Állat és Ember Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület

Szeretetet, törődést, jogot és tiszteletet az állatoknak!

Általános mentési tevékenységünk célja, hogy Magyarország állatvédelmileg legrosszabb helyzetű régióinak segítsünk: a túlzsúfolt helyi állatvédő szervezetektől veszünk át, elsődlegesen problémás (beteg, idős, viselkedészavaros), vagy a térség sintértelepeiől mentünk altatásra kijelölt kutyákat.

Adószám:
18195376-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Állat és Ember Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület

Szervezet rövid neve:
Állat és Ember Állatvédő Egyesület

Szervezet adószáma:
18195376-2-42

Honlap:
http://www.xn--llatsember-r4a4h.hu/

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/AllatesEmber?v=wall

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=v9ytBIucCVo&fbclid=IwAR3Alu9b0YEv-6bkS1oQfS3D_25L_neg2ylQLe6uqwZv-WMXkHBNnxQ_wTk

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010453-01006150-00100004

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-2236476

A szervezet címe:
1151 Budapest Pisztráng utca 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Az "Állat és Ember" Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület, régi állatvédők részvételével jött létre, 2007-ben. Állatvédelmi munkánkat család és munka mellett végezzük, szabadidőnket és anyagi lehetőségeinket rá szánva, azaz NEM munkaviszonyban, és NEM díjazás ellenében. Fejlődésünknek köszönhetően működésünk második évétől az egész országból mentünk, elsősorban azonban az állatvédelmi szempontból leg kétségbe ejtőbb helyzetű, észak- és kelet-magyarországi területekről és a Hajdúságból fogadunk kutyákat. Az iszonyatosan túlterhelt helyi szervezeteken igyekszünk enyhíteni, elsősorban halmozottan sérült, viselkedészavaros, illetve a legnagyobb bajban lévő, (különböző S.O.S. fórumokra feltett, záros időn - legtöbb esetben napokon, órákon - belül) lealtatásra kijelölt állatokat átvéve tőlük, vagy a segítségükkel a működési területükről. Telepünk, menhelyünk nincs, nem is tervezünk ilyet létrehozni. Ideiglenes befogadói rendszerben illetve panziót igénybe véve dolgozunk. Mivel már gazdi keresőként is családban, és nem egy telepen, kennelben élnek a kutyák, a rehabilitáció, és az örökbefogadáskor új családjukba történő beilleszkedésük sokkal zökkenő mentesebbé teszi. Az új gazdi jól szocializált, jól ápolt, egészséges új családtagot kap. Kizárólag az 1%-ból, saját erőnkből és eseti adományokból egyidejűleg 60-70 fős állományról gondoskodunk.

Csodálatos érzés megtapasztalni, mikor egy megalázott, testileg- lelkileg tönkretett kis lény a kezünk munkájának és a szeretetünknek köszönhetően visszakapja a hitét, bizalmát, az örömet az életben, megerősödik, elkezd rosszalkodni, kóstolgatja, amit addig sohasem érezhetett, majd rátalál az az EMBER, akivel egymásra néznek, és tudják: Ők többet sohasem válnak el, vagy mikor az, aki addig csak rúgást kapott, akit addig csak elárultak, bizalommal hozzád bújik.

Ezektől az élményektől megváltozott az életünk, más, boldogabb emberek lettünk!

Ha meg szeretnéd tapasztalni ezt a csodát, csatlakozz hozzánk, és segítsd a világ legőszintébb és leg szeretni valóbb lényeit együtt velünk!

Mire gyűjt:

Elsősorban az 60-70 kutyás állomány fenntartását szeretnénk anyagilag biztonságossá tenni, lehetőség szerint a létszámot növelni.

2012. ápr. 24. óta szervezetünk végzi a yorkie fajtamentést. Mivel rossz állapotú, idős, azonnali műtétet igénylő állatok kerülnek hozzánk, a fajtamentés költségei igen magasak, ez azonban nem mehet a többi gondozásunkban lévő rovására.

Szűkebb környezetünkben (IV., XV., XVI. kerület) szeretnénk ingyenes chipezési akciót indítani, napi munkánk során ugyanis tapasztaljuk: hiába kötelező, nagyon sok állatban nincs chip.

Szeretnénk megjelentetni 3. kifestőnket, most kisiskolásoknak. Ez arról szól, mit kell tenni, ha elveszik kutyánk/cicánk, valamint ha elveszett állatot találunk. Mesébe ágyazva ad információt gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

„Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület

Állat és Ember Állatvédő Egyesület

Átlagosan 88-92 kutyát gondozunk. Az örökbefogadások folyamatosak, de sajnos minden nap akad újabb segítségre szoruló kutyus. A felelős állatmentés rengeteg költséggel jár, ehhez szeretnénk segítséget kérni.


Telefonszám: 13600/16
5418 hívás, 4479 sms
Érdekel
Állatvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

ÁLLJ MELLÉNK, LÉGY A JÖVŐNK RÉSZESE!

Állat és Ember Állatvédő Egyesület

Sok beteg, idős kutyusunk van, akik folyamatos orvosi kezelés, kontroll és napi gyógyszerezés alatt állnak. Az elszabadult árak sajnos ezen a területen okoznak napi problémákat.

20% 511.000 Ft összegyűlt
2.500.000 Ft-ból
Érdekel
Állatvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Kutya egy élet - kutyajó élet? Rajtad múlik!

Állat és Ember Állatvédő Egyesület

Adományoddal segíts: sintértelepi, szaporítótól, kidobott, súlyosan elhanyagolt, idült betegséggel küzdő állatot mentünk. A profi gyógyítás, kezelés: költség. A KUTYAJÓ élethez Tőled is kérünk. Adj hozzá!

63% 382.200 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.