Attitűd Alapítvány

Különleges látószög - hátrányból előny

Az Attitűd Alapítvány 2018-ban egy ismert művészcsalád kezdeményezésére jött létre, azzal a céllal, hogy a művészeti alkotások létrehozásán és bemutatásán keresztül az autizmussal élő fiatalok önkifejezését, képzését, alkotótevékenységét támogassa. Blaskó Borbála, a kuratórium elnöke balettművész, koreográfus és rendező, öccse, Blaskó Bence autizmussal élő festőművész, édesanyja Milvius Andrea színművésznő, édesapja, Blaskó Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész, nagyapja id. Blaskó János festőművész, az Egri Képzőművészeti Főiskola Festőművész Tanszékének egykori vezetője. Az Alapítvány tevékenységének középpontjában kortárs művészeti alkotások megvalósítása áll megkülönböztetett szociális csoportok bevonásával.

Adószám:
18978030-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Attitűd Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Attitűd Alapítvány

Szervezet adószáma:
18978030-1-42

Honlap:
https://www.attitudefoundation.art

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100080287084622

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100716-04490500-01005004

A szervezet telefonszáma:
+36 303029279

A szervezet címe:
1081 Budapest, Bezerédj utca 11. fszt. 2.

Tevékenységi kör:
Egyéb mûvészeti tevékenység

Tevékenység leírása:
Az elmúlt években az Alapítvány művészeti produkciók létrehozására összpontosított, így közreműködött pl. Csajka című előadás létrehozásában a Bethlen Téri Színházban, valamint a Bogyó és Babóca ünnepel című előadás megalkotásában a tatabányai Jászai Mari Színházban és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Hasonló kooperáció kezdeményezésére került sor a Hesszelők című előadás kapcsán és a Nemzeti Színházban látható GRANE - Képzelgések a Peer Gynt nyomán című produkció megvalósításakor. Blaskó Borbála művészeti produkciónak plakátjai öccse, Blaskó Bence autizmussal élő festőművész alkotásainak felhasználásával készülnek, professzionális grafikus bevonásával. Ezt a munkametódust alkalmazva, az autizmussal élő alkotók művei eljuthatnak a széles publikumhoz és társalkotóként egyenrangú tagja a produkciót létrehozó művészcsoportnak. A bevált jó gyakorlatokat követve szeretnénk több autizmussal élő alkotó számára hasonló lehetőségeket felkínálni integrált csoportokban megvalósuló művészeti projektekben való részvételre, szabadidős és kulturális programokba való bevonásukkal. Ezzel a tevékenységgel segítjük, hogy az autizmussal élő művészek munkájukért fizetést kaphassanak (helyzetükből adódóan állandó foglalkoztatásuk nehézségekbe ütközik), és alkotásaik eljussanak a nagyközönségehz. Főként nyomdai termékeket, meghívókat, plakátokat, füzeteket, csomagolóanyagokat szeretnénk készíteni.

Mire gyűjt:
A felajánlott támogatást elsősorban autizmussal élő fiatal művészek képzésére és foglalkoztatására fordítjuk, valamint alkotásaik népszerűsítésére. Alapítványunk olyan színházi, táncszínházi produkciók megvalósítására is gyűjt, melyben autizmussal élő fiatal művészek közreműködhetnek, továbbá képzőművészeti események, kiállítások szervezésére autizmussal élő alkotók munkáinak bemutatására, és ehhez kapcsolódóan szociális design termékek, ajándék- és emléktárgyak tervezésére és gyártására autizmussal élő művészek alkotásainak felhasználásával.

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: Pénzügyi beszámoló (OBH)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.