Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány


Alapítványunk az Uzsoki utcai Kórház alapítványa. Alapítványunk 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi emlőrákkutatást, gyógyítást fejlessze, összefogja a témával foglalkozó szakembereket és keresse a nemzetközi együttműködési lehetőségeket, a gyógyítás előmozdítása érdekében.

Adószám:
18052150-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18052150-1-42

Honlap:
http://www.emlorakalapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/AzEmlorakGyogyitasaertAlapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10409015-90112399-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-01-2517333

A szervezet címe:
1145 Budapest Uzsoki 29. 75. 4. emelet 5.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
Alapítványunk 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi emlőrákkutatást, gyógyítást fejlessze, összefogja a témával foglalkozó szakembereket és keresse a nemzetközi együttműködési lehetőségeket, a gyógyítás előmozdítása érdekében. Ennek érdekében támogatjuk az Uzsoki utcai kórház Onkoradiológiai Központjában dolgozó orvosok továbbképzését, nemzetközi konferenciákon való részvételét, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a betegeket a legkorszerűbb kezelési módokkal, kiemelkedő színvonalon lássák el. Fontosnak tartjuk, hogy a szakmai hátteren kívül - fő célkitűzéseinkhez kapcsolódóan - közhasznú tevékenység keretében adjunk széles körű tájékoztatást az emlőrák megelőzésével, kezelésével és a rehabilitációval kapcsolatban. A betegekkel, gyógyultakkal és a téma iránt érdeklődőkkel honlapunkon és Facebook oldalunkon osztjuk meg a mellrákkal kapcsolatos információkat, kezelési ismertetőket, tanácsokat illetve kutatási eredményeket. Évente szervezett találkozóinkon színes, közérthető ismeretterjesztő előadásokat tartunk az érdeklődőknek. Alapítványunk anyagi lehetőségeinek megfelelően több ízben támogattuk az Uzsoki utcai Kórház Onkoradiológiai Központjában dolgozó orvosok továbbképzését, nemzetközi konferenciákon való részvételét, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a betegeket a legkorszerűbb kezelési módokkal, kiemelkedő színvonalon lássák el. A szakmai hátteren kívül - fő célkitűzéseinkhez kapcsolódóan - közhasznú tevékenység keretében adunk széles körű tájékoztatást az emlőrák megelőzésével, kezelésével és a rehabilitációval kapcsolatban. A betegekkel, gyógyultakkal és a téma iránt érdeklődőkkel honlapunkon és Facebook oldalunkon osztjuk meg a mellrákkal kapcsolatos információkat, kezelési ismertetőket, tanácsokat illetve kutatási eredményeket. Évente szervezett találkozóinkon színes, közérthető ismeretterjesztő előadásokat tartunk az évről évre egyre nagyobb számú érdeklődőknek.

Mire gyűjt:

Alapítványunk az alábbi célok megvalósításához várja az adományokat:

  • Orvosok továbbképzése, nemzetközi konferenciákon való részvétele, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a betegeket a legkorszerűbb kezelési módokkal, kiemelkedő színvonalon lássák el.
  • Emlőrákkal kapcsolatos ismeretterjesztéshez honlapunk fejlesztése, programok, rendezvények, ismeretterjesztő előadások szervezése.
  • Emlőrákos betegeket segítő kiadványok szerkesztése és kiadása.
  • Szűrőprogramok szervezése.
  • 2014. évi speciális célunk a védőnői hálózaton keresztül ráirányítani a figyelmet a terhességi emlőrák veszélyeire.

 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.