"A Hallás Társasága" Alapítvány

A HALLÁS AZ EGYIK LEGNAGYOBB ÉRTÉKÜNK - Segítünk megőrizni, segítünk visszaszerezni.

Célunk a könnyen érthető és elérhető tájékoztatás megvalósítása a halláskárosodás megelőzésének, a hallásvédelem fontosságának széleskörű ismertté tételének, a hallásgondozás fejlesztésének és korszerűsítésének, a hallássérültek könnyebb társadalmi beilleszkedése elősegítésének, a hallássérültek életminőségének javítása, valamint különleges igényeik minőségi ellátásának érdekében. Feladatunkul tűzzük ki: az újszülött szűrés fontosságának tudatosítását, a hallókészülék viselés elfogadottságának növelését, az alternatív hallásvédő és -javító lehetőségek ismertetését, bemutatását, a nehéz körülmények között élők vizsgálatokra történő eljutásának támogatását, indokolt esetben az ő részükre a hallókészülékeknél kötelezően felmerülő önrész vagy annak egy részének átvállalását, a hallássérült emberek munkában való elhelyezkedésének segítését. Alapítványunk az előző években jelentős eredményeket ért el a nagyothalló emberek segítésében és a hallásvesztés megelőzésének területén. 1. Idősek Otthona pályázatok Az Alapítvány részére befolyt támogatási összeg egy részéből pályázatot írtunk ki, amelyre idős-otthonok pályázhattak, tartósan ott élő hallásrehabilitációra szoruló nevesített gondozottjaik támogatásáért. A projekt keretében, az Alapítványt támogató hallásközpontok ingyenesen megvizsgálták a gondozottakat, majd közülük hallásjavításra szoruló, de szociális helyzetére való tekintettel ezt saját erőből kifizetni nem tudó gondozottak részére az Alapítvány az OEP által támogatott hallókészülékek önrészét kifizette. 2. A Tehetséges, nagyothalló fiatalok támogatása esélyegyenlőségi program A fiatalok felsőoktatásban való részvételét segíti: rászoruló nagyothalló fiataloknak segítünk, hallásgondozói ellátással, hallókészülékekkel illetve fejlett info-kommunikációs eszközökhöz (hallókészülék, okos-telefon, mobil Internet hozzáférés) 3. Halló Holnap Program Megelőzési programunkat a zajártalomnak leginkább kitett fiatalok védelme érdekében indítottuk. A megelőzési hetek keretében az elmúlt években a legnagyobb nyári zenei fesztiválokra települtünk ki (Volt, Sziget, Strand). A cél a fiatalok aktivizálása, a zajvédelem fontosságának tudatosítása volt: - Informatív kisfilmek és előadások, és érdekességek vetítése a megelőzés lehetőségeiről és fontosságáról - Letölthető, illetve e-mailben elküldhető információs anyagokat tettünk elérhetővé a rendezvényeken -Tanácsadás: Hallásgondozó szakemberek válaszoltak a kérdésekre a helyszínen - A passzív és aktív zajcsök

Adószám:
18657755-1-10

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
"A Hallás Társasága" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
AHTA

Szervezet adószáma:
18657755-1-10

Honlap:
https://hallastarsasag.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hallastarsasag/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/hallastarsasag/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11739009-21240737-________

A szervezet telefonszáma:
+36 706482600

A szervezet címe:
3324 Felsőtárkány, Gárdonyi Géza u. 47.

