Amatőr Siklórepülők Egyesülése

Kerekesszékes siklóernyőzés, pilóta képzés, tandemrepülés

Mozgásukban bármilyen módon korlátozott emberek rekreációs sportrepülésének oktatása, tandem siklóernyővel való reptetése. Életminőségük nagymértékű javítása, új hobbi, életcél lehetőségének nyújtása. A siklóernyős sportrepülés jobb, mélyebb megismertetése és elfogadtatása a társadalommal, a Hatóságokkal, a természetvédelmi területeket kezelő és üzemeltető nemzeti parkok szakembereivel, és a Hungarocontroll-al, ami a Magyarország légtér-koordinációjával megbízott szervezet. Ha a társadalom jobban megérti a sportrepülést és annak eme válfaját, nem valami szuicid tevékenységnek, vagy az "újgazdagok" veszélyes hóbortjának fogják titulálni, hanem egy hétköznapi sportnak, mint a labdarúgás, kerékpározás stb. akkor talán többen fogják kipróbálni, elkezdeni, aktívan végezni ezt a csodálatos sportot. Ha a biztosító társaságok látják, hogy milyen könnyen, balesetmentesen tudja űzni ezt a szenvedélyt még egy mozgáskorlátozott is, más kockázati körbe fognak minket sorolni, és hajlandóak lesznek biztosítást kötni ránk. Nem is szólva az "extrémsport törvényről" ami kizár a TB biztosítottság alól sok ezer jó és eredményes sportolót. Ha a Nemzeti Parkok látják, hogy ez nem csak "pár ember" hóbortja, hanem komoly terápiás jelleggel járó elfoglaltság, talán el fogják fogadni hogy az ember sporttevékenységeket űzzön a szabadban, testi-lelki fejlődése érdekében, hogy a társadalom egészsége igen is fontos. És végül, ha a Hungarocontroll szakemberei megismerik a siklóernyő speciális igényeit, hogy mi nem bárhol tudunk felszállni vagy repülni, csak ott, ahol erre lehetőség és geológiai adottságok (hegy, domb) vannak, míg a hajtóművel rendelkező gépek pilótái egy mozdulattal "arrébb" tudnak menni, talán úgy fogják felosztani Magyarország légterét, hogy ott, ahol képesek lennénk repülni, ott tudjunk is és lehessen is.

Adószám:
18102413-1-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Amatőr Siklórepülők Egyesülése

Szervezet rövid neve:
ASE-Wingchair

Szervezet adószáma:
18102413-1-41

Honlap:
http://amatorse.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/asewingchair/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
65100149-11329466-________

A szervezet telefonszáma:
+36 702084334

A szervezet címe:
1138 Budapest, Dagály utca 11. II.em.

Tevékenységi kör:
Természethez kötõdõ sporttevékenység

Tevékenység leírása:
Egy speciális erre a célra kifejlesztett és gyártott kerekesszék segítségével lehetséges az önálló siklóernyős pilótává válása bármely mozgásában nehezített/korlátozott olyan ember számára, akinek eddig ez nem adatott meg. Ugyan ennek a "szekér"nek a segítségével tudunk mozgássérült emberekkel siklóernyős tandem repüléseket végezni. A sportrepülés önmagában is egy magasabb szintű rekreációs tevékenység, igen magas élményfaktorral, és terápiás hatással. A "földön maradnak" azok a korlátok, amik mindannyiunkat, a mozgássérülteket meg annál inkább megkötnek. A levegőben mindenki egyenlő! És nem számít, hogy az adott pilótának az alteste nem mozog, hiszen a "szekérben" ülve nincs is annak funkcióira szüksége. A repülő társadalom befogadja, segíti őket, így egy erős szocializálódási folyamat is elindul, ami tovább segíti a mozgássérültek beilleszkedési képességeit és a társadalom elfogadását.

Mire gyűjt:
Tevékenységünk végzéséhez szükségünk van egy nagyobb méretű 9 személyes összkerék hajtású "kisbusz"-ra, amibe beférnek szekereink, felszereléseink, mozgássérült növendékeink és pilótáink, és amivel meg tudjuk közelíteni gyakorló!repülő területeinket. Azért lényeges az összkerékhajtás, mert míg a "normál" pilóta vagy növendék adott esetbe oda és fel tud sétálni a starthelyre úton, vagy erdei ösvényeken, erdészeti utakon, addig a mozgássérültek nem.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.