BAGázs Közhasznú Egyesület

Csak esélyt adunk

A Bagázs 2011 óta azon dolgozik, hogy olyan társadalomban éljünk, ahol a romák is elérhetik céljaikat. Ennek eléréséhez érzékenyítjük a többségi társadalmat, hogy csökkenjenek meglévő előítéleteik és fejlesztjük a kisebbséghez tartozókat, hogy képesek legyenek tenni céljaik megvalósításáért.

Adószám:
18206634-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
BAGázs Közhasznú Egyesület

Szervezet adószáma:
18206634-1-41

Honlap:
http://www.bagazs.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bagazsegyesulet

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/BAGazsEgyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10052455-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36708864103

A szervezet címe:
1137 Budapest Szent István park 10.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

2011 óta a bagi, 2017-től pedig a dányi cigánytelep mélyszegénységben élő lakóinak segítünk lépésről lépésre előrejutni. Csoportos és egyéni programokkal támogatjuk az ott élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét és munkaerő-piaci elhelyezkedését, emellett érzékenyítjük a többségi társadalom tagjait, hogy befogadóbbá és elfogadóbbá váljanak.

Kilenc éves munkánk során több, mint 300-an vettek részt programjainkon a telepekről, és többszáz önkéntest mozgósítottunk. 40 telepen élő felnőtt jutott munkához az elsődleges munkaerőpiacon a szervezet segítségével; emellett 4 felnőtt megszerezte az általános iskolai bizonyítványt és 10-en összesen 19 osztályt léptek az évek során, 7-en pedig a programnak köszönhetően megtanultak írni és olvasni.

9 családnál segítettünk vizet bevezetni, 14 háztartásban pedig kártyás villanyórát szereltek be, ők a havi villanyszámláikon felül több, mint 1,5 millió forintnyi hátralékot rendeztek 2016 óta.

Mire gyűjt:

2019-ben egy komplex fejlesztő programot vezettünk be az iskolát kezdő gyerekeknek. Fejlesztőpedagógus kollégáink heti egyszer a gyerekek otthonaiban tartanak nekik egyéni foglalkozást, a szülőket is bevonva. Emellett önkéntesek is segítenek az iskolai tantárgyakban és feladatokban, a tanítókkal együttműködésben.

Mert hiszünk abban, hogy csak így bonthatjuk le a többség és kisebbség között épült falat: ha összefognak a telepi gyerekek, szülők, budapesti önkéntesek, tanárok, intézmények - és nem utolsó sorban támogatók.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Egy hívás a telepi gyerekek jövőjéért

BAGázs Közhasznú Egyesület

Mi a Bagázzsal azért dolgozunk, hogy a romatelepen élő gyerekeknek is legyen esélyük egy szebb jövőre. Támogasd egy hívással készség- és képességfejlesztő foglalkozásaikat és a gondtalan nyári táborokat!


48 hívás, 41 sms
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy teret adjunk a változásnak!

BAGázs Közhasznú Egyesület

Támogasd új közösségi terünk kialakítását a dányi cigánytelepen, hogy legyen egy hely, ahol mindenki esélyt kap céljai elérésére!

101% 1.324.200 Ft összegyűlt
1.300.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Iskola a telephatáron

BAGázs Közhasznú Egyesület

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.