Az Élet Menete Alapítvány

A változás veled kezdődik!

Csapatunk mélyen elkötelezte magát a történelmi, humanista küldetés mellett, és hisszük, hogy ezzel megtettük az első lépést azon az úton, amely egy békésebb és biztonságosabb világhoz vezet saját nemzedékünk és az elkövetkezendő generációk számára. Az Élet Menete Alapítvány tevékenysége és minden programja a magyar demokratikus politikai kultúra és a társadalmi szolidaritás elmélyítését szolgálja.

Adószám:
18184053-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Az Élet Menete Alapítvány

Szervezet adószáma:
18184053-1-42

Honlap:
http://www.eletmenete.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/azeletmenetealapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCSSTPAdzn12PF8XZhJJXB2w

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707024-20453651-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305705450

A szervezet címe:
1075 Budapest, Síp u. 12. 4.

Tevékenységi kör:
Történelmi és kegyeleti emlékápolás

Tevékenység leírása:

Alapítványunk „Az Élet Menete Alapítvány", www.eletmenete.hu egy nemzetközi oktatási szervezet része, amely a holokauszt borzalmaira és tanúságaira való emlékezés fontosságát ápolja 18. éve Magyarországon. Azért dolgozunk, hogy visszautasítsunk mindenféle rasszizmust és kirekesztést, mert mi megpróbáltuk megtanulni a holokauszt leckéjét: egy pofonból, egy rosszízű megjegyzésből is kialakulhat a tragédia. A tudás és a tudatos emlékezés az egyetlen, amely felvértez bennünket az újraéledő, mégoly cuki máz mögé is búvó szélsőségekkel szemben.

Mire gyűjt:

Több éven át tartó tervezgetés eredményeként, az idei évben szeretnénk felállítani Budapest XIII. kerületében a Pozsonyi Úti Református Egyházközösség „Hálaadás" temploma, Duna felőli oldalán a holokauszt 75. évfordulója alkalmával, alapítványunk köztéri emlékművét, amely a II. világháború Igaz Embereinek, állítana emléket, akik életük kockáztatásával is mentették az üldözötteket. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a XIII. kerületben valósulhat meg ez a tervünk, hiszen ennek a kerületnek igen komoly kötődése van a zsidósághoz és a borzalmas időkhöz. Alapítványunk az alkotás és a területrendezés teljes szakmai tervével, és minden engedéllyel rendelkezik. Az „Embermentők" szobor megalkotására, Kelemen Zénó szobrászművész lett felkérve. A XIII. kerület Önkormányzata vállalta, és már teljesítette is, hogy a teljes területrendezést, a park felújítását megvalósítja. Alapítványunk a szobor előállításának díját vállalta magára, ami 14,5 m Ft. Az eddigi támogatásainkból sikerült 10,5 m Ft összeget előteremtenünk, de most sajnos kifogytak a pályázati lehetőségek, és így a ti, Önök, magánemberek segítségét szeretnénk kérni a fennmaradó 4 m Ft összeadásában.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Embermentők Beszámolónk)

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Embermentők névtábla

Az Élet Menete Alapítvány

Kérünk, támogasd alapítványunk emléktábla gravíroztatását, amely a II. világháború 867 Igaz Emberének tiszteletére állítana emléket, azoknak, akik életük kockáztatásával segítették az üldözötteket.

101% 587.000 Ft összegyűlt
580.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.