atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Közpénz nem vész el.

Az Átlátszó 2011-ben egy parányi újságírói felbuzdulásként indult, azért, hogy bebizonyítsa, lehetséges Magyarországon függetlenül, szabadon, politikai és gazdasági befolyástól mentesen újságot készíteni. Szervezetünk a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzd.

Adószám:
23399538-1-42

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Szervezet rövid neve:
atlatszo.hu

Szervezet adószáma:
23399538-1-42

Honlap:
https://atlatszo.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/atlatszo.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/atlatszo

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12011265-01424900-00100007

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 12478143

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Az Átlátszó elsődleges eszköze az oknyomozó újságírás és a közérdekű adatigénylés. Kimittud.org: az atlatszo.hu 2012 óta üzemeltet egy közérdekűadat-igénylő portált, amelyen keresztül bárki beadhat adatigénylést. Az oldalon figyelemmel kísérhető minden aktuális és már lezárult adatigénylés, valamint áttekinthető lista készült az adatgazdákról. Fizettem.hu: a 2013-ban indult fizettem.hu egy olyan kezdeményezés, amely arra ad lehetőséget, hogy információt gyűjtsünk a hazánkban történő korrupciós esetek természetéről, számáról, típusairól, helyszíneiről, sémáiról, összegeiről. Magyarleaks.hu: szolgáltatás célja, hogy olyan információkat tegyen elérhetővé, amelyek nyilvánosságra kerüléséhez nyomós közérdek fűződik. Ilyen közérdek lehet például a közhatalom átláthatósága, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a gazdasági szereplők jogsértéseinek nyilvánosságra kerülése vagy a környezet védelme.Az atlatszo.hu 2014-re a magyar közélet fontos szereplőjévé vált. Az atlatszo.hu online újságnak havonta több, mint 500ezer látogatója van, A KiMitTud rendszeren keresztül több mint 5000 adatigénylés született, ebből több mint 300-at az atlatszo.hu munkatársai adtak be. Ezekkel összefüggésben több mint 60 bírósági eljárást indítottunk, melyek nagy részét megnyertük. Oknyomozó portálunkon videó csatornát üzemeltetünk, és saját blogrendszerünkben 9 blog és 13 vendégblog érhető el.

Mire gyűjt:

Az atlatszo.hu alapműködésének fenntartására.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Nélküled nincs független sajtó! Legyél Átlátszó támogató

atlatszo.hu

Az Átlátszó közel egy évtizede dolgozik azon, hogy átláthatóbb és szabadabb legyen Magyarország. Legyél az előfizetőnk, és támogasd, hogy kritikus és független sajtóból tájékozódhassanak az államőpolgárok.Összeg: 37.108.323 Ft
Támogatók száma: 5642
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.