Tedd helyére a szíved! - Támogasd a MAA közösségét!
(lezárult!)

Idén is várjuk felajánlásaitokat a 30 éves Miskolci Autista Alapítvány 1%-os kampánya alatt! Tedd helyére a szíved és támogasd Te is a MAA közösségét! Köszönjük!

Szociális
Egyszázalékos adománygyűjtés

Miskolci Autista Alapítvány

Bővebben

Adószám:
18405857-1-05 Határidő: 2023-05-23

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


Tedd helyére a szíved! - Támogasd a MAA közösségét!

Adószám:
18405857-1-05 Határidő: 2023-05-23

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

A Miskolci Autista Alapítványt 1992-ben a Miskolcon és környékén lakó, autizmussal élő fiatalok szülei hozták létre. Céljuk az volt, hogy egy védett környezet életre hívásával a hiányos szociális ellátórendszerben addig csak sodródó autizmussal élő és értelmi fogyatékos fiatalok számára elhelyezést, teljes körű ellátást, szolgáltatást; képzési és foglalkoztatási lehetőségeket nyújtsanak.

A 30 éves intézmény az évek során folyamatosan bővült és alakított ki újabbnál-újabb szolgáltatási egységeket annak érdekében, hogy minél szélesebb körben képes legyen kiszolgálni a közösség igényeit. Jelenleg a nappali és bentlakásos elhelyezés mellett támogatott lakhatási lehetőséget, fejlesztési és foglalkoztatási szolgáltatásokat, továbbá eseti szinten érdekvédelmi és edukációs, érdekvédelmi folyamatokat is képviselünk.

A MAA közösségéhez 70 autizmussal élő- és értelmi sérült fiatal tartozik és közel 100 fős alkalmazotti kollektíva is része a mindennapi működésnek. Az intézmény maga civil fenntartású és alapítványi szerkezetben működik, emellett az évek során a MAA vezetősége igyekezett több „támogatási lábat”, vagyis nem szokványos bevételi forrásokat létrehozni. Ilyen fejlesztések közé tartozik: a MAACRAFT szociális műhely, Barka Szociális Farm, vagy ilyennek tekinthető a Bükk Kantin szociális étkeztetési programunk és az együttműködésünk az Autistic Art Alapítvánnyal. Ezek a projektek nagyban hozzájárulnak a szervezetünk gazdasági fenntarthatóságához.

A MAA működése alapvetően pályázati forrásokra, illetve normatív támogatásokra támaszkodik, illetve ehhez nyújtanak segítséget a hozzátartozói hozzájárulások, térítési díjak, felajánlások és adományok, amelyek mind jelentős forrásokat jelentenek a szervezet zavartalan működéséhez.

Ezúton szeretnénk kérni, hogy segítsetek nekünk abban, hogy továbbra is jelen lehessünk a nálunk élő fiatalok életében, és mindazzal amivel ezidáig sikeresen szolgáltuk fejlődésüket és jólétüket, ezután is tudjunk foglalkozni.

Kérjük támogasd munkánkat, hogy tovább működhessen a Miskolci Autista Alapítvány közössége!

Szervezet hivatalos neve:
Miskolci Autista Alapítvány

Honlap:
http://www.miskolciautista.com/

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/pages/Miskolci-Autista-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/147536151948090

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36-46-532476

A szervezet címe:
3533 Miskolc Csermőkei út 2/ a

Tovább az adatlapra
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Beköltözött a hideg Miskolcra!

Miskolci Autista Alapítvány

30 év sikerei és eredményes működését követően a rezsiköltségek emelkedése és az elszálló élelmiszerárak miatt veszélybe került a Miskolci Autista Alapítvány működése!

100% 3.510.000 Ft összegyűlt
3.500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Tedd helyére a szíved! - Támogasd a MAA közösségét!

Miskolci Autista Alapítvány

Idén is várjuk felajánlásaitokat Miskolci Autista Alapítvány 1%-os kampánya alatt! Tedd helyére a szíved és támogasd Te is a MAA közösségét! Köszönjük!


Lezárult:
2024-05-22.
Érdekel