Balatonlelle és Környéke Mentőalapítvány

Aki megment egy életet, egész világot ment meg.

Balatonlelle és környékén élõ, dolgozó vagy bármely ideig tartózkodó személyek magas színvonalú sûrgõsségi mentõellátásának biztosítása és fejlesztése.

Adószám:
19197728-1-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Balatonlelle és Környéke Mentőalapítvány

Szervezet rövid neve:
Balatonlelle Mentőalapítvány

Szervezet adószáma:
19197728-1-14

Honlap:
http://lellementok.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103788-10124867-00000009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 709086207

A szervezet címe:
8638 Balatonlelle, Arany J. utca 2.

Tevékenységi kör:
Egészségügyi mentõszolgálat, támogatás

Tevékenység leírása:

A Balatonlelle és Környéke Mentőalapítványt 1992. július 25-én a helyi mentőállomás dolgozói alapították azzal a céllal, hogy ilyen módon is anyagi forrást találjanak a szolgálat munkakörülményeinek és technikai feltételeinek a javítására. Az eltelt több mint 30 év során a környéken élők támogatásának és az 1%-os felajánlásoknak köszönhetően számtalan sikeres fejlesztést sikerült megvalósítani. Gondoskodtunk a mentőállomás számítógépeinek és hírközlési berendezéseinek a fejlesztéséről, gerincsérültek ellátásra is alkalmas hordágyat vásároltunk, a mentősöket elláttuk szükséges kiegészítő felszerelésekkel, de támogattuk a lellei épület korszerűsítését is nyílászáró cserével és a fűtés korszerűsítésével.
2012-ben egy nagy adománygyűjtési kampány eredményeként sikerült vásárolnunk egy korszerű mentőautót, amit üzemeltetésre átadtunk az Országos Mentőszolgálatnak. Ez a jármű sok éven át segítette a helyi emberek életének mentését. Lehet, hogy önt, vagy hozzátartozóját, ismerősét is mentettük vele. Ez a szinte hihetetlen beruházás csak úgy jöhetett létre, hogy a munkánkat fontosnak tartó emberek adományokkal és adójuk 1%-ának felajánlásával hozzájárultak. Ezekből a kicsi összegekből pedig akkor egy tízmilliós beruházás valósulhatott meg.
Az elmúlt évek során látottak és tapasztaltak irányították rá a figyelmünket arra, hogy mind felnőtteknek, mind a tizenéves korosztálynak életmenő, újraélesztő tanfolyamokat szervezzünk. Úgy láttuk, hogy a sikeres mentés alapfeltétele, hogy egyre többen legyenek olyanok az itt élők között, akik nem esnek pánikba, ha eszméletvesztéssel, súlyos balesettel találkoznak. A hozzáértő cselekvés, egy ütőeres vérzés csillapítása, egy újraélesztés elkezdése, az egyre több helyen megtalálható automata defibrillátorok kezelésének ismerete nagy mértékben javítja az érintettek életbenmaradási esélyeit. Ez pedig mindannyiunk közös érdeke, melyről egyikünk sem tudhatja mikor lesz rá szüksége, akár megmentőként, akár mentettként.
Hisszük és valljuk, bárkiből lehet a mindennapok életmentő hőse, mi pedig dolgozunk azon, hogy egyre többen járjanak közöttünk olyanok, akik alkalmasak rá.
"Ki egyetlen lelket megment, az egész világot menti meg."

Mire gyűjt:

Elsődleges célunk a Balatonlellei Mentőállomás technikai felszereltségének, körülményeinek javítása, fejlesztése. Emellett nagy hangsúlyt teszünk arra, hogy a környéken minél több felnőtt és diák sajátítsa el az alapvető életmentési tudnivalókat, ezért a beérkező támogatások jelentős hányadát fordítjuk oktatásra.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Önnek csak 1%, másnak egy élet!

Balatonlelle Mentőalapítvány

A Balatonlelle és Környéke Mentőalapítvány már 32 éve dolgozik azon, hogy a körzetében élők nagyobb eséllyel éljenek túl egy krízis helyzetet. Segítsen ebben ön is adója 1%-val!


Határidő:
2024-05-20
Adószám:
19197728-1-14
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.