AppArt Egyesület

Ahol a művészet formál

Az AppArt célja részvételi alapú, társadalmi érzékenyítő célú művészeti és pedagógiai projektek megvalósítása sérülékeny csoportokhoz tartozók, kiemelten a fogyatékossággal élő emberek társadalmi elfogadásának érdekében. Zászlóshajója a 14. éve létező MáSzínház.

Adószám:
18659685-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
AppArt Egyesület

Szervezet rövid neve:
AppArt

Szervezet adószáma:
18659685-1-13

Honlap:
https://mas-zinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/maszinhaz/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCpwLAkRXamWwM4atfrAjIcA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11570882-________

A szervezet telefonszáma:
+36202997366

A szervezet címe:
2083 Solymár, Móricz Zsigmond u. 5.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

Az AppArt tagjaiként szeretnénk nyitottabbá tenni az emberek gondolkodását, hogy elfogadóbbá váljanak a társadalom sokfélesége iránt, és felismerjék az abban rejlő lehetőségeket.

A fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése érdekében az AppArt Egyesület keretein belül működő MáSzínház értelmileg sérült, 18-29 éves fiataljai tizenhárom éve hoznak létre a társadalmi sztereotípiák ellen ható színházi előadásokat. 2015-ben mutattuk be az első integrációs színházi előadásunkat, Az ügyelőt, ahol fogyatékossággal élő és ép értelmű színészek dolgoztak együtt, egyenrangúként. Kamara előadásunkat 13 alkalommal játszottuk, összesen 525 néző látta. Több fesztiválra is meghívást kapott (PoSZT, RS9). A nézői attitűd tisztázása és a bevonódás mértékének növelése érdekében ehhez az előadáshoz feldolgozó programot is készítettünk.

Tagjaink folyamatos képzésben vesznek részt: 2017-ben 7 különböző foglalkozást hirdettünk meg, amelyekből 206 alkalmat tartottunk, heti 68 fogyatékkal élő és 15 ép értelmű résztvevővel. Jelenleg heti rendszerességgel 12 különböző típusú foglaláson 114 résztvevővel dolgozunk együtt, gyerekekkel és nagyszülőkkel, épekkel és sérületekkel.

2016-ban hoztuk létre az első, a MáSzínházban folyó munkától független előadásunkat,  a Showtime-ot, Édouard Louis: Leszámolás Eddyvel c. regénye alapján. Az ifjúsági előadás érzékenyítő céllal készült; a fizikai és verbális bullyingot állította a középpontba egy meleg fiú történetén keresztül. A történetben nagy hangsúlyt fektettünk annak bemutatásra, hogy mennyivel nehezebb egy ilyen gyermek élete, ha a támogató családi háttér is hiányzik.

A KépMás – Próbálom túlkiabálni magam c. előadásunkat 2017 áprilisában mutattuk be. Ez már az inklúzív színházi szemlélet és gyakorlat alkalmazásával jött létre. Az előadás jelenleg is fut az RS9 Színházban, túl a 25. előadásán és 1500. nézőjén.

2017 végén mutattuk be első komplex színházi nevelési előadásunkat Carlo címmel. A 12-16 éves, hátrányos helyzetű térségekben élő diákcsoportoknak, tanodai gyerekközösségeknek, budapesti és vidéki gyermekotthonok lakóinak készült előadás azt a kérdést vizsgálja, hogy mit tudok tenni én magam a saját boldogulásom, az életben való előrejutásom érdekében, a hátráltató környezet ellenére?

Mire gyűjt:

2018 augusztusában saját bérleménybe költöztünk, ahol most alakítjuk ki színháztermünket - és hamarosan megtartjuk első bemutatónkat is! Támogass bennünket, hogy ezt biztonságosan tehessük meg!

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

EL EGY hétre ...

AppArt

EL EGY HÉTRE egy táborba, ahol értelmi fogyatékos és ép értelmű fiatalok alkotnak egymást elfogadva, közösen. Segíts nekünk becsomagolni a nyarat karácsonyra!

47% 940.000 Ft összegyűlt
2.000.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Új fényben - Színház MÁSként IV.

AppArt

A MáSzínházban új fényben mutatják meg magukat nézőinknek értelmi fogyatékos és tipikus fejlődésű színészeink. De mivel most sorban mennek tönkre a lámpáink, ez aligha látható...

100% 602.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Leszel te Mecénás? - Színház MÁSként 3.

AppArt

2020-ban a MáSzínház értelmi fogyatékossággal élő játszói színpadra állítják Rómeó és Júlia történetét. Ehhez szükségük van a te támogatásodra is!

106% 424.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Színház MÁSként 2. - Lámpagyűjtés

AppArt

A MáSzínház friss otthonában hamarosan megtartjuk első bemutatónkat! Azonban az előadásra kapott támogatásból új színháztermünket nem tudjuk kialakítani, ehhez kérjük a te segítséged!

102% 430.500 Ft összegyűlt
420.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Színház MÁSként

AppArt

100% 250.000 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.