"A jövő oktatásáért" Alapítvány

“Hogy semmi ne állhasson a tehetség útjába!”

Célunk egy alternatív lehetőség biztosítása Gyöngyös környékén, hogy a nálunk tanuló gyermekek természetközeli környezetben sajátítsák el az általános iskolai tananyagot, sok szabad mozgással töltsék mindennapjaikat, a tanulást játékként, örömmel, tapasztalati úton éljék meg. A tehetségeket támogatjuk, nálunk szabad kérdezni - célunk, hogy gyerekeinkből kreatív és kritikusan gondolkodó felnőttek váljanak, akik magabiztosan találják meg helyüket a világban, nyelveket beszélnek, egészségesen étkeznek, nap mint nap sportolnak, felelősen és hatékonyan tudják használni a digitális eszközöket és óvják környezetüket. Szakképzett pedagógusaink bármilyen részképességzavarral rendelkező gyermeknek speciális, egyéni fejlesztési terv szerinti tanrendet tudnak biztosítani, elősegítve ezzel tanulmányaik gördülékeny előrehaladását.

Adószám:
19086367-1-10

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
"A jövő oktatásáért" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
“School For U”

Szervezet adószáma:
19086367-1-10

Facebook oldal:
https://m.facebook.com/profile.php?id=1854886037900830&ref=content_filter

Youtube oldal:
https://m.facebook.com/profile.php?id=1854886037900830&ref=content_filter

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12032006-01660510-00100008

A szervezet telefonszáma:
+36 302056065

A szervezet címe:
3232 Gyöngyös, Benehát szíjja dűlő 8921 hrsz.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Szervezetünk egy magántanulói csoportot működtet szakképzett, felkészült pedagógusokkal. Gyermekeink szülői kérésre magántanulói státuszban vannak, mely szerint a szülők vállalják gyermekük féléves és év végi vizsgákra való felkészítését. Tanulóink napközis rendszerben az iskolai napjaikat nálunk töltik. Közös reggelivel, beszélgetéssel indul a nap, majd torna következik, így nálunk csak 9 után kezdődnek az érdemi foglalkozások, mikor már mindenki aktív szellemileg és fizikailag egyaránt. Mindenki egyénre szabott, sajátos ütemű tanrend szerint halad, a különféle tanulási zavarokat a pedagógusok által kiemelt figyelemmel kísérve és korrigálva.

A közös ebéd után a délutáni órákban sport, kézműveskedés, természetjárás, stb van a palettán. Célunk a nyelvtanulás készség szintre hozása - tehát napi szinten, a rutinba beépítve. Ennek érdekében heti több napon a vezetett foglalkozások után az ebédelés is angolul folyik. Jelenleg egy bérelt, csodálatos környezetben lévő mátrafüredi családi házban működünk, itt kb. 12-15 főig tudunk bővülni. A tanrendünk igazodik a NAT-hoz, így biztosított, hogy gyermekeink abszolválni tudják a szükséges vizsgákat. A tudásanyag elsajátításához szükséges módszer azonban eltérő: nálunk nincsenek 45 perces órák, projektrendszerben témaköröket dolgozunk fel. Többféle Montessori eszközt használunk az önálló tanulás elsajátítása érdekében. Szervezetünk önfenntartó, semmilyen állami támogatásban nem részesülünk. A napi munkát szülői hozzájárulásokból, külsős támogatók adományaiból, valamint pályázati támogatásokból finanszírozzuk.

Mire gyűjt:

Szeretnénk két tehetséges, diszlexiás/diszgráfiás/diszkalkuliás gyermek egyéves, egyéni ütemű, speciális tanulmányait 50%-ban támogatni, így ehhez gyűjtünk adományokat. A két helyre pályázatot írunk ki, melyre olyan családok jelentkezését várjuk, akiknek a gyermeke valamely vonalon kiemelkedő tehetséggel rendelkezik, és ezt a tehetséget egy ilyen kislétszámú csoportban, a részképességzavar hatékony korrigálásával még jobban ki tudná bontakoztatni.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.