Alternatíva Alapítvány _ Altalap

“Senki sem követhet el nagyobb hibát, mint az, aki azért nem tesz semmit, mert amit megtehet, az kicsiny.” (Edmund Burke)

Hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében. Küldetésünk egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többet HIV-vírussal.

Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Alternatíva Alapítvány _ Altalap

Szervezet rövid neve:
Altalap

Szervezet adószáma:
18190742-1-42

Honlap:
http://www.altalap.hu

Facebook oldal:
http://fb.com/altalap

A szervezet e-mail címe:
info@altalap.hu

Bankszámlaszám:
16200106-11581590

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304215898

A szervezet címe:
1077 Budapest, Rottenbiller utca 66. III/ 40.

Tevékenységi kör:
Közegészségügy, egészségnevelés

Tevékenység leírása:
Céljaink elérését egyrészt ártalomcsökkentő szolgáltatásainkkal és ártalomcsökkentő eszközök biztosításával valósítjuk meg. Asszertív utcai megkereső munkát végzünk intravénás szerhasználók és utcai szexmunkások részére elsődlegesen Bp 8. kerületében Az utcai szociális munka során tűcsere szolgáltatást nyújtunk; óvszert, síkosítót és kézfertőtlenítőt adunk, vmint krízisintervenciót és tanácsadást is végzünk egészségügyi jogi és egyéb, a kliensek számára releváns témákban Másrészt anonim, önkéntes beleegyezésen alapuló, diszkrét, előítéletmentes, gyors, megbízható HIV tesztelést és szexedukációs tanácsadást és végzünk az utcán, bérelt buszban, szórakozóhelyeken, lakásban, irodában, munkahelyen, padon. Mindenhol, ahol lehetőség és igény van rá. Programjainkban hangsúlyosan jelenik meg a különösen kiszolgáltatott és sérülékeny csoportok _ MSM-ek (men who sex with men), intravénás szerhasználók, szexmunkások, fogyatékkal élők _ tagjainak segítése és érdekeik képviselete. -Altalap Alacsonyküszöbű Szolgálat (célcsoport: iv szerhasználók és szexmunkások) és Esti séták Asszertív megkereső utcai szociális munka eszközrendszerével nyújtjuk szolgáltatásainkat heti 4 napon a 8. ker-ben felkeresve klienseinket saját életterükben A közeljövőben egy saját tulajdonú szűrőbusszal szeretnénk végezni tevékenységeinket -Egészségnevelő program mélyszegénységben élő nők számára c. projektünkben (American House Foundation) amely keretei között egészségügyi csomagot (betét tampon óvszer síkosító törlőkendő kézfertőtlenítő dezodor tusfürdő fogkefe fogkrém sebtapasz)és hozzá kapcsolódó ártcsökk információkat tudunk biztosítani Az eszközökre vonatkozóan egy tanácsadói útmutatót is írtunk. -Altalap HIV/STI Program Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által 2015.03 2016.04. közötti időszakban 50.000 € összeggel támogatott projektben 3 bp-i és 4 vidéki szervezet vett részt Cél1: az iv szerhasználók szexmunkások MSM-ek és hozzátartozóik HIV HCV Szifilisz teszteléshez és tanácsadáshoz való hozzáférés biztosítása. elkészült: 600 db teszt, 2 tanulmány, 1 Útikalauz teszteléshez

Mire gyűjt:

A szervezeti struktúra stabilitását, a fenntartható működést, a munkatársak képzését, ill. minél több HIV-teszt tanácsadás elvégzését biztosítjuk az adományokból.

                      Köszönjük bizalamadat és támogatásodat!:)

“Nagy kurázsi kell ahhoz, hogy a nyugati demokráciákban kiállj olyan dolgok mellett, amelyekben senki sem hisz, mint béke, igazságosság és szabadság." (Banksy)

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentukok:

  Közhasznúsági melléklet (altalap_2o16_évi_beszámoló_és_közhasznúsági_mellékletei)

  Adománygyűjtési beszámoló (2o16)

  Egyéb fájl: kiadás_bevétel_egyszerűen_2o16

  Egyéb fájl: altalap_mission

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Alternatíva Alapítvány _ Altalap

Altalap

Feltöltés alatt!


Tranzakció: 1
Eddig összegyűlt: 10.000 Ft
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, tisztségviselők neve, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.