Avalon Színház Művelődési Egyesület


Az Avalon Színház 2022. január 26-án alakult azzal a céllal, hogy egy olyan értékteremtő művelődési csoportot működtessen, mely országos szinten, a társadalom érdekeit figyelembe véve, kiemelkedő színházi nevelői munkával képes hozzájárulni a kultúra megőrzéséhez, nagy gondot fordítva a tehetségek felkutatására, valamint az ifjúság művelődési patronálására, az ezen irányú érdeklődési körök kiszélesítésével. Az egyesület alapító tagjai, akik nagyrészt Vas megyei és környékbeli lakosok, fontosnak tartották egy olyan kulturális egyesület létrehozását, ahol lehetőség nyílik magas színvonalú színházi előadások bemutatására, különös hangsúlyt fektetve a Magyarországon még be nem mutatott darabok színrevitelére, valamint céljuk közé tartozik az is, hogy egyedülálló fordítói munkával külföldi szerzők műveit is megismertessék a nagyérdemű közönséggel, téve ezeket modern, korszerű technikai eszközök segítségével. A létrehozott előadások országos, illetve nemzetközi tájoltatása és népszerűsítése mellett, tevékenységi körükbe tartozik, hogy az ifjúság- és a színház iránt fogékony közönség számára családbarát és közösségépítő drámapedagógia foglalkozásokat hozzon létre, téve ezt helyi iskolákban, valamint rendezvényeken. Érdekességként megemlítendő, hogy az egyesület neve sejteti az alapító tagok filozófiáját, hiszen amellett, hogy Avalon az Arthur király mondakör egyik kulcsfontosságú színtere, ahol örök nyár és végtelen béke uralkodik, a régi angol nyelvben az aval főnév az almát jelöli, így nem meglepő, hogy a társulat fontosnak tartja a természetközeli programok megrendezését, színjátszó fesztiválok korrekt lebonyolítását, valamint filantróp tevékenységek folytatását.

Adószám:
19323684-1-18

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Avalon Színház Művelődési Egyesület

Szervezet adószáma:
19323684-1-18

Honlap:
http://www.avalonszinhaz.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/avalonszinhaz

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10404728-50526955-53761009

A szervezet telefonszáma:
+36 300912649

A szervezet címe:
9900 Körmend, Mátyás király utca 3.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Mire gyűjt:
Előadásaink színvonalának emeléséhez, technikára és jelmezekre van szükségünk. Melynek beszerzése meghaladja lehetőségeinket. Amennyiben lehetősége van, kérem támogassa színházunkat!


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.