Adj Hangot Társadalmi Csoportok Kommunikációs és Médiatevékenységet Támogató Egyesület

Segits, hogy mindenki hallgassa - segíts, hogy mindenki megtudhassa!

Az Adj Hangot Egyesület célja, hogy a közösségek és egyének megismerjék egymás történetét, és ezáltal a különböző társadalmi csoportok közötti konfliktusok megelőzhetőek, elkerülhetőek, illetve kezelhetőek legyenek, és elterjedjen az együttműködés kultúrája.

Adószám:
18519651-1-13

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Adj Hangot Társadalmi Csoportok Kommunikációs és Médiatevékenységet Támogató Egyesület

Szervezet adószáma:
18519651-1-13

Honlap:
http://www.adjhangot.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bortonradio

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCP9-JD4GcoTEzASogXcAL0g

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700378-68415363-51100005

A szervezet telefonszáma:
+36302034020

A szervezet címe:
2040 Budaörs, Halom u. 15. 8.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:
Jelenleg három, büntetés-végrehajtási intézetbeli rádió működik: Vácott és Győrben felnőtt férfi fogvatartottak, a budapesti Gyorskocsi utcában pedig Európában elsőként női fogvatartottak készítenek műsorokat sorstársaik számára. A váci Rács FM 2014. december 1-jén, a győri SingSing FM 2016. február 1-jén, a budapesti Hessz FM 2016. június 13-án kezdte meg működését. Mindhárom intézményben sikeresek a programok: a közel harminc rádiós munkatárs között nem volt visszaeső, a hallgatók körében pedig csökkentek a fegyelmi cselekmények. 2016 őszén civilek számára, országosan is elérhető műsorszolgáltatást indítunk. Célunk a hallgatók érzékenyítése, felkészítése a szabadulók visszafogadására (hiszen nincs beilleszkedés befogadó társadalom nélkül), valamint, hogy a már szabadult rádiósoknak is lehetőséget biztosítunk a további munkára, megmutatkozásra. Ez a kezdeményezés számukra nemcsak szabadidős tevékenységet, hanem védőhálót is jelent, ami jelentősen hozzájárul a bűnismétlés elkerüléséhez. Az elmúlt két évben három büntetés-végrehajtási intézetben indult el a börtönrádió program: Vácott és Győrben felnőtt férfi fogvatartottak, a budapesti Gyorskocsi utcában pedig Európában elsőként női fogvatartottak készítenek műsorokat sorstársaik számára. A váci Rács FM 2014. december 1-jén, a győri SingSing FM 2016. február 1-jén, a budapesti Hessz FM 2016. június 13-án kezdte meg működését. Mindhárom intézményben sikeresek a programok: a közel harminc rádiós munkatárs között nem volt visszaeső, a hallgatók körében pedig csökkentek a fegyelmi cselekmények. Az egyesület a Börtönrádió program mellett Ez már a szabadság? címmel photovoice projektet is indított, amelyben nyolc volt fogvatartott saját fotóin mutatta be, hogy számára mit jelent a visszakapott szabadság. A projekt 2015. novemberében indult, 2016 áprilisában az elkészült anyagokból öt városban (Budapest, Szeged, Pécs, Eger, Kaposvár) nyílt ingyenesen látogatható kiállítás. Az egyesület tapasztalati szakértői rendszeresen vesznek részt érzékenyítő élőkönyves beszélgetéseken.

Mire gyűjt:

Civilek számára is elérhető műsorszolgáltatást indítunk 2016 őszén. A stúdió berendezéséhez szükséges technikai eszközökre gyűjtünk. Célunk, hogy bárki meghallgathassa a fogvatartottak irodalmi, zenei, és portréműsorait, ami egy, a sztereotípiáktól teljesen eltérő képet fest a börtönlakókról. Emellett a már szabadult rádiósoknak is lehetőséget biztosítunk a további munkára, megmutatkozásra. Ez a kezdeményezés számukra nemcsak szabadidős tevékenységet, hanem védőhálót is jelent, ami jelentősen hozzájárul a bűnismétlés elkerüléséhez.

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Börtönrádió szabadon

Adj Hangot Társadalmi Csoportok Kommunikációs és Médiatevékenységet Támogató Egyesület

100% 480.000 Ft összegyűlt
480.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.