Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány

Feel! Act! Influence! and make difference! Be part of it!

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány) önálló szervezetként 2001 óta működik annak érdekében, hogy az amerikai kultúrában már hagyománnyal rendelkező, társadalmilag felelős üzleti gondolkodásmód magyarországi meghonosítását elősegítse. Küldetésünk: Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány célja a tartósan, vagy váratlan esemény miatt segítségre szorulók, elsősorban gyermekek, az őket ellátó vagy segítő intézmények, szervezetek pártfogása, illetve az egészségügyi vagy szociális állapotuk miatt hátrányos helyzetbe került – elsősorban gyermekek – támogatása Magyarországon. ********************* Through the Foundation we do not only give back to society, helping children and institutions in need but also act upon those issues our current society faces, such as diversity or digital literacy...

Adószám:
18106400-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány

Szervezet rövid neve:
AmCham Alapítvány

Szervezet adószáma:
18106400-1-41

Honlap:
http://www.amchamfoundation.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/amerikaikereskedelmi.kamaraalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11711003-21482753-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309597033

A szervezet címe:
1051 Budapest, Szent István tér 11.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

Az AmCham Alapítvány a kezdetektől mintegy 400 millió forint adományt gyűjtött közel 130 gyermekintézménynek, és így több mint 15 000 gyermeket tudott támogatni.

Fő pilléreink:

Tehetségfejlesztés: Az AmCham Alapítvány stratégiai célja, hogy a Rajki Zsuzsa Díj tanévenkénti pályázati kiírásával támogassa azokat a tehetséges diákokat, akik nehéz hátterük ellenére kitűnőek tanulmányaikban, a művészetekben vagy a sportban.

Digitális oktatás: “English Click” program beindítása, mely hozzásegíti a tanulókat a mindennapi angol nyelv megtanulásához, Kód Teátrum előadások – a biztonságos internethasználat tudatosítása élő színházi előadások segítségével és gyermekintézményekbe kihelyezett osztályfőnöki órákkal. Így szakemberek bevonásával a gyerekek szórakoztató módon sajátíthatják el a szociális média biztonságos használatát.

Vállalati önkéntesek napjai: Spring Buzz (tavasszal) és “A Day to Make it Happen “(ősszel)

Évente közel száz önkéntest mozgósítottunk az AmCham Alapítvány pályázatán sikeresen szereplő alapítványok, gyermekotthonok és iskolák támogatására, több mint 3500 óra munkaidővel. 

Mire gyűjt:

Egyenlő esély a távoktatásban!

Adományoddal segíthetsz a nevelőotthonban élő gyerekeknek, hogy megkaphassák azokat a nélkülözhetetlen eszközöket, amelyek biztosítják számukra a megfelelő szintű oktatást. Segíts, hogy a távoktatás mindenki számára elérhető legyen!

A COVID- 19 világjárvány miatt bevezetett korlátozások változásokat hoztak az emberek életébe. A legtöbb iskola átállt a teljes vagy részleges távoktatásra, amihez a laptopok vagy tabletek elengedhetetlennek minősülnek. Míg a háztartások többségében ez nem jelent problémát, addig a gyermekotthonban élő gyerekek nem rendelkeznek elegendő technikai eszközzel, így az oktatásuk hátrányba kerül.

A gyermekek egyik alapvető joga, hogy megfelelő szintű oktatásban részesüljenek. Ez azonban a világjárvány által kialakult helyzet miatt háttérbe szorult. Segíts, hogy a gyerekek egyenlő eséllyel vegyenek részt a távoktatásban!

Equal chance in distance learning!

With your donation, you can help children in foster homes to receive essential tools to provide a proper level of education. Help to make distance learning accessible to all.

The restrictions caused by the COVID-19 pandemic have brought changes to people’s lives. Most schools have switched to full or partial distance learning, for which laptops and tablets are considered essential. While in most households it is not a problem, children living in foster homes do not have sufficient technical tools, so their education is disadvantaged.

One of the fundamental rights of children is to receive an adequate level of education. However, due to this situation caused by the pandemic, it was pushed into the background. Help children to have equal opportunities to participate in distance learning!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: 2019. évi tevékenységről szóló beszámoló

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Egyenlő esély a távoktatásban!

AmCham Alapítvány

Adományoddal segíthetsz az állami gondozásban, nevelőotthonban élő gyerekeknek, hogy megkaphassák azokat a nélkülözhetetlen eszközöket, amelyek biztosítják számukra a megfelelő szintű oktatást.

66% 331.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.