Alternatíva Alapítvány _ Altalap

Víziónk egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többé HIV vírussal. Támogass!

Nem célunk megváltani a világot. De hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van. Hiszünk az emberi jogok egyetemességében. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében. Hiszünk abban, hogy minden emberi élet ugyanannyit ér és egyformán méltó a segítségre. Hiszünk az objektív információ nélkülözhetetlenségében, a szexedukáció fontosságában, a szex és a droghasználat biztonságossá tételében, és abban, hogy minden embernek ugyanakkora esélyt kell biztosítani arra, hogy megismerhesse HIV státuszát, és tényszerű, személyre szabott tanácsadásban részesüljön. Hiszünk szaktudásunkban, pragmatizmusunkban, elhivatottságunkban, önmagunkban. Hisszük, hogy a különösen sérülékeny csoportok _ MSM-ek (men who have a sex with men), intravénás szerhasználók, szexmunkások, fogyatékkal élők _ támogatásával társadalmunk egészére borítunk védőhálót. Szolgáltatásainkkal közreműködünk gyermekeink egészséges és boldog jövőjének alapjainak lefektetésében. Szervezetünk víziója egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többé HIV vírussal.

Adószám:
18190742-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Alternatíva Alapítvány _ Altalap

Szervezet rövid neve:
Altalap

Szervezet adószáma:
18190742-1-42

Honlap:
http://www.altalap.hu

Facebook oldal:
http://fb.com/altalap

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11581590-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304215898

A szervezet címe:
1077 Budapest, Rottenbiller utca 66. III//40.

Tevékenységi kör:
Közegészségügy, egészségnevelés

Tevékenység leírása:

A fentiekhez egyrészt ártalomcsökkentő szolgáltatásainkkal és ártalomcsökkentő eszközök biztosításával járulunk hozzá, amelyek a biztonságosabb _ ezáltal boldogabb _ szexet és biztonságosabb droghasználatot segítik elő.

Másrészt anonim, önkéntes beleegyezésen alapuló, diszkrét, előítélet-mentes, gyors, megbízható HIV tesztelést és tanácsadást végzünk az utcán, bérelt buszban, szórakozóhelyeken, lakásban, irodában, munkahelyen, padon. Mindenhol, ahol lehetőség és igény van rá.

Programjainkban hangsúlyosan jelenik meg a különösen kiszolgáltatott és sérülékeny csoportok _ MSM-ek (men who have sex with men), intravénás szerhasználók, szexmunkások, fogyatékkal élők _ tagjainak segítése és érdekeik képviselete.

Altalap Alacsonyküszöbű Szolgálat (célcsoport: iv szerhasználók és szexmunkások) Illés Utcai Lányok Asszertív megkereső utcai szociális munka eszközrendszerével nyújtjuk szolgáltatásainkat heti 4 napon a 8. ker-ben felkeresve klienseinket saját életterükben.
A közeljövőben egy saját tulajdonú szűrőbusszal szeretnénk végezni tevékenységeinket

Egészségnevelő program mélyszegénységben élő nők számára c. projektünkben (American House Foundation) amely keretei között egészségügyi csomagot (betét tampon óvszer síkosító törlőkendő kézfertőtlenítő dezodor tusfürdő fogkefe fogkrém sebtapasz)és hozzá kapcsolódó ártcsökk információkat tudunk biztosítani Az eszközökre vonatkozóan egy tanácsadói útmutatót is írtunk. -Altalap HIV/STI Program

A MAC AIDS FUND 5 millió forintos támogatásának köszönhetően, több HIV/SZifilisz gyorstesztet és szeméylreszabott tanácsadást tudunk végezni.

Hamarosan _ 2018. április _ elindítjuk online konzultációs szolgáltatásunkat, ahová anonim módon, e-maliben kérdzehettek tőlünk  HIV és STI _ azaz egyéb szexuális úton terjedő fetőzések _ témakörben.

instagram.com/altalap I

http://alternativaalapitvany.tumblr.com

Mire gyűjt:

A szervezeti struktúra stabilitását,
a fenntartható működést,
a munkatársak képzését,
saját képzés elindítását,
sok óvszer megvásárlását és ingyen szétosztását
ill. minél több HIV/Szfilisz gyorsteszt és  tanácsadás elvégzését biztosítjuk az adományokból.

Köszönjük bizalamadat és támogatásodat!:)

“Nagy kurázsi kell ahhoz, hogy a nyugati demokráciákban kiállj olyan dolgok mellett, amelyekben senki sem hisz, mint béke, igazságosság és szabadság." (Banksy)

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (altalap_2o16_évi_beszámoló_és_közhasznúsági_mellékletei)

  Adománygyűjtési beszámoló (2o16)

  Egyéb fájl: kiadás_bevétel_egyszerűen_2o16

  Egyéb fájl: altalap_mission

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Alternatíva Alapítvány _ Altalap

Altalap

Az Alternatíva Alapítvány műkődésének meghatározója a Te támogatásod. Céljaink eléréséhez szükségünk van rád, az  együttműködésedre és támogatásodra.Összeg: 29.300 Ft
Támogatók száma: 8
Érdekel Támogatom
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Ugye nem akarod Orbán Viktornak adni adód 1%-át is?

Altalap

A nagylelkűség, társadalmi hasznosság, adományozás talán egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha felajánlod az adód 1 +1 %-át. EZÉRT LÉCI RENDELKEZZ!


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
18190742-1-42
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.