ARANYTÁLTOS ALAPÍTVÁNY

Legyél önmagad legjobbja!

A hátrányos helyzetben lévő gyerekek és csoportok társadalmi esélyegyenlőségének biztosítása érdekében az Alapítvány méltányos, hatékony és tényleges segítséget kíván nyújtani az állami gondoskodásban nevelt, valamint a több gyermeket nevelő, megélhetési gondokkal küzdő családok részére a szociális helyzetükből adódó hátrány kompenzálásával. Az Alapítvány feladatvállalása a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének, társadalmi mobilitásának elősegítése.

Adószám:
19141727-1-19

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
ARANYTÁLTOS ALAPÍTVÁNY

Szervezet rövid neve:
ARANYTÁLTOS ALAPÍTVÁNY

Szervezet adószáma:
19141727-1-19

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Aranyt%C3%A1ltos-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-1703224693157015/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200144-18537310-________

A szervezet telefonszáma:
+36 706065454

A szervezet címe:
8230 Balatonfüred, Pásztor János u. 5.

Tevékenységi kör:
Rászorult csoportok támogatása

Tevékenység leírása:

Alapítványunk a gyermekeknek azon körét célozza meg, akik felnőtté érve hátrányos helyzetből kénytelenek indítani önálló életüket. Gondolunk itt az állami gondozott vagy árva gyermekekre, de olyan családok gyermekeire is, akik szüleikkel élnek, de a családnak a megélhetés mindennapos küzdelmet jelent. Szeretnénk a gyermekeknek segíteni abban, hogy a nehéz helyzeteket hogyan tudják kezelni majd a felnőtt életükben, hogyan tudják megtalálni a kiutat a reménytelen élethelyzetekben, hogyan váljanak azzá a felnőtté, aki ki tudja teljesíteni a benne rejlő lehetőségeit és boldog, sikeres életet tudjon élni. Mi úgy fogalmaztuk meg ezt egyetlen kifejezéssel, hogy Önmaguk legjobbjai legyenek! Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció a természethez, élő környezetünkhöz tiszteletteljesebb, gondoskodóbb szemlélettel viszonyuljon, ehhez viszont tudatosan kell nevelni a gyermekeket. E cél eléréséhez nagy szükségünk van egy állandó biztos pontra, ahol a foglalkozásainkat tarthatjuk, egy kis birtokra, ahol néhány lovat, minicsacsit, kutyát, tyúkokat tarthatunk, ahol egy permakultúrás erdőkertet kialakíthatunk a gyerekekkel és nem utolsósorban egy olyan épületet építhetünk, ahol a többnapos programjaink alatt a gyermekeket el tudjuk szállásolni. A gyermekek létszámát kis csoportban képzeljük el, 15 gyermeknél többet nem szeretnénk egy-egy kurzusra hívni vagy hozni. Mivel ennek a fajta szemléletmódnak a kialakítása nem valósítható meg egyszeri képzéssel, mi 9 évestől 18 éves korosztályban időszakos jelleggel, folyamatos visszacsatolásokkal, rendszeres foglalkozásokat fogunk megvalósítani. Az állatok vonatkozásában 3 akhal teke (aranyszőrű) lóval, 1 tinker pónival, 1 mini csacsival, 2 magyar fajta kutyával (kuvasz és komondor), 1-2 cicával, 10-12 tyúkkal szeretnénk kezdeni. A lovakat szabadtartásban, fejenként 1 Hektár legelő biztosításával, az ő természetükhöz legtermészetesebb körülmények között szeretnénk tartani. Lovainkkal a problémás gyermekek gyógyítását is meg tudjuk valósítani lovas-terápia formájában, valamint Alapítványunk egyik tagja aktív kutyaterápiás jelenleg is. A szálláshely öko-épületét a kender növény építőanyagából, az ún. kenderbetonból szeretnénk építeni, mely 100%-ban lebomló anyag, vagyis ökológiai lábnyomot nem hagy maga után. Reményeink szerint alternatív, zöld energiával működik majd a ház. Ezekhez a nem kis célokhoz keresünk pályázati támogatásokat illetve mozgósítani kívánjuk a magyar embereket és vállalkozásokat.

Mire gyűjt:

Itt van ez a kis drága szépség, Türén 3 éves akhal cremello kanca. Gazdája családi tragédia miatt kénytelen lesz tőle megválni, de számunka Ő egy hatalmas áldás lenne

Mint tudjátok, az ARANYTÁLTOS Alapítvány célja egy olyan hely megteremtése, ahol államilag gondozott gyermekek - és akár a ti gyermekeitek is - megismerkedhetnek a természettel, gazdálkodással, állattartással, így az önellátás alapjaival.

Terápiás céllal pedig lovakat is szeretnénk. Jelenleg egy ló számára már megteremtettük a helyet, így bármikor megkezdhetjük vele a munkánkat.

Türén ára 1,5 millió forint, amihez most egy gyűjtést szervezünk. Kérlek benneteket, támogassátok munkánkat akár 100 Ft-tal is, hogy ez a csodás ló otthonra leljen gyermekeink között!


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.