A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány

A rák megelőzhető. A betegség gyógyítható! Mondj igent az életre! Könnyek helyett… tarts velünk!

Az embert - holisztikusan - testi, szellemi, lelki egységében tekinteni, és az egészségének megőrzését, helyreállítását ebben a szellemben szolgálni. A lakosság részére végzett egészségmegőrző, betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programok megvalósítása, támogatása. Más egészségvédő szervezetek betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programjainak támogatása. A társadalom számára elfogadottá, és a gyakorlat szintjén is használható ismeretté tenni, hogy a rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni.

Adószám:
19009557-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány

Szervezet rövid neve:
A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány

Szervezet adószáma:
19009557-2-43

Honlap:
http://www.rakellen.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/rakellen.alapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/rakalapitvany/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11713005-20034986-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 12170404

A szervezet címe:
1214 Budapest Kossuth Lajos utca 152.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:

"Könnyek helyett... szűrések!" címmel prevenciót népszerűsítő rákszűrő programokat szervezünk szájüregi- és bőrrák szűréssel. A szűrések mellett állapotfelmérő vizsgálatok (InBody testösszetétel analízis, Alexander-technika tudatos testhasználat tanítás, szemnyomás vizsgálat, többféle masszázs), reformétel főzés- és kóstoltatás, dietetikai- és rákmegelőző tanácsadás is szerepel a programpalettán. Tegyük szerethetővé a rákellenes életmódot! címmel konferenciát rendezünk. Életigenlők elnevezéssel működtetjük az alapítvány szemléletformáló médiaportálját, amely tematikus tartalomszolgáltatóként főként rákellenes életmódváltást motiváló multimédiás felület. Onkorádiónk 3 műsorral működik, ALMAMATA címmel gyerekrádió műsort is indítottunk. Cikkeink, riportjaink folyamatosan készülnek, és kerülnek fel a portálra, melynek aktív közössége 25.000 fő. Az eletigenlok.hu számos közösségi média felülettel összehangoltan működik, a napi tartalomfrissülések a legnagyobb közösségi portálokon (Facebook, LinkedIn, Instagram) is megjelennek. Az Életigenlők rákellenes életmódmagazint nyomtatott formában is kiadjuk 3 alkalommal, 2.000 példányban, 12 rovattal, 68-84 oldalon, díjmentesen. A hiánypótló magazinban elsősorban reforméletmódra történő áttérést, egészségmegőrzést támogató cikkek, interjúk jelennek meg. Főzz velünk, reformul! gasztrovideó csatornát működtetünk. Egészségnapok keretében részt veszünk budapesti és vidéki óvodák, általános iskolák által szervezett életmódbemutatókon, önkormányzati családi napokon. Együttműködések keretében az önkormányzatok és civil szervezetek által szervezett egészségnapi programokhoz felvilágosító, tájékoztató anyagokat biztosítunk térítésmentesen, hogy a minél többen megismerhessék az alapítvány által képviselt egészségtudatos, rákellenes életmódot, az egészségmegőrzést, a prevenciót, a gyógyító rehabilitációs lehetőségeket. Daganatos betegklubok programjaihoz biztosítunk ingyenes információs kiadványokat, szóróanyagokat. A Béres Alapítvánnyal kötött adományozási szerződés keretében több millió forint értékű Béres Cseppel segítjük a hozzánk forduló daganatos betegeket, betegklubokat. A 2023. évi mérleg eszköz és forrás oldalának egyező összege: 73.111 E Ft. Éves eredmény vállalkozási tevékenységből nem származott, közhasznú eredmény: 69.079 E Ft. Éves eredmény: 69.079 E Ft. Összességében megállapítható, hogy az alapítvány 2023. évben is eleget tett az Alapító Okiratban megfogalmazott céloknak annak ellenére, hogy az SZJA 1% bevétel a korábbi évekhez viszonyítva nagymértékben csökkent, az egyéni és céges támogatások visszaestek. A közhasznúsági tevékenységről készült beszámolóban részletesen értékelésre került a különféle programok teljesítése, a vállalt közfeladatok ellátásának folyamatos biztosítása.

