Állat és Ember Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület

Szeretetet, törődést, jogot és tiszteletet az állatoknak!

Állatvédelmi munkánk, a gondozásunkban álló 55 kutyás állomány példamutató gondozása, és felvilágosító tevékenységünk révén érzékenyíteni szeretnénk azokat, akik még nem kellőképpen érzékenyek az állatok problémái iránt, és tenni azért, hogy a világ szebb és élhetőbb legyen az állatok számára!

Adószám:
18195376-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Állat és Ember Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület

Szervezet rövid neve:
Állat és Ember Állatvédő Egyesület

Szervezet adószáma:
18195376-2-42

Honlap:
http://www.állatésember.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/AllatesEmber?v=wall

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010453-01006150-00100004

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-2236476

A szervezet címe:
1151 Budapest, Pisztráng utca 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Fennállásunk óta közel 1000 állatot adtunk örökbe, chipezve, ivartalanítva, teljes körűen oltva, többszöri ismerkedő látogatás, összeszoktatás, után, örökbefogadási szerződéssel, rehabilitációt követően. Telep nélkül gondoskodunk egyidejűleg 52-57 állatról. A felvilágosítást állatvédelmi klubunkon, a Kutyakötelességen keresztül végezzük, 2011. november óta: 14 oktató film és komplett módszertan készült, melyet iskolák, óvodák, kultúrházak hasznosíthatnak. Oktatófilmjeink és egyéb műsoraink a XV. ker. kábeltévén keresztül kéthetente 27 ezer háztartásba jutnak el. Nagy hangsúlyt fektetünk az ivartalanításra: jelenleg folyik 4. ivartalanítási akcióink: ezidáig kb. 600 gazdis állat ivartalanítását tettük így lehetővé. Társadalmi felelősségvállalás programot indítottunk cégeknek, középiskolákkal kötött szerződések alapján diákokat fogadunk az 50 óra közösségi munka végzésére, valamint közhasznú munkára kötelezetteket, ezáltal olyan rétegeket is elérünk, és gondolkodásukat pozitív irányba befolyásolhatjuk, akik egyébként nem érdeklődnek az állatok problémái és szükségletei irántAmire legbüszkébbek vagyunk: a családhoz segített közel ezer állat. Még nagyobbnak tűnik a szám azt figyelembe véve, hogy a halmozottan hátrányos helyzetűeknek (idősek, sérültek, betegek fogyatékosok) igyekszünk hangsúlyozottan segíteni. Büszkék vagyunk szemmentő programunkra, mely 130 állat látását mentette meg vagy adta vissza.. Az egyesületünk által létrehozott és vezetett Kutyakötelesség Klub az egyetlen állandó állatvédelmi klub hazánkban. Az általa taglalt témákról 14 oktatófilm készült. Jelenleg, 2014. május 1-től június 15-ig zajlik 4. nagyszabású ivartalanítási akciónk négy rendelő bevonásával. Bár állatvédők vagyunk, folyamatosan segítünk nehéz sorsúakkal foglalkozókat: éves átlagban 10-15 teherautónyi adományt juttatunk el a számukra. Fő kedvezményezettünk a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány. Helyezéseink: 2010.: Angyalok Erdeje közönségszavazás 4., 2012., Év honlapja közönségszavazás 4., 2011. és 2012: Vodafone Főállású Angyal: közönségszavazás 4. és 17., 2012-ben zsűri döntése alapján elődöntős volt pályázónk.

Mire gyűjt:

Elsősorban az 55-60 kutyás állomány fenntartását szeretnénk anyagilag biztonságossá tenni, lehetőség szerint a létszámot növelni.

2012. ápr. 24. óta szervezetünk végzi a yorkie fajtamentést. Mivel rossz állapotú, idős, azonnali műtétet igénylő állatok kerülnek hozzánk, a fajtamentés költségei igen magasak, ez azonban nem mehet a többi gondozásunkban lévő rovására.

Szűkebb környezetünkben (IV., XV., XVI. kerület) szeretnénk ingyenes chipezési akciót indítani, napi munkánk során ugyanis tapasztaljuk: hiába kötelező, nagyon sok állatban nincs chip.

Szeretnénk megjelentetni 3. kifestőnket, most kisiskolásoknak. Ez arról szól, mit kell tenni, ha elveszik kutyánk/cicánk, valamint ha elveszett állatot találunk. Mesébe ágyazva ad információt gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.