BAGázs Közhasznú Egyesület

Csak esélyt adunk

A Bagázs 2011 óta azon dolgozik, hogy olyan társadalomban éljünk, ahol a romák is elérhetik céljaikat. Ennek eléréséhez érzékenyítjük a többségi társadalmat, hogy csökkenjenek meglévő előítéleteik és fejlesztjük a kisebbséghez tartozókat, hogy képesek legyenek tenni céljaik megvalósításáért.

Adószám:
18206634-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
BAGázs Közhasznú Egyesület

Szervezet adószáma:
18206634-1-42

Honlap:
http://www.bagazs.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bagazsegyesulet

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/BAGazsEgyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10052455

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36708864103

A szervezet címe:
1107 Budapest, Bihari utca 3/a. 10. 31.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Mi egy olyan egyesület vagyunk, amelyik nem oszt pénzt, ételt vagy ruhát. Munkánkkal esélyt adunk a változásra – mind a kisebbség, mind a többségi társadalom tagjainak. Programjaink: - IKSZ gyerekprogram: a program célja a cigánytelepen élő 4-13 éves gyerekek képességeinek fejlesztése, illetve a résztvevő önkéntesek társadalmi érzékenyítése. - Felnőttoktatás: az általános iskolai képzésből kiesett felnőtteknek nyújt lehetőséget arra, hogy befejezzék a nyolc osztályt, így jobb lehetőségeik legyenek a munkaerőpiacon. - Jogklinika és adósságkezelés: a programban a telepiek és önkéntesek az adósságcsapdák felszámolásán és a telepen élők jogi problémáinak megoldásán dolgoznak együtt, hogy legyen út a kilátástalanságból. - Mentorprogram: célja a telepen élők munkavállalásának elősegítése. A telepi munkavállalók mellett a többségi társadalom munkaadóit is segítjük. - Hallasd a hangod: A mélyszegénységben élőkhöz nem jut el a nagypolitika, és nincsenek eszközeik arra, hogy bármilyen szinten is képviselhessék az érdekeiket - ezen kívánunk változtatni.A BAGázs munkájának elmúlt 6 éve alatt nőtt az iskolába járók száma, az önmagukról gondoskodni tudók száma, csökkent az analfabetizmus,  és az adósságok mértéke. 6 éves munkánk során több, mint 200-an vettek részt programjainkon a cigánytelepről, és többszáz önkéntest mozgósítottunk. Munkánkért több elismerést kaptunk: 2016-ban SozialMarie társadalmi innovációs díjban és Civil Díjban részesültünk.

Mire gyűjt:

A 2017-es év mérföldkő a Bagázs életében, ugyanis a bagi romatelepen folytatott programjaink mellett ebben az évben Dányban is megkezdjük a munkát az ottani telepen élőkkel és élőkért. Az új dányi program célja, hogy a sikeres bagi példát követve egy újabb településen is megindulhasson a felzárkóztatás és rögzíthessük azokat a működő megoldásokat, amelyekből kidolgozható egy más településeken is általánosan alkalmazható és megvalósítható modell.

Ez a lépés nem valósulhatna meg adományok nélkül - és ahhoz, hogy Dányon is minél több programot sikeresen meg tudjunk valósítani, továbbra is szükség van támogatóinkra!

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
kampány

Segíts, hogy teret adjunk a változásnak!

BAGázs Közhasznú Egyesület

Támogasd új közösségi terünk kialakítását a dányi cigánytelepen, hogy legyen egy hely, ahol mindenki esélyt kap céljai elérésére!

101% 1.324.200 Ft összegyűlt
1.300.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Iskola a telephatáron

BAGázs Közhasznú Egyesület

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.