Apolló Kulturális Egyesület

Szociodizájn – Ajándékozz segítséget Karácsonyra!

Bemutatkozási lehetõség biztosítása Pécs város kulturális tevékenységet ûzõ diákjainak .Társadalmi öntevékenység és közösségi élet kibontakozása.Képzõmûvészeti, zene-, tánc- és színházmûvészeti produkciók létrehozása, támogatása, bemutatkozási lehetõség nyújtása a város íróinak, költõinek .Tudományos mûhelymunka, vitaestek, továbbképzések, konferenciák biztosítása.Kapcsolatteremtés a hasonló célkitûzéssel alakult társadalmi szervezetekkel, és Pécs város érdeklõdõ, befogadó közönségével.

Adószám:
18320004-2-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Apolló Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
Apolló

Szervezet adószáma:
18320004-2-02

Honlap:
https://escargoszinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/escargohajoja/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@escargohajoja6048

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50800111-11069210-00000000

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36 704311163

A szervezet címe:
7633 Pécs Endresz György utca 2/b

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:

A  2001-ben alakult Apolló Kulturális Egyesület Pécs kulturális életében igen fontos helyet foglal el. Fenntartója az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskolának az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezetnek, illetve, segíti az Országos Diákszínjátszó Egyesület adminisztrációs munkáit is. Rendezvényeket szervezünk, színházat működtetünk, oktatunk, nevelünk

Az Egyesület és fenntartott, működtetett intézményegységei által végzett tevékenységei: alapfokú képző-, zene-, tánc-, színház- és bábművészeti képzés; nyári alkotó táborok, alternatív szín­há­zi műhely, Diák- és gyerekszínjátszó csoportok, felvételi előkészítők. Fesztiváljaink, rendezvényeink igyekeztek minden korosztályt megszólítani. Az Apolló Kulturális Egyesület igen fontos vállalása, hogy a családoknak színvonalas kulturális szolgáltatást nyújtson úgy, hogy minden családtag találjon megfelelő programot együtt és külön-külön is.

Az Egyesület által működtetett Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet a legjobban támogatott vidéki független társulattá vált. Az elmúlt években több mint harminc partneri együttműködésben vett és vesz részt. 2015-ben a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács döntése alapján az Egyesület fenntartásában működő Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola Kiváló Akkreditált Tehetségponttá vált.

Mire gyűjt:

Az Escargo Hajója SzNSz a 2021/2022-es évadban hirdetett először tantermi pályázatot, mely során 22 osztályközösség, azaz közel 660 tanuló nyert ingyenes részvételt 8 különböző színházi nevelési programra és előadásra. 

Idén 30 osztály adta le jelentkezését, és bár ebben a tanévben is szeretnénk minél több helyre eljutni, az egyre nehezedő körülményekből kifolyólag már csak 15 iskola diákjai számára tudunk NKA pályázati forrásból lehetőséget biztosítani.

Elsődleges küldetésünknek tekintjük, hogy a drámapedagóia eszközeivel segíthessük a felnövekvő generációk színházi befogadói eszköztárának szélesítését, ezért fontosnak tartjuk, hogy a fennmaradó közel 500 gyermekhez és fiatalhoz is eljuttathassuk az élményt. Ehhez azonban a te segítségedre van szükségünk!

Kérjük, támogasd az adománygyűjtő kampányunkat, hogy idén is elvihessük minden osztálynak azt az előadást, amelyet megpályázott!

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

Légy te is az Escargo Hajója őrangyala!

Apolló

Kérjük, támogasd az adománygyűjtő kampányunkat, hogy a segítségeddel még több gyerekhez eljuthassunk!


Adománygyűjtés indult: 2023.01.24.
Összeg: 30.000 Ft
Támogatók száma: 8
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.