Ars Sacra Alapítvány

Mottó: „Minden forrásom belőled fakad.” (Zsolt 87,7)

Fesztiválunk programjai a hit és szakralitás különleges világába kalauzolják vendégeinket. Magyar és európai kultúránk a zsidó-keresztény tanításból és hagyományból táplálkoznak, amely örökséget és annak üzenetét a ma emberének szeretnénk bemutatni a művészet segítségével. Hiszünk abban, hogy a kultúra és művészet erőforrás az életünkben, melynek segítségével kapcsolatba léphetünk benső világunkkal és személyes, emberi értékeinkkel. Ezek a találkozások felbecsülhetetlen pillanatok, így egyedi módon minden programunkat ingyen kínáljuk.

Adószám:
18130779-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Ars Sacra Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Ars Sacra Alapítvány

Szervezet adószáma:
18130779-1-41

Honlap:
http://www.ars-sacra.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/arssacrafeszt

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/c/ArsSacra/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000048-57150008

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-214-0858

A szervezet címe:
1026 Budapest, Torockó utca 28. II 1.

Tevékenységi kör:
Egyéb mûvészeti tevékenység

Tevékenység leírása:

Párizs, Bécs, Lisszabon és Brüsszel után 2007-ben Erdő Péter bíboros kezdeményezésére Budapest rendezett Városmissziót, ennek gyümölcseként született az Ars Sacra Fesztivál.

Az Ars Sacra Fesztivál minden év szeptemberében 9 napon át igaz, örök értékeket kínál,- ingyenesen. Fesztiválunk 2016 óta „Europe for Festivals Festivals for Europe” EFFE Label minősítéssel rendelkezik, és a logója, mint magyar gyökerű kezdeményezés egész Európában védettséget élvez. Határon innen és túl több száz ingyenes programmal, sok száz helyszínen várja az érdeklődőket. Az Ars Sacra Fesztivál szervezését az Ars Sacra Alapítvány tagjain kívül több száz önkéntes végzi, azonos értékrendet közvetítő programokkal csatlakozva az Ars Sacra Fesztiválhoz.

2016 óta Filmfesztivállal bővült az Ars Sacra kínálata. Pályázatainkra beérkezett és díjazott művek művészi színvonalon szólnak a hit erejéről, emberi sorsokról, az élet nehézségeiről, örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről. „A vetített filmek értékeket hordoznak vagy éppen az értékek hiányára hívják fel a figyelmet. Az égre és földre szegeződő tekintetek tükrében jelennek meg ezek a filmek nagyon izgalmasan és érdekesen.” (Dér András, a Filmfesztivál zsűrijének elnöke) Az Ars Sacra Filmfesztivál állandó helyszíne a Tabán Art Mozi.

Mire gyűjt:

Az elmúlt egy év korlátozásait megtapasztalva még jobban megértettük, hogy nagy szükségünk van közösségi eseményekre, a különleges és lélekszépítő élményekre. Adományával segíthet nekünk, hogy több száz önkéntesünkkel folytassuk művészeti missziónkat és idén szeptemberben is ingyenes programokat kínálhassunk az Ars Sacra Fesztiválon.  

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A művészet megérint

Ars Sacra Alapítvány

Segítségével tovább folytathatjuk több száz önkéntesünkkel művészeti missziónkat, hogy idén szeptemberben is ingyenes, lélekemelő programokat kínáljunk az Ars Sacra Fesztiválon.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18130779-1-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.