Mire gyűjt:

Az egészség a legnagyobb kincsünk. A daganat megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni.

A rákellenes életmódot segíti tanácsadással, rákszűrésekkel, médiatartalmakkal A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány.

1985 óta működő alapítványunk személyi jövedelemadód 1%-ából prevenciót népszerűsítő rákszűrő programokat szervez szájüregi- és bőrrák szűréssel, a szűrésekhez kapcsolódó állapotfelmérő vizsgálatokkal, reformétel főzéssel és kóstoltatással.

Életigenlők rákellenes médiaportált működtet, amely tematikus tartalomszolgáltatóként főként rákellenes életmódváltást motiváló multimédiás felület, benne sok hasznos információval, rovattal, rádióműsorral. Az onkorádió 3 műsorral működik, ALMAMATA címmel gyerekrádió műsor is indult. A riportok, cikkek, információs anyagok folyamatosan készülnek, és kerülnek fel a portálra.

Életigenlők rákellenes életmódmagazin nyomtatott formában is kiadásra kerül évente 3 alkalommal (tavasz, nyár-ősz, tél-ünnep), 2.000 példányban, 12 rovattal, 68-84 oldalon, díjmentesen. A hiánypótló magazinban főként reforméletmódra történő áttérést, egészségmegőrzést támogató cikkek, interjúk jelennek meg, amelyek a lakosság egészségvédelmét, a daganatos betegek életminőségének javítását szolgálják. Terjesztése országosan partnereink bolthálózataiban, bio-boltokban, patikákban, gyógynövény boltokban, egészségügyi intézményekben, valamint rendezvényeinken történik.

Főzz velünk, reformul! címmel működik gasztrovideó-csatorna szolgáltatásunk. A rákellenes egészégkonyha videó sorozatot profi séf bevonásával készítjük. A sorozatban az alapítvány közkedvelt ételreceptjeit dolgozzuk fel. A reformfozes.hu tematikus médiaportált bővítjük új receptekkel, amelyek szűrőbuszos rendezvényeinken elkészítésre és kóstoltatásra kerülnek.

Alapítványunk egészségnapok keretében részt vesz budapesti és vidéki óvodák, általános iskolák által szervezett életmódbemutatókon, önkormányzati családi napokon.

Együttműködések keretében az önkormányzatok és civil szervezetek által szervezett egészségnapi programokhoz felvilágosító, tájékoztató anyagokat biztosít térítésmentesen, hogy minél többen megismerhessék az alapítvány által képviselt egészségtudatos, rákellenes életmódot, az egészségmegőrzést, a prevenciót, a gyógyító rehabilitációs lehetőségeket. Ezen kívül több daganatos betegklubnak biztosít programjaikhoz információs kiadványokat, szóróanyagokat.

Az alapítvány Onkosegítő-hálózat kiépítését kezdte meg 2018. évben, aminek tesztprogramja zajlik. Onkológus orvosokkal, pszichológusokkal, ún. „tapasztalati szakértő” ráktúlélőkkel összehangoltan szeretne létrehozni egy támaszadó hálózatot, amely a tudatos emberek egészségügyi tájékozottságához való jogának kielégítését segíti, továbbá a betegséggel megküzdők számára nyújt hatékony segítséget a diagnózisok értelmezésében, az életmódváltásban és a beteg-utakon való eligazodásban.

Rákmegelőző, gyógyulást elősegítő környezet-egészségügyi konferenciákat, rendezvényeket szervez.

Személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával továbbra is díjmentes szolgáltatásokkal segíthetjük a teljes hazai lakosságot!

Kérjük, szja 1%-od felajánlásán túl is támogasd  A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány munkáját! Tegyünk együtt a megelőzésért, az egészségvédelemért!

1%, itt mindenki egészségére válik!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Egyszerűsített éves beszámoló és közhasznúsági melléklet_2023)

  Adománygyűjtési beszámoló (Beszámoló a 2023. évben felhasznált adományokról)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.