Nehéz helyzetben élő gyerekek egészségügyi támogatása

Önkéntes orvosaink és pszichológusaink ott segítenek, ahol kell: most éppen Kárpátalján, menekült gyerekeknek, családoknak! Segítsünk együtt ott, ahol a legnagyobb a szükség!

Egészségügy
Bankkártyás adománygyűjtés

"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

Bővebben


Adománygyűjtés indult: 2024.01.18.

Támogatom

Nehéz helyzetben élő gyerekek egészségügyi támogatása

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Alapítványunk azt tűzte ki célul, hogy ott és annak segítünk akinek leginkább szüksége van rá!

Alapítványunk működéséhez támogatásra van szükség, hogy a későbbiekben is gyors és hatékony orvosi, valamint mentálhigiénés segítséget nyújthassunk krízisszituációkban, illetve olyan területeken, ahol korlátozott a hozzáférés az egészségügyi rendszerhez.

Most kongatjuk a vészharangot!

A háború még mindig zajlik Ukrajnában. Ártatlan civilek tömegeinek vált állandó lakhelyévé az eredetileg maximum 7-8 napra tervezett átmeneti menedék matrac, priccs, iskolákban, tornatermekben. Amikor a szomszédunkban zajló háború kapcsán menekültekről beszélünk, ez az esetek 90%-ban nőket és gyermekeket jelent!

2022 októbere óta önkéntes orvosaink havonta (minimum egy alkalommal) péntekenként, munka után útnak indulnak, hogy orvosi ellátást, gyógyszereket, lelki támogatást nyújtsanak nőknek, gyermekeknek. Van, aki csak azóta részesül bármilyen orvosi ellátásban, mióta kijárunk.  Diagnosztizálatlan és így kezeletlen magasvérnyomás, cukorbetegség, magas stroke kockázat, addig fel nem ismert szív- és érrendszeri betegségek, onkológiai betegek a felnőtt oldalon. Gyerekek között asztma, epilepszia, immunológiai betegségek, vírusos szezonális megbetegedések, a rendszeres orvosi kontroll hiánya, amivel felvettük a harcot. Gyermek és felnőtt pszichológusaink minden úton egyéni és csoportos támogatást is nyújtanak. A betegek többségénél felfedezhetőek a poszttarumás stressz-szindróma (PTSD) jelei.

Ez a küldetés Önkéntes orvosaink számára is megterhelő lelkileg. De van, ami megterhelőbb. Azzal szembe nézni, hogy elfogy a pénzünk és nem fogjuk tudni tovább finanszírozni ezeket az utakat!

Mi lesz ezekkel a gyerekekkel? Számítanak ránk, várják az emberi szót, az orvosi, mentális segítséget, valamint az akut gyógyulást és a betegségeket kezelő gyógyszereket!

Nem akarjuk őket cserbenhagyni, megvonni tőlük ezt a kapaszkodót. Nekünk mennünk kell! De egyedül nem megy! Várjuk támogatását mindazoknak akik átérzik ezt a felelősséget, akik részt tudnak vállalni akármilyen csekély összeggel is!

Eddigi munkánk Kárpátalján számokban:

Mentőautónk eddig 13380 kilométert tett meg, önkéntes orvosaink már 5216 munkaórában, pszichológusaink 384 órában több mint 900 embernek nyújtottak közvetlen segítséget!

Köszönjük ha mellénk áll, együtt többre vagyunk képesek! 

Ha teheti legyen rendszeres támogatónk!

Köszönjük!

A MedSpot csapata

 

2024-02-15
Hír

Ukrajnai Misszióról szóló riportfilm a Heti Napló szemével

"Így segítenek magyar orvosok a rászorulókon Ukrajnában" címmel adta le az ATV György Gabriella riportfilmjét a Heti Napló egyik vasárnap esti adásában. Három napig kísérte a stáb orvosainkat, pszichológusainkat és segítőinket és élték át velünk a személyes élményeket. "Magyar orvosmisszió Ukrajnában! Elkísértük őket! 72 órán keresztül együtt éltünk velük! Azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek segítenek, akiknek lebombázták a házait. Testi -és lelki sebeket is gyógyítanak. Kik ezek a csoda doktorok? Mi mozgatja őket? ....." - írták a film elé a felvezető szövegben. Ezúton is köszönjük, hogy velünk voltak, éltek ebben a 3 napban.

A Medspot Alapítvány várja a támogatásokat, hogy munkájukat tovább folytathassák! www.medspot.hu

A riportfilm itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=sv5JIjw_QXk

Szervezet hivatalos neve:
"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
MedSpot Alapítvány

Honlap:
http://www.medspot.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/medspotalapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@medspotalapitvany7186/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 306361123

A szervezet címe:
1147 Budapest Ilosvai Selymes utca 81.

Tovább az adatlapra
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Frici és a bátorság

"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

Emlékszel, mennyire izgultál gyerekként az orvosi vizsgálatok előtt? Talán ez még most is így van?! Gondolj bele milyen nehéz ez egy fogyatékkal élő fiatalnak... Támogass minket, hogy megvásárolhassuk Fricit...

104% 470.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Arctalan Hősök - Segítsünk együtt!

"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

Segítsd az Arctalan Hősök kampányt, hogy bírják a terhet az egészségügyi dolgozók, akik sokszor családjuktól távol, a koronavírus-járvány első vonalában küzdenek értünk.

59% 888.500 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Egészségügyi felszerelések ukrajnai belső menekültek részére

"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

A MedSpot önkéntes orvosai az ukrajnai háborús övezetből Kárpátaljára érkezett belső menekültek ellátásában vesz részt. Gyógyszerekre, kötszerekre gyűjtünk, amelyekkel segíthetünk.

85% 685.000 Ft összegyűlt
800.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Mobil labor gyermekek és rászorulók egészségügyi ellátáshoz

"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

A mobil labor segítségével olyan területek is segíthetünk a gyógyításban, ahol hiányosan vagy egyáltalán nem érhető el szakorvosi ellátás. Célunk a 3 millió forint!

102% 1.540.000 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Pedagógusok lelki, mentálhigiéniés támogatása

"ORVOSI SEGÍTSÉG AHOL KELL" Alapítvány

A pedagógusok mentálhigiéniés támogatása -pl. a kiégés, munkahelyi stressz ellen-, közös felelősségünk, hiszen gyermekeink jövője múlik a helytállásukon, kitartásukon.

1% 27.750 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel