Támogasd lakóinkat rendszeresen vagy egyszeri összeggel

Az állatok védelmére tettük fel az életünket. Az elmúlt 26 évben több, mint 10 000 kutyának és macskának találtunk szerető gazdát.

Állatvédelem
Bankkártyás adománygyűjtés

Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

Bővebben


Adománygyűjtés indult: 2021.04.09.

Támogatom

Támogasd lakóinkat rendszeresen vagy egyszeri összeggel

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Adományaitok a kezdetetktől hozzájárultak a fennmaradásunkhoz. Köszönjük, ha továbbra is támogattok!

2022-05-27
Beszámoló

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület beszámolója a 2021. évről

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

    1.  A telep általános helyzete

 

 

 

Kutyásrészleg: Az idei évben 150- 200 kutyalétszámmal dolgoztunk. Javult az egészségügyi ellátás és nagyobb lett az odafigyelés. Egyedi szerződéseket kötünk egyéb önkormányzatokkal. A problémás kutyás megbeszélések.

 

Egyre sikeresebb lett az internetes gazdakeresés. A facebook oldalunk látogatottsága folyamatosan növekszik.

 

 

Az Egyesület munkájában és szervezésében is egyre inkább hangsúlyossá válik a kutyaterápia. Jelenleg 13 kutya- gazda páros dolgozik a Misina nevében

Legnagyobb nehézég a járványhelyzet által előidézett problémákból adódott. Bár a nyári időszakban nagyon nagy volt az érdeklődés és a táborainkat is meg tudtuk tartani, a fizető szolgáltatások száma nagyon lecsökkent. Nyáron négy tábort szerveztünk vegyes jelleggel, vagyis kutyás és lovas, valamint egyéb ismeretek is szerepeltek a programban Az iskolák, óvodák látogatása is lecsökkent, rendezvények, kiállások száma minimális lett.

 

Szeptemberben három párost sikerült levizsgáztatnunk, így ők már terápiás munkát végeznek. Jelenleg 6 páros felkészítése zajlik, egy záróvizsgára készül közülük.

 

Egyre növekszik a Gazditanoda elnevezésű kutyaiskolánk népszerűsége, amelynek a látogatottsága a felső határokat feszegeti.

 A nehézségek mellett sikerült néhány pályázatot is elnyernünk, amelyeknek köszönhetően megőriztük az egyensúlyt a finanszírozásban is. Ilyen volt az ágazati bértámogatás, valamint a karámok felújítása,

 

A legnagyobb problémát a továbbiakban is három részből adódik össze. Egyrészt a megfelelő munkatársak megtalálása. Ennek oka részben a munka jellegéből és az alacsony fizetésekből adódik, másrészt tapasztalataink szerint országos szinten is nagy a munkaerőhiány.

 

A másik gondunk a problémás kutyák magas száma. Jelenleg a 200 kutyából, kb. a fele tekinthető ilyennek. 80 pittbull jellegű és még jónéhány mentális problémával küzdő állatról beszélhetünk. . A tapasztalat azt mutatja, hogy a könnyen gazdához juttatható állatok sokszor hozzánk már be sem kerülnek. Ez természetesen elhelyezést és az örökbeadást is nagyon megnehezíti. Hiába van kevesebb kutya a menhelyen, mint 10 éve, a hely sajnos inkább kevesebb.

 

A harmadik nagy problémánk a tevékenység finanszírozása. A 2022-es évtől sokan részesülnek adókedvezményekben, így ők kiesnek az adózók köréből. Bár ígéret van arra, hogy a kormány pótolja a kiesést a felajánlók százalékában, de ennek módja nagyon kérdéses. Természetesen a gazdasági helyzetből adódó nehézségek nálunk is jelentkeznek. Egyre drágább a gyógyszer, az állateleség, de a szolgáltatások is jelentősen drágulnak pl. őrzés. Az aszályos időszak a mostani időszakban a kút vízhozamát hosszú időszakra lecsökkentette, sőt sokáig víz sem volt benne. Ilyenkor vezetékes vizet kell használnunk, amely szintén megemeli a költségeket.

 

Próbálunk a továbbiakban még takarékosabb módon tevékenykedni, de ennek ma már az alsó határán vagyunk.

Csatolmány megnyitása

Szervezet hivatalos neve:
Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

Szervezet rövid neve:
Misina Egyesület

Honlap:
https://www.misina.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/misinamenhely

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 202173653

A szervezet címe:
7691 Pécs-Somogy Pajtás utca 17.

Tovább az adatlapra
Állatvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Ments menhelyet ezekben a megterhelő időkben!

Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

Az új koronavírus miatt sajnos a mi helyzetünk is sokat nehezedett. Ehhez szeretnénk most segítséget kérni! A felajánlott összegeket állateledelre és az állatorvosi kiadások fedezésére fogjuk fordítani!

93% 469.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel