atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Közpénz nem vész el

Az Átlátszó 2011-ben egy parányi újságírói felbuzdulásként indult, azért, hogy bebizonyítsa, lehetséges Magyarországon függetlenül, szabadon, politikai és gazdasági befolyástól mentesen újságot készíteni. Szervezetünk a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzd.

Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Szervezet rövid neve:
atlatszo.hu

Honlap:
http://atlatszo.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/atlatszo.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/atlatszo

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12011265-01424900-00100007

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309214345

A szervezet címe:
,

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Az Átlátszó elsődleges eszköze az oknyomozó újságírás és a közérdekű adatigénylés. Kimittud.org: az atlatszo.hu 2012 óta üzemeltet egy közérdekűadat-igénylő portált, amelyen keresztül bárki beadhat adatigénylést. Az oldalon figyelemmel kísérhető minden aktuális és már lezárult adatigénylés, valamint áttekinthető lista készült az adatgazdákról. Fizettem.hu: a 2013-ban indult fizettem.hu egy olyan kezdeményezés, amely arra ad lehetőséget, hogy információt gyűjtsünk a hazánkban történő korrupciós esetek természetéről, számáról, típusairól, helyszíneiről, sémáiról, összegeiről. Magyarleaks.hu: szolgáltatás célja, hogy olyan információkat tegyen elérhetővé, amelyek nyilvánosságra kerüléséhez nyomós közérdek fűződik. Ilyen közérdek lehet például a közhatalom átláthatósága, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a gazdasági szereplők jogsértéseinek nyilvánosságra kerülése vagy a környezet védelme.Az atlatszo.hu 2014-re a magyar közélet fontos szereplőjévé vált. Az atlatszo.hu online újságnak havonta több, mint 500ezer látogatója van, A KiMitTud rendszeren keresztül több mint 5000 adatigénylés született, ebből több mint 300-at az atlatszo.hu munkatársai adtak be. Ezekkel összefüggésben több mint 60 bírósági eljárást indítottunk, melyek nagy részét megnyertük. Oknyomozó portálunkon videó csatornát üzemeltetünk, és saját blogrendszerünkben 9 blog és 13 vendégblog érhető el.

Mire gyűjt:

Az atlatszo.hu alapműködésének fenntartására.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Támogasd az Átlátszót!

atlatszo.hu

Az Átlátszó több, mint hat éve dolgozik azon, hogy átláthatóbb és szabadabb legyen Magyarország, és a polgárok független és kritikus sajtóból is tájékozódhassanak a propagandagépezet mellett.Összeg: 22.428.230 Ft
Támogatók száma: 5192
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.