AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány

Legyen otthonod a világ!

Alapítványunk a fiatalok idegen nyelvi környezetben való tanulását szervezi, ezáltal lehetőséget adva,hogy elsajátítsák mindazokat a készségeket, magatartásformát és tudást, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen helytálljanak a kulturálisan eltérő és növekvő mértékben egymásra utalt világunkban.

Adószám:
18041617-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány

Szervezet rövid neve:
AFS Magyarország

Szervezet adószáma:
18041617-1-42

Honlap:
http://www.afs.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/afshun

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10300002-20387442-0003285_

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-212-1821

A szervezet címe:
1071 Budapest, Dózsa György út 62. fszt. 1.

Tevékenységi kör:
Középfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Az AFS-t az első világháború alatt mentősofőrként önkénteskedő egyetemisták hozták létre a nemzetek megbékélésének érdekében. 1947-ben elsőként kezdett diákcserékkel foglalkozni, ma a világ legrégebbi és legnagyobb diákcsere szervezete. Magyarország 1990-ben csatlakozott a világszervezethez, azóta csaknem 2000 magyar diák töltött egy évet külföldön, közel 3000 család és 400 tanár vett részt a programban.A programok fő célja, hogy a diákok megismerjék a különböző nemzeteket, kultúrákat és aktívan fejlesszék nyelvtudásukat. A résztvevő diákok fogadócsaládoknál laknak, és ugyanúgy középiskolába járnak, mint itthon. Beilleszkednek fogadócsaládjukba, alkalmazkodnak életvitelükhöz. Felelősséget vállalnak magukért és tetteikért, problémamegoldó készségük javul, magabiztosabbá, önállóbbá válnak. Más kultúrák megismerése mellett ráismernek saját – magyar – kultúrájukra, és önismeretük is megnő. Alapvető értékeink: a megértés, az empátia, valamint a különbözőségek elfogadása. Az AFS év nem csak a diákok magas szintű biztos nyelvtudását eredményezi, hanem újfajta tanulási szemléletet is. -Büszkék vagyunk rá, hogy 2013-ban az AFS Magyarország lett az AFS Network legjobb partnerszervezete. "Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni!" -Az elmúlt 2 évben 40%-os növekedést produkáltunk, aminek eredményeként 3-szor annyi ösztöndíjat tudtunk szétosztani a fiatalok között. -Iskolakapcsolataink egyre jobbak, ezáltal több régióba és iskolába tudunk eljutni programjainkkal és ösztöndíj rendszerünkkel. -Tevékenységünket és munkánkat Colleen Bell amerikai nagykövet is elismerő szavakkal jellemezte az idén májusban megrendezett EFIL (European Federation for Intercultural Learning) Közgyűlés megnyitó beszédjén.

Mire gyűjt:

Célunk, hogy minél nagyobb számban és mértékben tudjuk támogatni a tehetséges fiatalok képzését ösztöndíjjal nemzetközi csereprogramunkban az ország egész területén. Ahhoz, hogy minél több tehetséges fiatal számára lehetőséget biztosítsunk, hogy tudásuk és képességük kibontakozzon és elsajátítsák mindazokat a készségeket, magatartásformákat és tudást, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen helytálljanaK a kulturálisan eltérő és növekvő mértékben egymásra utalt világunkban, szükségünk van összefogásra és támogatásra.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány

AFS Magyarország

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 3.264 Ft
Támogatók száma: 32
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.