Skool projekt - Technológiai Oktatásért Alapítvány

YES SHE CODES

A Skool-ban élményekre és mosolyokra alapuló foglalkozásokon keresztül inspirálunk 8-18 éves lányokat a technológia izgalmas világának megismerésére. Célunk, hogy a lányok magabiztosabbak, bátrabbak és sikeresek legyenek egy ma még férfias szakmaként ismert területen.

Adószám:
18621790-2-13


  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Skool projekt - Technológiai Oktatásért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Skool

Szervezet adószáma:
18621790-2-13

Honlap:
http://www.skool.org.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/skoolhungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-81197714

A szervezet telefonszáma:
+36 704517867

A szervezet címe:
2030 Érd, Kövező utca 26.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Skool célja, hogy egy újszerű oktatási formában fiatal lányoknak használható technológiai tudást adjunk, arra inspirálva őket, hogy a technológia területén válasszanak majd a későbbiekben továbbtanulási-, és munkalehetőségek közül. Tesszük mindezt gyakorlatias, gyermekközpontú programokon keresztül, ahol a lányok szakemberektől, szűk korosztályokra bontva tanulhatják a programozás, robotika, vagy a weboldal fejlesztés alapjait olyan eszközökön keresztül , mint a Scratch, App Inventor, Processing, vagy a LEGO Mindstorms. Programjaink: fél-és egynapos műhelyfoglalkozások, nyári táborok, 10 hetes iskola utána képzések, pályaorientációs beszélgetéssorozatok, technológia és innováció fókuszú versenyekre felkészítő tréningek. A Skool-ban élményekre és mosolyokra alapuló műhelyfoglalkozásokon keresztül inspirálunk 8-18 év közötti lányokat a technológia izgalmas világának megismerésére. A Skool programjai 2014 júniusában indultak. Azóta 1200 lánynak mutattuk meg, miről szól a technológia világa. Több, mint 100 gyermek- és élményközpontú foglalkozást szerveztünk, köztük fél-és egynapos műhelyeket, iskola utána 10 hetes képzéseket, kéthetes nyári táborokat, versenyfelkészítéseket. Több, mint 330 lelkes önkéntes jelentkezett a csapatunkba, akik segítették a foglalkozások lebonyolítését, és a tanulás folyamatát. A kezdetek óta több 25 partnerrel működtünk együtt, akik szakmailag vagy anyagilag segítették a programjainkat, és akik osztoznak velünk a Skool missziójában. A foglalkozásokat követően a résztvevő lányok érdeklődése pozitívan változott a technológia iránt. Többségük jelezte, hogy kívánni folytatják a technológiai tanulmányaikat, és elkezdtek érdeklődni az informatikai pálya lehetőségei iránt.

Mire gyűjt:

Szívügyünk, hogy egyre több fiatal lánynak megadjuk a lehetőséget arra, hogy megismerjék a technológia izgalmas világát, és kreatív ötleteik, álmaik megvalósításával hozzátegyenek a digitális világ sokszínűségéhez.

Alapítványként a Skool külső forrásokból finanszírozza működését, így mi támogatóinkkal együtt álmodunk és együtt teremtünk. 

Az adományok segítségével legfőbb célunk, hogy 2017-ben már 2000 lányt elérjünk programjainkkal, országosan is elérhetővé tegyük az ingyenes foglalkozásainkat, valamint bővítsük és képezzük oktató bázisunkat.

Oktatás
Közösségi
kampány

Varázslatos karácsonyt a Cseppkő Óvodába!

Skool

Segíts, hogy a gyermekotthonokban élő gyerekek számára is emlékezetes legyen az idei karácsony. Támogatásoddal varázslatos tech foglalkozást tudunk tartani nekik, ahol különleges ajándékot készítenek majd.

47% 141.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
még 13 nap
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.