TAPIOLAND – Szeretni mindenki tud!
(lezárult!)

Az országban egyedülálló TAPIOLAND Képző Központban állami gondozásból kikerült, 18 év feletti, fogyatékkal élő fiatalok számára biztosítunk lakhatást, képzést és fejlesztést.

Szociális
Telefonos adománygyűjtés

Egyenlő Esélyekért! Alapítvány

Bővebben

172 támogató
(142 hívás, 30 sms)


TAPIOLAND – Szeretni mindenki tud!

172 támogató közreműködésével

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány Tápióbicskén megnyíló új intézményegysége: TAPIOLAND Központ, a korábbi tapasztalatokra alapozva és a felmerült igényekre reagálva, új telephelyként biztosít lakhatást és képzést 24 fogyatékos fiatal felnőtt számára.

Olyan 18. évet betöltött fiatalokat fogad az új Központ, akiknek a gyermekvédelmi szakellátást követően szükséges biztosítani lakhatást, munkavállalási lehetőséget, továbbá folyamatos képzést, fejlesztést annak érdekében, hogy képesek legyenek az önálló, önrendelkező életvitel kialakítására, a társadalmi részvételre.

A tápióbicskei központ egyedülálló egyrészt abban a tekintetben, hogy a gyermekvédelemben felnőtt fogyatékos fiatalokat fogadja, másrészt, hogy egy olyan képzési rendszert dolgoz ki, ami által elérhetővé válhat a fogyatékos fiatalok számára a foglalkoztatás.

A szervezet működése során folyamatosan szervezett és szervez belső továbbképzéseket, részt vesz szakmai együttműködésekben, fogad önkénteseket és gyakorló terepet biztosít gyógypedagógusok, szociális területen tanuló hallgatók számára.

Az Alapítvány történetében most jött el az a lehetőség, amikor egy új intézményegységben felnőttképzési tevékenységet folytasson. A képzések tervezése és megvalósítása során két célcsoportra fókuszál a Központ. Egyrészt fogyatékos személyeknek indít az engedélyeztetési eljárás befejezését követően kompetencia fejlesztő képzést, amiben a szociális és a tanulási képességek fejlesztése lesz a fő cél, továbbá elindítja az Aranykalászos gazda képzést. Másrészt a Központ tervezi az Alapítvány jelenlegi, szociális területen dolgozó munkatársai – akik alap- vagy középszintű befejezett iskolai végzettséggel rendelkeznek, de nem rendelkeznek szakképesítéssel, vagy piacképes szakmával – és külső jelentkezők részére a Szociális gondozó és ápoló szakképesítés megszerzésére irányuló képzés elindítását.

Az egész életen át tartó tanulás megvalósítása áthatja az egész szervezet működését.

A képzések mindegyikében vállalja az Alapítvány, hogy a jelentkező személyek számára biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést. Amennyiben szükséges egyéni megoldásokat, technológiákat keres a résztvevő személyek igényeinek kielégítése érdekében.

 

 

Szervezet hivatalos neve:
Egyenlő Esélyekért! Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Egyenlő Esélyekért

Honlap:
http://www.egyenloeselyekert.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/egyenloeselyekertalapitvany/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36-28-445725

A szervezet címe:
2141 Csömör, Ibolya u.19. 19.

Tovább az adatlapra
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

"111 Mosoly"

Egyenlő Esélyekért! Alapítvány

100% 300.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel