ART MISSZIÓ Nemzetközi Művészeti és Hagyományőrző Alapítvány

1% odafigyelés, 100% segítség

"Előbb nekünk kell adnunk, és csak utána kérhetünk másoktól." A 17 éve közhasznú szervezetként működő Art Misszió Alapítvány fő célkitűzése a közösségi, társadalmi feladatok folyamatos ellátása: - a kultúra, a művészetek segítségével a fiatalok, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek rehabilitációs foglalkoztatása, képzése, foglalkoztatásának elősegítése, - a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű és rehabilitációt igénylő rétegek támogatása, kapcsolódó szolgáltatások, - művészetterápiás képzés, célja segítő foglalkozású személyek kompetenciáinak bővítése, fejlesztése, olyan művészetterápiás ismeretek és gyakorlat nyújtásával, ami hozzájárul az egészségügyi, szociális rehabilitációban, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásban illetve a fogyatékos emberek habilitációjában, foglalkoztatásában dolgozók, vagy ezen területeken elhelyezkedni kívánók innovatívabb, hatékonyabb, kreatívabb munkavégzéséhez, személyiségük fejlődéséhez. - nevelés, oktatás,tehetséggondozás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, - kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, műemlékvédelem. - magyarországi nemzeti etnikai kisebbségekkel, civil szervezetekkel történő kapcsolattartás.

Adószám:
18810598-2-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
ART MISSZIÓ Nemzetközi Művészeti és Hagyományőrző Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Art Misszió Alapítvány

Szervezet adószáma:
18810598-2-15

Honlap:
http://www.artmission.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/artmisszio/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/ArtMissionFoundation

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-93395146

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 42400782

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Hősök tere 6. I 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:

A 2003-ban létrejött  Alapítvány a társadalmi szükségletek kielégítéséhez igyekezett eddigi munkájával hozzájárulni  az alapító okiratban meghatározott  közhasznú tevékenységeknek megfelelően.

Tevékenységünket erre alapozzuk: hátrányos helyzetű célcsoport részére történő adományozás, ruha- és más adományok átadása, tehetségek részére térítésmentes bemutatkozási lehetőség biztosítása, hátrányos helyzetű gyermekek nyári bentlakásos táboroztatása teljes ellátással, fogyatékkal élő személyek szakmai gondozását elősegítő térítésmentes művészetterapeuta képzéssel.


A teljesség igénye nélkül 2013-tól az alábbi sikereket érte el alapítványunk:
2013-„Egyenlő esélyekkel a munka világába projekt megvalósítása 2 megyében.
2013-Rehabilitációs készségfejlesztő foglalkozások fogyatékkal élő, sérült emberek részére.
2013-2014-2015 Tehetségtáborok szervezése hátrányos helyzetű gyermekek részére.
2014-Terápiás fény-zenei-lézer színház létrehozása, bemutató előadások DOTE Egészségügyi Karának együttműködésével,hatásvizsgálat és kutatás, "Lélekemelő" pszichiátriai Magazinban  beszámoló.
2015-.Közösségi alapítvány szervezésében való részvétel.
2015-.Akkreditált művészetterapeuta szakképzés szervezése, pályázatok kiírása, közösségi alapítvány szervezésében való részvétel,  tanácsadó iroda működtetése
2015. 05-12.  5 fő hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása.
2015.12.01 AMA Tanoda létrehozása  a hátrányos helyzetűek támogatására.
2015-2016 tanévben 95 fő teljesített közösségi szolgálatot.
2016- AMA Galéria-Ifjúsági művészeti közösségek bemutatkozásának támogatása
2016- Hátrányos helyzetű gyermekek készségfejlesztése
2016- AMA Galéria tehetséggondozó projekt hátrányos helyzetű tehetségek felzárkóztatására.
2017- ismét elindítottuk Művészetterapeuta szakképzésünket Nyíregyházán. Alapítványunk továbbá csatlakozott a MATEHETSZ által indított Csibésztúra Műhelyek megvalósításához, melynek keretében 2017-ben 3 sikeres műhelybeszélgetést tartottunk Szabolcs-megyében. Újra megrendeztük jótékonysági ruhavásárunkat. Tagjai lettünk az Európai Tehetségsegítő Központnak, közfoglalkoztatási programban való részvétel, közösségfejlesztés. DJP pont működtetése a digitális készségek fejlesztése céljából.
2018 - pályázatainknak köszönhetően ismét vendégül láthattunk több tucat gyereket Tokaji Tehetségpontunkon, ahol kézműves foglalkozásokkal, Kopasz-hegyi túrával, meleg ebéddel vártuk őket.
2018 - roma pályázatunk keretében több mint 100 ember bevonásával sikerült népszerűsítenünk a roma művészetet. Célunk volt továbbá a roma művészek megismertetése a közönséggel (például David Beeri, Erdei Virág. Cziffra György), kiállítások szervezése, kézműves foglalkozások tartása, bábelőadás gyermekek részére, valamint a roma holokauszt eseményeinek széles körű ismertetése.

