ARGOS Rehabilitációs Állatvédelmi és Környezetvédelmi Egyesület

Együtt egy állatbarátabb nemzedékért

Az emberek érzékenyítése velünk élő állatok helyzete, sorsa iránt. A diákok számára állatvédelmi előadással, a felnőttek számára képzéssel elérni, hogy fogékonyak legyenek a saját, vagy idegen állatok helyzete iránt és, hogy aktívan lépjenek fel kóbor állatok védelmében. Rendezvények szervezése, lebonyolítása, illetve székhelyünkön való minél szélesebb körű programok, közösség építő napok az állatvédelem illetve a helyes állattartás jegyében. Idősek otthonának illetve fogyatékosok napközi otthonának látogatása, hogy kutyáink segítségével egy kis szeretetet vigyünk be nekik a hétköznapokba.

Adószám:
18789995-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
ARGOS Rehabilitációs Állatvédelmi és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
Argos Állatvédelmi Egyesület

Szervezet adószáma:
18789995-1-03

Honlap:
http://www.argosallatvedo.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/argosegyesulet

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC332OtNzes5kzh2-_P7WwbA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11732002-21343768-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202833614

A szervezet címe:
6000 Kecskemét, Szolnoki hegy 94/D.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Az egyesület 2016-ban alakult. Már a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetettünk az állatvédelmi ismeretek széles körű terjesztésére. Ennek érdekében Bács-Kiskun Megyében, főként Kecskemét és térsége (de meghívás alapján távolabbi településen többek között: Kiskunhalas, Zsana, Harkakötöny, Mártély, Budapest, Kiskunmajsa, Makó és sok más város, település) iskoláiban előadásokat tartottunk már eddig is. Kezdetekben 3.000-4.000 diákhoz jutottunk el, idén ezidáig már szerencsére közel 8.000 diáknak tartottunk előadást. Az előadás során igyekeztünk a diákokat érzékenyíteni a háziállatok (elsősorban a kutyák) irányában de szó van a körülöttünk élő állatokról is. Az előadás saját anyaggal történik melyet ppt formátumban vetítünk ki. Az anyagunk a friss mindig aktuális állatvédelmi törvénnyel van aktualizálva. Az óra végén a diákoknak biztosítunk nyomtatott állatvédelmi anyagot is, melyet haza vihetnek, így a testvéreik szüleik is informálódhatnak az állatvédelem terén. Lehetőséget biztosítunk számukra, hogy a később felmerülő kérdéseiket elérhetőségeink bármelyikén fel tudják tenni, melyre válaszolunk. Mindezek mellett elnökünk több mint 20 éves állatvédelmi múltja is szerepet kap, valamint kutya kiképzési tanácsokat is kapnak a fiatalok. Az előadás végén lehetőség van a kutyáink simogatására, mely jó eszköz a figyelem fenntartásra. Az óra végi ellenőrzés bizonyította, hogy a tanulók figyelme felkelthető, fogékonyak a közölt információk befogadására. Határt jelenleg csak az anyagi nehézségek szabnak. Mind az örökbefogadó gazdáknak, mind az egyéb kutyatulajdonosoknak 5 hetes képzést tartunk, évente 7-8 alkalommal. Jelenleg Kecskeméten problémás kutyákat csak mi fogadunk. Ennek köszönhetően nem kerülnek altatásra, utcára, menhelyre a négylábúak. Ennek során megtörténik a kutya szocializációja, a gazdák tanítása a kutya fegyelmezése, az összhang kialakítása terén. Segítjük más alapítványok, egyesületek munkáját is. Több neves közszereplő, színész, énekes és a kecskeméti footballcsapat is védnökünk lett, időnként elkísérnek minket az előadásainkra, ezzel is fókuszba helyezve az állatvédelmet. A média folyamatosan megjeleníti tevékenységünket. Nemcsak itt helyben de már vidéken is szájról szájra megy az egyesületünk híre, így idősek otthonába, fogyatékosok otthonába (Tiszaug), különféle rendezvényekre is kaptunk meghívást, ahova a négylábú munkatársainknak köszönhetően egy kis szeretetet tudtunk vinni a résztvevők számára azon kívűl, hogy a felelős állattartásról is szó esik. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően pedig évről évre visszatérő meghívottjai vagyunk ezen intézményeknek.

Mire gyűjt:

Tevékenységünket adományokból látjuk el. Szeretnénk minél több tanintézménybe eljutni az állatvédelmi anyagunkkal. Jelenleg közel 20 intézménnyel vagyunk szerződésben. Elsősorban Kecskeméten, de vidéki iskolákat is látogatunk. Határt csak az anyagiak szabnak jelenleg. Saját anyagunkat szórólap formájában a diákok haza is vihetik. Jelenleg évente 5-6.000 diákot szólítunk meg. Közösségi tér kialakítása ahol iskolás diákokat tudunk fogadni év közben, vagy nyári táborok alkalmával ahol a felelős állattartásé lehet a főszerep. 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  1%-os nyilatkozat

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági melléklet)

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Együtt Veled, a jövő állatvédő nemzedékéért!

Argos Állatvédelmi Egyesület

Segíts egy hívással, amennyiben lehetőséged engedi légy rendszeres havi támogatónk, hogy együtt még több diák részesüljön az állatvédelmi előadásainkban.


Telefonszám: 13600/93
376 hívás, 235 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.