A Világban Élő Romák Érdekeit és Jogait Képviselő Egyesület

A vér kötelez

A világ és az Európai cigányok történelmének, értékeinek és kultúrájának hiteles bemutatása, kutatása és megismertetése minél szélesebb körben. A világ összes országában - az Európai Unióban és az Európai Unión kívül - ahol a cigányság tartósan él, képviselni és segíteni őket. Az érdekképviselet az alábbi fő területekre terjed ki: jogvédelem, a hátrányos helyzet megszüntetése, lakhatás, egészségügy, oktatás, a romani anyanyelv és változatainak ápolása, cigány kultúra, történelmi hagyományainak ápolása és megismertetése, foglalkoztatás, képzés, oktatás, egészségmegőrzés, sport tevékenység, szenvedélybetegségek és a bűn megelőzése. Az egyesület, mint jogi személy, országokban önálló képviseleteket hozhat létre, amelyek feladatai a cigányság felemelkedésének és integrációjának elősegítése. A szervezet elnöksége megbízhat vagy kinevezhet kapcsolattartókat az országokba, az országok fővárosaiba, megyéibe, tartományaiba, városaiba. Az egyesület elnöksége megbízhat vagy kinevezhet roma származású szakembereket, akik kapcsolatot alakítanak ki és képviselik az egyesület nevében a világ cigányainak érdekeit és problémáinak hatékony megoldásán dolgoznak. Programokat dolgoznak ki és valósítanak meg a cigányság (romák) érdekében.

Adószám:
19281641-1-15

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
A Világban Élő Romák Érdekeit és Jogait Képviselő Egyesület

Szervezet adószáma:
19281641-1-15

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50436367-10000063-0_______

A szervezet telefonszáma:
+36 204858748

A szervezet címe:
4334 Hodász, Ady Endre utca 41. B

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:
Az egyesület, mint jogi személy, országokban önálló képviseleteket hozhat létre, amelyek feladatai a cigányság felemelkedésének és integrációjának elősegítése. A szervezet elnöksége megbízhat vagy kinevezhet kapcsolattartókat az országokba, az országok fővárosaiba, megyéibe, tartományaiba, városaiba. Az egyesület elnöksége megbízhat vagy kinevezhet roma származású szakembereket, akik kapcsolatot alakítanak ki és képviselik az egyesület nevében a világ cigányainak érdekeit és problémáinak hatékony megoldásán dolgoznak. Programokat dolgoznak ki és valósítanak meg a cigányság (romák) érdekében.

Mire gyűjt:
Uram, tanítsd meg nekünk, hogy önként tudjuk megosztani, amink van, azokkal, akiknek semmijük sincs, akik nem hibásak abban, hogy szegények, akik nem tehetnek arról, hogy rongyosan kell járni vagy üres hasal feküdnek le segíts . A boldogság kulcsa az adakozással kezdődik.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.