A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány

Segíts te is hidakat építeni oktatással!

Az Alapítvány tevékenységéről: Az Alapítvány 2017 januárja óta E-tanoda néven a formális oktatási rendszer perifériájára szorult, hátrányos helyzetű diákok számára működtet mentorprogramot, amely során budapesti, elit gimnáziumokba járó gimnazisták digitális tananyagok segítségével online mentorálják többségében ormánsági társaikat (habár a 2021/2022/I-es félév már több helyszínen indul el leszakadó településekben, pl. Bács-Kiskun megyében is). A Programban a gimnazisták munkája az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) keretében elszámolható. A mentordiákok felkészítésen vesznek részt, melyben megtanulnak tananyagot fejleszteni, illetve az online korrepetálásra is felkészítjük őket (eszközök ismerete, pedagógiai tudás). A mentordiákokat az Alapítvány, a mentorált diákokat a települések tanodái, iskolái vonják be, a Programot a programkoordinátor gondozza, működteti. Eredményeink azt mutatják, hogy a program által a mentorált diákok jobb jegyeket szereznek, a résztvevők digitális kompetenciái fejlődnek és magabiztosabb, motiváltabb személyekké nőnek fel. Ezek mellett a mentorok személyes tapasztalatot gyűjtenek társadalmilag érzékeny kérdésekben, ezt segíti a kiforrott módszertan és a könnyen exportálható és fejleszthető programstruktúra; valamint, hogy a mentorok számára is elérhető a kortárssegítés lehetősége egyetemista önkéntesek által. Emellett a mentorok folyamatos képzéseken, szupervíziókon is vesznek részt, melyek szintúgy monitorozásra kerülnek. A Programot mi egy ún. „close mentoring” programnak tekintjük, melynek legfontosabb eleme a kortárssegítés és a hátránykompenzáció az online térben. Másképpen fogalmazva: a Program a tanuláson és az online téren keresztül az ismeretlenből ismeretet csinál; közelebb hoz olyan kortárs csoportokat, akik egyaránt hatnak egymásra, s egyébként nem találkoznának. Hiszünk benne, hogy a vidék-főváros vonal, illetve a társadalmi osztályok ilyen korban történő találkozása kifejezetten fontos mindkét csoportnak a jövőkép és az értékrend kialakításának szempontjából.

Adószám:
18849068-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
E-tanoda Program

Szervezet adószáma:
18849068-1-41

Honlap:
http://www.etanoda.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/etanoda

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-21083749-________

A szervezet telefonszáma:
+36 204252059

A szervezet címe:
1022 Budapest, Bogár utca 29/B. Fszt 1. a.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.