Adományokból építjük a jövő iskolamodelljének tornatermét
(lezárult!)

Tudta Ön, hogy a small is beautiful kifejezést először Ernst Schumacher használta az emberközpontú közgazdaságtanról írt könyvében? És azt tudta, hogy a Búzaszem Iskolának egy kicsi, szép tornatermet építünk?

Oktatás
Egyszázalékos adománygyűjtés

Búzaszem Alapítvány

Bővebben

Adószám:
18713714-2-13 Határidő: 2021-05-22

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


Adományokból építjük a jövő iskolamodelljének tornatermét

Adószám:
18713714-2-13 Határidő: 2021-05-22

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet

Gyűjtés célja

A Búzaszem Iskola alapítói 17 évvel ezelőtt olyan emberközpontú iskoláról álmodtak, ahol a szülők szerves részei az iskola életének, sőt, ahol a szülők maguk is hajlandók tenni azért, hogy értékek mentén állítsanak példát a tanulásban. Iskolánk abban különleges, hogy összefonja az iskola és a családok életét, úgy, hogy a szülők is közösséget alkotnak a gyerekek körül, és maguk is járják az utat, amelyen gyermekeiket vezetik. A Búzaszemben az iskola és a család együtt nevel.

 

A Búzaszem a tanulás kultúrájának újra-értelmezésében új utakon jár, amelyek valójában nagyon régiek.

Európa egyik leggazdagabb néphagyománya a magyar. Ennek ellenére Magyarországon nem könnyű ennek

közvetlen közelébe kerülni. A Búzaszem olyan intézmény, ahol visszatanítva adjuk át a néphagyományt, melynek új értelmezést adva találjuk meg mondernkori szerepét a képességfejlesztésben és a közösségépítésben.

 

Egy különleges iskolához különleges helyszínre is szükség van.

 

Több mint 10 éve már, hogy az önkormányzattól használatra kapott telken 5 ezer forinttal a zsebünkben vágtunk bele az ezer négyzetméteres iskolaépület felépítésébe. Ahogy a magunk erejéből haladtunk előre, úgy kaptunk egyre több segítséget a helyi közösségtől, közeli és távoli vállalkozóktól, sőt külföldről is. A főépületet két év alatt félpénzből építettük fel, majd a következő évtizedben törlesztettük a felvett kölcsönöket. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetlen forint közpénzt sem használtunk fel.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy az iskola épületegyüttesét tornateremmel bővíthessük. Az építési engedély birtokában soron következő fontos feladatunk a források előteremtése. Ezt a Búzaszem Alapítvány saját anyagi ereje mellett támogatók pénzadományából, önkéntes munkából és építőanyag adományokból tervezünk összegyűjteni.

Hiszünk abban, hogy ez így gazdaságosabb, közösségépítő, sőt kapcsolatokat és lehetőségeket formáló módja az építkezésnek.

Igaz az is, hogy ez így lassabban megy, mint ahogy egy építkezést ma megszoktunk. Tudjuk azonban, hogy valami akkor válik igazán értékessé számunkra, ha azért magunknak is tenni kell.  Éppen ezért nem indulunk sem állami, sem Európai Uniós pályázatokon, nem fogadunk TAO támogatást, és nem várjuk el iskolánk egyházi fenntartójától sem a beruházás finanszírozását. Adományt azonban bárkitől elfogadunk, mert úgy véljük, hogy a jó ügyek támogatása mindenkinek jogában áll.

 

Arra kérjük Önt, hogy 1% adományával segítsen felépíteni a Búzaszem Iskola közösségi tornatermét.

Szervezet hivatalos neve:
Búzaszem Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Búzaszem Alapítvány

Honlap:
http://www.buzaszemalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/buzaszemiskola/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCmqFe6gYVA8zUyGuq4xUUPg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 306295452

A szervezet címe:
2131 Göd, Fenyves u 25/a.

Tovább az adatlapra