Autisták Országos Szövetsége


Az Autisták Országos Szövetségnek célja az autizmussal élő emberek és családjaik hazai helyzetének javítása, az autizmussal élők és szervezeteik érdekképviselete, érdekvédelmi feladatok ellátása. Szülősegítés az ország egész területén, képzések szervezése, információs ügyelet, tanácsadás.

Adószám:
19025915-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Autisták Országos Szövetsége

Szervezet rövid neve:
AOSZ

Szervezet adószáma:
19025915-1-41

Honlap:
http://www.aosz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/minden100

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
18203332-06014620-40010013

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 1 354 1073

A szervezet címe:
1053 Budapest, Fejér György utca 10.

Tevékenységi kör:
Nonprofit ernyõszervezetek, szövetségek

Tevékenység leírása:

A Szövetség tagjainak, illetve tagságától függetlenül minden autizmussal élő személynek, valamint családtagjainak egyéni és közös érdekeinek szervezett védelme. Az illetékes állami és civil szervezetekkel együttműködve részt vesz az autista személyeket érintő, és velük kapcsolatos általános intézkedések és jogszabályok kidolgozásában, és azok megvalósításában. Telefonon információt nyújt és ügyvéd közreműködésével jogi tanácsokat ad. Szülőképzéseket szervez és lebonyolít. Mentorszülői és animátori hálózatot működtet. A mentorszülők segítő feladatot látnak el az autizmussal élő családok életében. Az animátorok érzékenyítő órákat tartanak azokban az iskolákban, ahol integráltan oktatnak autizmussal élő tanulókat. Az AOSZ, tagjai számára kártyát bocsájt ki, mellyel kedvezményes belépőjegyet vásárolhatnak az autizmussal élők és kísérőik, illetve kedvezményes szolgálatatásokhoz juthatnak. Ismeretterjesztő és társadalmi szemléletformáló céljainak a megvalósításához együttműködik más szervezetekkel. Az AOSZ kártya bevezetése az autizmussal élő tagjaink számára. A 2013-ban a 10. Nemzetközi Autizmus Kongresszus megszervezését és lebonyolítását, egy pályázat útján, a Szövetség nyerte el. A Kongresszus sikeresen lezajlott, a szülők és a szakemberek egyaránt elégedettek voltak, mind a szakmai színvonallal mind a szervezéssel. Szövetségünknek több mint 80 tagszervezete van, számukra az AOSZ két pályázati lehetőséget kínált fel, melyek a következők voltak: "Vidéki tagszervezetek érdekérvényesítését ösztönző pályázat és "Tartalmas pihenés 2013" pályázat. Szülőképzések folyamatos szervezése Budapesten és vidéken, és azok lebonyolítása. Az autizmust diagnosztizáló központokhoz segédanyagok biztosítása a frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek. Az animátori és mentorszülői hálózat kialakítása és működtetése. Országos Autizmus Kutatás 2009-ben: Országos felmérést készítettünk az érintett családok élethelyzetének jobb megismeréséért. A kutatás adataival be tudjuk bizonyítani a Kormányzatnak, hogy haladéktalan beavatkozásra van szükség.

Mire gyűjt:

A Szervezet az adományokat  az autizmussal élők életminőségének a javítására  fordítaná.  A lakóotthonokban, a nappali ellátóhelyeken és a családokban egyaránt szükség lenne a támogatásra.
 

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

VELÜK, NEKIK, ÉRTÜK!

AOSZ

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) harminc éves működése óta az autista emberek és családjaik érdekvédelmét szolgálja. Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa munkánkat! Adószámunk: 19025915-1-41


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
19025915-1-41
Érdekel
Jogvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Autisták Országos Szövetsége

AOSZ

Köszönjük, hogy támogatod, hogy nap mint nap segíthessünk autista embertársainkon!


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 183.188 Ft
Támogatók száma: 34
Érdekel
Sport
Közösségi
adománygyűjtés

Balázs az aranyért!

AOSZ

102% 389.206 Ft összegyűlt
380.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.