Alapítvány a Budapesti Állatkertért

Állatkerti boldogság!

Közhasznú Alapítványunk többféleképpen segíti a Fővárosi Állat- és Növénykert működését, állatbemutatóit, oktatási és természetvédelmi tevékenységét. Kiemelten fontosnak tartjuk az állatkerti állatok jó közérzetét biztosító változatos környezetet, ezért gyűjtünk idén kiemelten állati játékokra.

Adószám:
18008481-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Alapítvány a Budapesti Állatkertért

Szervezet rövid neve:
Állatkerti Alapítvány

Szervezet adószáma:
18008481-2-42

Honlap:
http://www.allatkertialapitvany.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/allatkertialapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10900028-00000007-54600019

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3633701

A szervezet címe:
1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Alapítványunk 1992. óta partner mindenben, ami segíti az állatkerti állatok jólétét, a látogatók kellemes időtöltését, bolygónk élővilágának megismerését, a környezet- és természetvédelem céljainak elérését. A közhasznú minősítésű szervezetünk így részt vesz a közművelődési, ismeretterjesztési, természetvédelmi szemléletformáló munkában, például a nyári időszakban Esti sétákat szervezünk, amelyeken szakavatott vezetők mutatják be az Állatkert kulisszatitkait, fontos információkat közvetítve a természetvédelem, a biodiverzitás megőrzése, a klímaváltozás következményei témaköreiben, több száz embert elérve.. Az örökbefogadás szervezése Alapítványunk legnépszerűbb adománygyűjtő programja. A jelképes örökbefogadás révén játékos formában lehet támogatni az Állatkertet. Alapítványunk másik jelentős tevékenysége az állatok tartási körülményeinek javítása, minőségi takarmányozásuk segítése, a korszerűbb állatgyógyászati műszerek, eszközök beszerzése. 2016-ban állati játékokra és környezetgazdagító eszközökre gyűjtünk, mert az állataink jó közérzete a látogatóknak is nagyobb élményt jelentNöveltük az állatkerti örökbefogadók számát, így már évente több mint ezren választják ezt a támogatási formát.A nevelőszülők számára évente kétszer nevelőszülői értekezletet tartunk, amelyen közvetlenül találkozhatnak kedvenc állatuk gondozójával. A program lényege, hogy a támogató egy minimális összeg fejében egy éves időtartamra nevelőszülője lehet egy általa kiválasztott, nálunk élő állatnak. Erről egy díszes oklevelet adunk a nevelőszülőnek, valamint az örökbefogadott állat életrajzi lapját, amely a legfontosabb adatokat tartalmazza az állatról. A nevelőszülők nevét egy éven át közzé tesszük az Állatkert területén található tablókon és honlapunkon. Részt vettünk az Állatkert madármentő munkájában, mi nem csak madarakat, hanem sokféle emlős és hüllő kezelését, ápolását is magában foglalja. Jelentős eredményünk volt 2015-ben a mobil-röntgen berendezés árának összegyűjtése is, amelyet részben Alapítványunk fedezett. Nagy sikerrel bonyolítottunk le élményterápiás foglalkozásokat fogyatékkal élő gyermekek számára, amelyre az új Európa Alapítvány pályázatán nyertünk támogatást.

Mire gyűjt:

Állati játékokra, a kifutók és tartóhelyek környezetgazdagítására gyűjtünk, hogy az állatkerti állatok minél jobb közérzetét, tevékeny életét, eseménydús elfoglaltságait biztosíthassuk. Az állatkertben élő állatok egyik fő ellensége az unalom, ezt küszöbölhetjük az állatkertészeti szaknyelvben használt "környezetgazdagítás" fogalmával. 

A játszási tevékenység élénk, egészséges, jó közérzetű állatokat jelez, - Alapítványunk abban szeretne segíteni, hogy csak ilyen lakói legyenek a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Új labdát a kis elefántnak!

Állatkerti Alapítvány

Az állatkerti állatoknak is kell egy kis szórakozás! Segíts, hogy új játékokat kaphassanak, hogy aktívan, élménydúsan élhessék napjaikat!

16% 91.000 Ft összegyűlt
550.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.