ArtEnto Alapítvány

EGYÜTT A FENNTARTHATÓ JÖVŐÉRT!

Az ArtEnto Alapítvány létrehozói és segítői messzemenően elkötelezettek a környezet- és élőhelyvédelem iránt, hangsúlyozva a rovarok ökológiai jelentőségét. Ismeretterjesztő nonprofit közhasznú szervezetként a természeti környezet fontosságának és értékeinek bemutatásával és megőrzésével foglalkozunk. Nevünk szerint, ArtEnto, azaz Művészet és Rovarok, célunk, hogy egy új és egyedi megközelítéssel közelhozzuk az emberekhez a rovarok színpompás világát, ezzel is hozzájárulva a természeti környezet értékeinek közvetítéséhez, erősítve a környezettudatosságot. A Magyar Természettudományi Múzeumban kaptunk helyet ismeretterjesztő és művészetpedagógiai foglalkozásainknak, melyeken a biológia és művészet kölcsönhatására és az ebben rejlő lehetőségekre építve, élményalapú ismeretterjesztő előadásokat, work-shopokat szerveztünk, a környezettudatosságot erősítve mutatjuk be a rovarok ökológiai jelentőségét. 2023.07.15-én nyitjuk meg Budapest belvárosában (1082 Budapest, Baross u. 32.) az ArtEnto Ökocentrumot, egy egyedülálló élménybiológiai teret. A kiállító- és közösségi térben saját kiállításaink mellett időszakos kiállítóként bemutatkoznak hazai és külföldi amatőr gyűjtők, társszervezetek, természetművészet témakörben meghirdetett pályázataink résztvevői, valamint képzőművészek, akik az alapítványunk célkitűzéseivel harmóniában alkotnak. Továbbá kreatív és ismeretterjesztő, természet és művészet témakörökben saját és meghívott partnerek általi programokkal készülünk. Várunk mindenkit szeretettel!

Adószám:
19188878-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
ArtEnto Alapítvány

Szervezet rövid neve:
ArtEnto Alapítvány

Szervezet adószáma:
19188878-1-42

Honlap:
https://artento.eu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100090055923680

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-84973391

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309149823

A szervezet címe:
1088 Budapest, Bródy Sándor utca 32. 1 19.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:

4 éve népszerűsítjük a természeti környezetünk felbecsülhetetlen értékeit, ingyenesen látogatható kiállításainkon, előadásainkon és kiadványainkkal. A rovarvilág pompás szín- és formavilágát bemutatva hívjuk fel a figyelmet pl. az élőhelyek védelmére vagy a rovarok nagyon fontos ökológiai szerepére.

Mire gyűjt:

Sok-sok év pályázás után pár hete birtokba vettük a Palotanegyed szívében található 110 m2-es üzlethelyiségünket, melyben a tervek szerint nyár elején szeretnénk megnyitni az ArtEnto Ökocentrumot. Ez egy bemutató és közösségi tér lesz, ahol a művészet nyelvén tolmácsolva ismerhetjük meg közvetlen környezetünk és a trópusok élővilágát.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: Korábbi munkáink


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.