Tevékenységi kör:
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Alapítványunk az előző években jelentős eredményeket ért el a nagyothalló emberek segítésében és a hallásvesztés megelőzésének területén. 1. Idősek Otthona pályázatok Pályázatokat írunk ki, amelyre idős-otthonok pályázhattak, tartósan ott élő hallásrehabilitációra szoruló nevesített gondozottjaik támogatásáért. A projekt keretében megvizsgálták a gondozottakat, majd közülük hallásjavításra szoruló, de szociális helyzetére való tekintettel ezt saját erőből kifizetni nem tudó gondozottak részére az Alapítvány az OEP által támogatott hallókészülékek önrészét kifizeti. 2. A Tehetséges, nagyothalló fiatalok támogatása esélyegyenlőségi program A fiatalok felsőoktatásban való részvételét segíti: rászoruló nagyothalló fiataloknak segítünk, hallásgondozói ellátással, hallókészülékekkel illetve fejlett info-kommunikációs eszközökhöz (hallókészülék, okos-telefon, mobil Internet hozzáférés) 3. Halló Holnap Program Megelőzési programunkat a zajártalomnak leginkább kitett fiatalok védelme érdekében indítottuk. A megelőzési hetek keretében az elmúlt években a legnagyobb nyári zenei fesztiválokra települtünk ki (Volt, Sziget, Strand). A cél a fiatalok aktivizálása, a zajvédelem fontosságának tudatosítása volt: - Informatív kisfilmek és előadások, és érdekességek vetítése a megelőzés lehetőségeiről és fontosságáról - Letölthető, illetve e-mailben elküldhető információs anyagokat tettünk elérhetővé a rendezvényeken -Tanácsadás: Hallásgondozó szakemberek válaszoltak a kérdésekre a helyszínen - 22000 Hallásvédő füldugók osztottunk szét a fesztivált látogatók között

Mire gyűjt:

"Közelebb - együtt a közös jövőért" - táborok a hallássérültek integrációjáért Új programunk céljául tűzte ki, hogy egész Magyarország területéről elérhetően valósítson meg hallás-rehabilitációs programokat a lakosság hallásszűrésétől, a hallássérültek integrációjának elősegítéséig és a halló emberek érzékenyítéséig. Alapvető probléma, hogy még nincs olyan fórum, ahol a hallássérültek, az őket nevelő szülők és a szakemberek kötetlen környezetben egymásra találnának. A tábor egy jó lehetőség arra, hogy, egyszere, hatékonyan, több problémát is lefedjünk. Amikor hallássérült gyermek kerül a családba, a szülő feladata a gyors korai fejlesztés biztosítása lenne a gyermeke számára. Létező probléma azonban, hogy a szülőkkel senki sem foglalkozik, miközben a gyász különböző fokozatain mennek keresztül, kevés a sorsközösség és a nyugodt kommunikáció a szakmabeliekkel. Emellett kevés hangsúly jut arra, hogy a szülő megismerkedjen a hallássérültek világával, így, miközben a korai fejlesztésben részt vevő gyermekével foglalkozik, rengeteg megválaszolatlan kérdéssel küzd, ami a hallássérülés világával kapcsolatos. A tábor élményszinten szeretné megoldani ezt a problémát: Szakmai előadásokkal az alábbi témákban: az integráció nehézségei - ki (mi?) a gyermekem valójában? Jogi kalauz - mit kaphatok meg én és a gyerekem a törvény szerint fejlesztések hallássérülteknek hallássérült példaképek hallókészülékválasztás kisokos, hallókészülék funkciók bemutatása, karrierválasztás hallássérültként segítség, kirekesztik a gyerekem, mit csináljak? stb... Önismereti csoportbeszélgetésekkel (érintett szülőkkel, pszichológus vezetésével) -hallássérült önkéntesek bevonásával, akik megválaszolhatják a szülők, illetve gyermekeik kérdéseit -Szájkóder interaktív kiállítás – bevezetés a szájról olvasás világába -hallássérült gyermekfoglalkoztatás – fejlesztő programok, közösség kialakítása, kirándulások, tematikus játszóházak. Elérendő hatás: 1. A hallók érzékenyítése, ezáltal a hallók és hallássérültek közelebb hozása egymáshoz. Ez kihatással van a hallássérültek lehetőségeire is: pl. az érzékenyített munkáltató nyitottabban alkalmaz hallássérültet. 2. A hallássérültek szülei, testvérei, barátai jobban megértik a hozzátartozójuk világát. Ez lelki gátlásoldást, illetve szociális integrálódást eredményez. 3. Az érintett szülőknek könnyebb lesz a gyermeküket megérteniük, ezáltal pedig már a korai fejlesztés során képessé válnak segíteni a gyermek integrálódását a társadalomba.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.