Mire gyűjt:

Az Alapítvány fenntartható működéséhez elengedhetetlen az erőforrások tartós biztosítása, szervezeti menedzsment, a leghatékonyabb stratégiával és erőforrás-kombinációval a pénzügyi, intézményi és szakmai fenntarthatóság  területein.     
Az Alapítvány működéséhez, a folyamatban lévő és tervezett tevékenységek  megvalósításához szükséges a jelen projekt által megpályázott forrás, ami az Alapítvány  önerejével, az önkéntes munka hozzáadott értékével kiegészítve biztosítja a szervezet további zökkenőmentes működését, fenntarthatóságát. Alapítványunk a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló törvény alapján önkénteseket fogadó szervezet, így projektünk megvalósítási folyamatát önkéntesek bevonásával végezzük.  A foglalkoztatás fenntartására részben a projekt által biztosított bértámogatást tervezzük, a bővítésére a Munkaügyi Központ hátrányos helyzetű célcsoportok támogatására kiírt pályázatait igényelnénk. A Nemzeti Művelődési Intézet partnerszervezeteként  kulturális közfoglalkoztatási programban  foglalkoztattunk 1 fő munkavállalót, amely létszámot bővíteni szeretnénk, valamint  a közfoglalkoztatásban, a  rehabilitációs foglalkoztatásban, valamint az idősebb korosztály foglalkoztatásában is részt kívánunk venni.  

Jelen adománygyűjtésünk célja a munkahelyüket ideiglenesen, vagy véglegesen elveszített szülők gyerekeinek segítése, táboroztatása. Mivel a kormány rendelete szerint március hónaptól elkezdődött a digitális oktatás, a gyerekek a négy fal közé szorultak, friss levegő nélkül, számítógép előtt voltak kénytelenek tanulni. Az ő támogatásukra szervezzük meg tokaji táborunkat 10-15 fő részvételével. A fás környezetben eltöltött néhány nap segít nekik visszarázódni a mindennapokba. Ehhez szeretnénk kérni adományozóink támogatását, hogy a nélkülöző gyermekek is láthassák a napfényt.

A digitális oktatáshoz kapcsolódik második célkitűzésünk. Alapítványunk több DJP ponttal is rendelkezik országszerte, ahol segítséget nyújtunk azon gyermekeknek, akik otthonában nem áll rendelkezésre a digitális oktatáshoz szükséges háttér – nincs bevezetve az internet, nincs számítógép, stb. Az összegyűlt adományokból ezeknek a családoknak segítünk.

Harmadik nagyszabású projektünk az alapítvány művészetterapeuta képzéséhez kapcsolódik. Évek óta zajlik sikerrel akkreditált művészetterapeuta képzésünk, a végzett hallgatok ezután akár kórházakban, akár iskolákban is elhelyezkedhetnek. Mivel a képzés magas ára miatt nem mindenki engedheti meg magának az órákat, így az adománygyűjtés célja ennek megkönnyítése. A megszerzett tudást nem csak a dolgozók, hanem azok a szülők is sikerrel alkalmazhatják, akik otthon tanítják gyermekeiket.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.