1%-ÉRT 100% NÉPFŐISKOLAI KULTÚRÉLMÉNY – MZNT
(lezárult!)

Itt művelődni, tanulni lehet - élethosszig. Közösséget építünk, az iskolai közösségi szolgálatos önkénteseket segítjük. Innovatív programokkal, környezettudatos témákkal várunk.

Oktatás
Egyszázalékos adománygyűjtés

Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

Bővebben

Adószám:
18604166-2-11 Határidő: 2023-05-23

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


1%-ÉRT 100% NÉPFŐISKOLAI KULTÚRÉLMÉNY – MZNT

Adószám:
18604166-2-11 Határidő: 2023-05-23

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

                             1%-ÉRT 100% NÉPFŐISKOLAI KULTÚRÉLMÉNY – MZNT

Sokszínű a tevékenységünk, 10-99 éves korosztálynak kínálunk programokat és nyújtunk lehetőséget ismeretszerzésre, tudásgyarapításra, fejlődésre. Te 1%-ot adsz, mi 100%-ot nyújtunk programjainkon.  

28 éve alapított, közművelődési feladatokat is ellátó népfőiskolánk legfőbb tevékenysége a képzés, a művelődés, az élethosszig tartó tanulás lehetővé tétele, az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő önkéntes diákok segítése. Kompetencia-fejlesztő képzési akkreditációnk megszerzésével felnőttképzési intézménnyé váltunk.

Tavaly 7.574-en voltak kíváncsiak az ingyenesen elérhető, sokszínű ismeretterjesztő előadásokra (80-80 óra irodalom, történelem, művészetek, egészségügy tanévente).  Képzéseink témái között kézművesség, idősek digitális fejlesztése, környezettudatosságról szóló háztartási ismeretek is szerepelnek. Folyamatosan valósítunk meg uniós projekteket, és sikeres pályázóként 2020-ban kiléphettünk a nemzetközi együttműködés színterére is az idősek digitális fejlesztése jó gyakorlatainak gyűjtése témában. Szerteágazó feladataink közé tartozik még a Tatai-medence településeinek értékfeltáró és értékgyűjtő tevékenységének támogatása is. Ez idáig 90.000 álláskeresőt segítettünk visszatérni a munka világába tanácsadásainkkal. Közhasznú tevékenységeinket 50.000 fő látogatja évente. 40 partnerünkkel szoros és rendszeres szakmai együttműködésben állunk.      

Nagy hangsúlyt fektetünk az önkéntesség támogatására, és az önkéntes munka igazi tartalommal való feltöltésére, élménnyé emelésére. Az iskolai közösségi szolgálat keretében önkénteskedő középiskolásokat 2018 óta már az ötödik IKSZ Börzével segítettük, hogy személyesen találkozhassanak az őket váró fogadó szervezetekkel. Eddig összesen 2250 diák érdeklődött rendezvényeinken, és választották ki a nekik leginkább tetsző önkéntes feladatokat.

Népfőiskolánk a kezdetektől fogva keresi annak lehetőségét, hogy küldetésének megfelelően milyen területen, milyen tevékenységekkel tud a leginkább hasznára válni szűkebb és tágabb környezetének. Ez a szemlélet vezérel minket programjaink, szolgáltatásaink, a jövőre vonatkozó stratégiánk megalkotásánál is, figyelembe véve az egyén, a közösség, illetve a kor követelményeit egyaránt. A Kárpát – medencei Népfőiskolai Hálózat tagjaként a helyi értékek felkutatását és népszerűsítését is igyekszünk elősegíteni országos szinten is.

Hisszük, hogy Népfőiskolánk eddigi tevékenysége jelentősen hozzájárul az itt élők identitásának erősítéséhez, a hagyományos tatai lokálpatriotizmus gazdagításához, és nem utolsó sorban a város és a megye gazdag múltjának megismeréséhez, valamint a modern világunk változásainak megértéséhez, az új ismeretek megszerzéséhez.

Szervezet hivatalos neve:
Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

Szervezet rövid neve:
MZNT

Honlap:
https://mznt.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mznttata

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@magyaryzoltannepfoiskolait4074

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 302902062

A szervezet címe:
2890 Tata Tanoda tér 5/ a.

Tovább az adatlapra