ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület

Közös alkotói tér létrehozása, a tánc és a terápia eszközeivel, értékeink és sérüléseink mentén.

Az ARTMAN MOZGÁSTERÁPIÁS MŰVÉSZETI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET azzal a céllal alakult, hogy oktatási, művészeti és terápiás programok létrehozásával segítse a különböző fogyatékossággal élő emberek társadalmi felzárkóztatását.

Adószám:
18120426-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
ArtMan Egyesület

Szervezet adószáma:
18120426-1-41

Honlap:
http://artman.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Artman-Egyesület/192042070976957

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCjE_E9lRmEzyp64nVaTAbQA/videos?view_as=public

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200199-11530604-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 7042290

A szervezet címe:
1016 Budapest, Mészáros utca 32.

Tevékenységi kör:
Közhasznú mûvészeti tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

Mozgáscsoportok vezetése, terápiás és/vagy önismereti fókusszal. Évek óta működő rendszeres csoportjaink a TÁNCEÁNIA vegyes képességű táncegyütets, valamint az ÉNO értelmi akadályozott csoport. Ezeken túl időszakosan működő mozgásos csoportokkal is dolgozunk; ebben a tanávben pl. a Sylvester János Református Gimnáziumban a MOL Gyermekgyógyító Program keretében, heti rendszerességű inkluzív mozgáscsoportot indítottunk középiskolás korosztály számára; valamint Inkluzív JAM néven egy 5 alkalmas, nyitott improvizációs sorozatot valósítottunk meg.

Táncelőadások létrehozása inkluzív gyakorlattal (vegyes képességű táncosokkal), és bemutatása a nyilvánosság előtt: évek óta meghívást kapunk a Trafó KMH-tól, hogy koratavasszal bemutathassuk legfrissebb színpadi munkáinkat. Játszunk ezen kívül a Marczibányi Téri Művelődési Központban, az RS9 Színházban, de fesztiválokon és rendezvényeken is. 2015-ben “A szín­ház mint tár­sa­dal­mi sze­rep­vál­la­lás” kü­lön­dí­ját ítélte nekünk a zsűri az RS9 OFF fesztiválon.

Módszertani kutatás - somatikus módszerek alkalmazásának lehetőségei speciális igényű csoportokban. A SPARKS Projekt (2013-2015) keretében végzett nemzetközi módszertani kutatást az EU LifeLong Learning Programja keretében tudtuk megvalósítani. E program megvalósításáért a hazai koordinátor Tempus Közalapítvány az egyesületet Nívódíj 2016 elismerésben részesítette, és a projektet mint megvalósult jó gyakorlat emelte ki. 

Oktatás - az egyesületben évek alatt kifejlesztett módszer átadása szakemberek számára, intézményi és nem intézményi keretek között. Megvalósult felnőttképzési programunkban több szakember képződött, közülük ketten azóta az egyesület aktív tagjaiként dolgoznak.

Mire gyűjt:

1) Rendszeresen működő, terápiás fókuszú mozgáscsoportjaink zavartalan és folyamatos működésére;

2) Új, vegyes képességű előadókkal készülő előadás létrehozására - 2018 februárra újabb meghívást kaptunk a Trafó KMH-tól, hogy bemutassuk előadói munkánk legfrissebb darabjait.

3) Színházi akadálymentesítésre látássérültek számára, audio-narrációval;

 

Nem anyagi jellegű támogatásként: 

- jól működő, modern irodai célokra alkalmas laptop hasznos segítség volna;

- a jelenleg irodaként szolgáló helyiség sok szempontból nem a legideálisabb, ezért ha irodatér biztosításával tudod segíteni munkánkat, azt is szívesen fogadjuk;

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

A TÁNC MINDENKIÉ - az elszigeteltségből a közösségbe

ArtMan Egyesület

Sérült társaink ritkán jutnak olyan felszabadult közösségi élményhez, amelyben egyenrangú félként vehetnek részt, a mozgás örömével megfűszerezve. Segíts, hogy biztosítani tudjuk számukra ezeket az alkalmakat!

121% 609.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

90 perc sűrű figyelem

ArtMan Egyesület

Támogasd te is az ArtMan Egyesület inkluzív előadói estjének létrejöttét a Trafó KMH-ban, 2018. március 6-án, hogy a sérülékenység értékké változzon!

104% 261.000 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.