja a jövő generációjának hátrányos helyzetből induló, de szerencsésebb társaihoz hasonló álmokkal élő tagjainak segítése. Azoknak szeretnénk támogatást nyújtani, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.