Kibic klub: híd, ami összeköt

Mi nem csak bridzsezünk, hanem hidat építünk a társadalmi rétegek és korosztályok, a szellemi kihívások, sportágak és kulturális területek között.

Sport
Egyszázalékos adománygyűjtés

Kibic Sportegyesület

Bővebben

Adószám:
18193123-1-42 Határidő: 2024-05-20

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


Kibic klub: híd, ami összeköt

Adószám:
18193123-1-42 Határidő: 2024-05-20

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

A Kibic Sportegyesület 2007 óta működik, kizárólag nonprofit tevékenységet végez, működését tagsági díjból, pályázati és magánszemélyek támogatásából, valamint az 1%-os hozzájárulásból finanszírozza.

Az egyesület klubja korábban helyről-helyre vándorolt.

2024 közepétől egy közösségi klubot működtet, ahol nem csak bridzsezni és bridzsezni tanulni lehet, hanem helyet ad egyéb szellemi sportok, kártyajátékok, események működésének. A közösségi élmény, közösségépítés közösségi finanszírozással valósul meg.

Céljaink érdekében sporttáborokat, egyéb nyári táborokat, oktató tréningeket, szellemi és játékos sportokat, ezen belül különösen a bridzset népszerűsítő rendezvényeket szervezünk.

Bridzsoktatásokat, bridzsutánpótlás-támogatási programokat, bridzsversenyeket és nemzetközi fesztivált rendezünk.

A múltunk részletesebben:

2010-ben megalapítottuk a Kibic Budapest Bridge Open (KBBO) bridzsfesztivált, mely egy saját szervezésű nemzetközi verseny, 2012. óta az év egyik rangos, jegyzett versenye Magyarországon, és egyre ismertebb külföldön is. 2022-ben 11. alkalommal került megrendezésre.

Eddig 7 alkalommal, alkalmi klubhelyeinken, rendszeresen Jótékonysági versenyt szerveztünk, más-más nonprofit szervezettel együttműködve, ahol nevezési díjként különböző adományokat kellett hozni a játékosoknak, amelyeket rászoruló gyermek, családok kaptak meg a társalapítvány közreműködésével.

A Kibic Sportegyesület kiemelt célja az ifjúsági játékosok segítése, az utánpótlás nevelés. 2015. első negyedévében az egyesület rendezte meg a Szövetség által meghirdetett juniorbajnokságot, 2012-ben mentor-programot folytattunk, 2013-ban egyetemen oktattuk a sport alapjait.

2010. óta a világon egyedülálló versenyformát alapítottunk, a G+20 elnevezésű párosversenyt. Ez a versenyszám mind szimbolikusan, mind gyakorlati szempontból erősíti a fiatal tehetségek fejlődési lehetőségeit, ugyanakkor „generációs hídként” az idős korosztály számára is fontos esemény. A nemzedékek közötti szolidaritás jegyében a G+20 versenyt a generációk közötti párbeszéd fenntartásának és a köztük lévő szakadék csökkentésének missziójával alapítottuk. A versenyen ennek megfelelően CSAK olyan párok vehetnek részt, amelynek tagjai között legalább 20 év korkülönbség van.

A jövőkép:

Célunk a Kibic Klub mint hiánypótló közösségi tér létrehozása: szellemi sportok, kvízjátékok, iskolai felkészítők, olvasó és pénzügyi ismereteket nyújtó, illetve egyéb gyermektáborok új helyszíne a budapesti Magdolna negyedben.

A programok kifejezett célja a nyugdíjas korúak, illetve a gyermekek, fiatalok életminőségének javítása a szellemi sportolás lehetőségeinek biztosítása és kulturális programok rendezése által.  Egy bridzsklubot építünk, mely többre hivatott, mely hidat képez a generációk között.

Arra gyűjtünk, hogy álmunk valóra váljon: 

Szeretnénk felépíteni egy szellemi (sport)centrumot, amely hozzájárul a szabadidő eltöltéséhez, növeli az összetartozás érzését, a tisztelet és a tudás örömét, hatással van a generációk közti kooperációra és a betegségmegelőzésre.

„Mert kell egy hely”, ahol játszhatunk, ahol szellemi sportokat űzhetünk, beszélgethetünk, ahol a fiataloknak és öregeknek társaságot és kikapcsolódást, egyúttal szellemi kihívást biztosíthatunk. Hiszünk a reciprocitásban, a közösség erejében.

Az 1%-os adományokat: az egyesület fenti céljaihoz kapcsolódó működésre és fejlesztésre fordítjuk. 

Szervezet hivatalos neve:
Kibic Sportegyesület

Szervezet rövid neve:
Kibic SE

Honlap:
http://www.kibicbridge.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KibicSE/

Youtube oldal:
https://youtube.com/@kibicbridzsegyesulet7992?si=Pfs2ZRQcscxNA2Yr

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 203523687

A szervezet címe:
1082 Budapest, Baross utca 88. A/1.

Tovább az adatlapra