A Segítők Föld-védő, Közösségfejlesztő és Menedéképítő Egyesület

Veletek vagyunk

2015 óta nyújtunk humanitárius segítséget és támogatást menekültválságokban, olyan megoldásokat keresve, amellyel egy szolidárisabb, befogadóbb társadalmat építhetünk. Hiszünk a közösség erejében és abban, hogy mindannyian alakítói vagyunk a világunknak. Ahogyan 2015-ben is, az ukrán válság kezdetekor is több ezer önkéntesünk fogott össze, hogy azonnali humanitárius segítséget nyújtson a háború elől menekülőknek. 2022. februárja óta már több tízezer menekültnek biztosítottunk az alapvető emberi értékeknek megfelelő, biztonságos, gondoskodást és védelmet nyújtó lakhatást és étkezést menekültszállóinkon – köztük több mint 10 000 gyermeknek. Segítő tevékenységeink fókuszában a gyermekek és az őket egyedül nevelő édesanyák állnak - ők azok, akik az ukrán menekültválságban a legsérülékenyebbek közé tartoznak.

Adószám:
19279334-1-20

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
A Segítők Föld-védő, Közösségfejlesztő és Menedéképítő Egyesület

Szervezet rövid neve:
A Segítők Egyesület (Migration Aid)

Szervezet adószáma:
19279334-1-20

Honlap:
http://migaid.org

Facebook oldal:
http://facebook.com/migrationaid.org

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11710088-21459928-________

A szervezet telefonszáma:
+36 305928066

A szervezet címe:
8742 Esztergályhorváti, Rákóczi Ferenc utca 65

Tevékenységi kör:
Többcélú humanitárius szervezetek

Tevékenység leírása:

Lakhatás és integráció Budapesten és Győrben: 

Az orosz-ukrán háború kitörése után három héten belül szervezetünk két menekültszálló kapuit is megnyitotta az Ukrajnából érkezők számára. A két szálló szoros együttműködésben segíti az Ukrajnából Magyarországra menekülők biztonságos lakhatását, és napi ellátását. A Madridi utcai szálló napjainkig Magyarország egyik legnagyobb forgalmát biztosította és biztosítja az eddig teljesített több mint 97.000 vendég éjszakával. Győrben a Migration Aid szállója oldotta meg a városba érkező menekültek elhelyezésének legjelentősebb részét. Mindkét szállónk napi háromszori étkezési lehetőséget biztosít a lakói számára; továbbá olyan szolgáltatások is elérhetőek mint a mosoda, illetve személyes higiéniai termékek rendszeres elérése; szükség szerint ruházat, iskolai felszerelések.

Az alapellátáson kívül szociális segítőink és önkénteseink a Magyarországon maradni szándékozók integrációját segítik: óvodai-, iskolai ügyintézés, beiratkozások, orvosi ellátáshoz való hozzájutás, munkalehetőségek felkutatása, hivatalos ügyek intézése, hosszú távú lakhatási lehetőség felkutatása, és ügyintézése, pszichológiai segítségnyújtás, stb.

Szállóinkon különös figyelmet fordítunk a kiemelten sérülékeny és a halmozottan hátrányos helyzetű célcsoportok, személyek ellátására és védelmére. 

Gyermekjóléti projektek (Budapest és Esztergályhorváti): 

Learning Without Borders (Budapest): Sajátos tanulási lehetőség Magyarországon - a gyerekek ukrán menekült pedagógusok segítségével, részben jelenléti, részben az ukrán oktatási rendszerbe online bekötve tanulhatnak. A projekt az itt maradó gyermekek esetében integrációs feladatokat lát el, felkészítve őket a magyar iskolarendszerre. A projekt részeként 2023. júliusában közreműködtünk egy 500 gyermek részvételével tartott nemzetközi, nagyszabású készség-és önismeretfejlesztő programban, amelyben az általunk mentorált ukrán gyermekek azóta is kiemelkedő eredményeket érnek el.

Állat-asszisztált terápiás tér - Alpakaland (Esztergályhorváti): A Kis-Balaton szomszédságában kísérleti jelleggel zajlik egy állat-asszisztált terápiás tér felépítése, ahol természetközeli helyszínen, állatokkal körülvéve gyógyulhatnak a háborús traumákkal érkező menekültek, elsősorban gyermekek és anyukák.

Információ biztosítása (Országosan): 

Olyan információs platformot is működtetünk az ukrán menekültek részére, ahol egy helyen juthatnak hozzá minden gyakran felmerülő szükséges információhoz. Tematikus cikkeken keresztül ismertetjük meg a Magyarországon való boldogulás különböző aspektusait a hivatali ügyintézéstől kezdve az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférésen keresztül a nemzeti ünnepeink, hagyományaink bemutatásáig. 

Mire gyűjt:

2022. márciusa óta 3000 önkéntesünk segítségével 33 000 Ukrajnából menekülőnek – köztük 10 000 gyermeknek - adtunk biztonságos szállást, osztottunk ki 176 200 adag ételt, és biztosítottuk több száz gyermek oktatáshoz való hozzáférését. Ahhoz, hogy programjainkat a következő hónapokban is kiszámíthatóan működtetni tudjuk, szükségünk van a te segítségedre is.

Támogasd adományoddal munkánkat, adj reményt mindazoknak, akiknek a semmiből kell újjáépíteni az életüket!

 

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Alpakaland

A Segítők Egyesület (Migration Aid)

A Migration Aid állat-asszisztált terápiás tere és szociális fenntartható farmja háborús menekülteknek és más rászorulóknak.


Adománygyűjtés indult: 2023.05.16.
Összeg: 0 Ft
Támogatók száma: 0
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Adj esélyt egy családnak!

A Segítők Egyesület (Migration Aid)

Nap mint nap azon dolgozunk, hogy biztonságos fedelet, ételt, támogatást nyújtsunk a háború elől menekülőknek. Adj reményt azoknak, akiknek a semmiből kell újjáépíteni életüket.

1% 68.500 Ft összegyűlt
5.000.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.