Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány MagyarTagozat

Otthon, távol az otthontól...

Missziónk, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassuk a családtagokat, ezzel is segítve felépülésüket. Budapesten és Miskolcon is létrehoztunk egy-egy apartman házat, ahol a krónikus betegségben szenvedő gyermek együtt lehet édesanyjával vagy édesapjával a kezelés ideje alatt.

Adószám:
18048353-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány MagyarTagozat

Szervezet adószáma:
18048353-1-43

Honlap:
http://www.ronaldhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ronaldhaz

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400968-49505554-57541005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-902-3670

A szervezet címe:
1095 Budapest Soroksári út 30-34.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:
A Ronald Házakatt a gyermekek és családtagjaik igényeinek megfelelően alakítottuk ki: a funkcionális terek mellett társalgó és játszóhelyiség teszi otthonossá az épületeket. Célunk az, hogy házaink a béke szigetét jelentsék az ott lakóknak: a közös helyiségekben a gyerekek a betegségükről megfeledkezve, felszabadultan játszhatnak együtt a többi kis lakóval, a barátságos környezetben hamar feloldódhatnak, a kezelések közötti időt pedig az anyukájukkal, apukájukkal valamint a testvéreikkel közösen tölthetik el.Ronald Házak a nagyvilágban – több mint 40 éve a családok szolgálatában 43 éve, 1974 óta támogat családokat világszerte a nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány (www.rmhc.org). Az egyes országokban működő helyi szervezetek mindenhol a közösség igényeihez igazodó programokkal segítenek a rászoruló családokon. 32 éve, 1985-ben nyitotta meg kapuit az első Ronald Ház Európában, Amszterdamban. 23 éve, 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehezebb időszakaiban. 18 éve, 1999-ben Budapesten nyílt meg az első hazai, világszinten pedig a 200. Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. 13 éve, 2004-ben Miskolcon nyílt meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és családtagjaiknak. 9000-nél több családnak nyújtottunk otthont eddig apartmanházainkban.

Mire gyűjt:

Támogatásoddal hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a beteg gyerekek és családtagjaik a hosszúra nyúlt kezelési idő alatt is együtt maradhassanak és otthonos körülmények között lehessenek ebben a nehéz időszakban.

A támogatásoknak köszönhetően ezt a lehetőséget ingyenesen vehetik igénybe a rászoruló családok.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.