Habitat for Humanity Magyarország

Közösen építünk

A Habitat for Humanity a világ 70 országában dolgozik azon, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A magyar Habitat munkatársai ugyanezt szeretnék elérni. Programjaikkal közvetlen segítséget nyújtanak, szakpolitikai munkával pedig rendszerszintű változást akarnak megvalósítani.

Adószám:
18672772-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Habitat for Humanity Magyarország

Szervezet adószáma:
18672772-2-42

Honlap:
http://www.habitat.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/habitathungary

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/habitathungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11598936-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3740606

A szervezet címe:
1065 Budapest, Hajós u. 9. IV/16. 26.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb település- és lakásfejlesztés

Tevékenység leírása:

A lakhatási szegénység Magyarországon több mint egymillió embert érint. Ekkora probléma megoldásához széleskörű összefogásra és hatékonyabb lakáspolitikára van szükség. Mintaprogramjainkkal és szakpolitikai munkánkkal ezeknek az embereknek akarunk segítséget nyújtani Magyarországon is.

A Habitat for Humanity Magyarország működése több mint húsz éve alatt több mint 150 házat épített, 720 lakást újított fel, 700 családnak adott műszaki tanácsadást lakhatása jobbá tételéhez, háztartás-gazdálkodási és képzési programjainkban mintegy 1100 ember vett részt, összesen 2150 családnak segítettünk. Terepi programjaink mellett évek óta foglalkozunk kutatással, szakpolitika-elemzéssel, szakpolitikai javaslatok készítésével és szakpolitikai érdekképviselettel annak érdekében, hogy a lakhatási szegénységgel küzdők helyzetét átfogóan javítani képes szakpolitikai válaszok szülessenek.

A szervezetnek a magyarországi civil szervezetek között, és a lakhatással foglalkozó szervezetek között is egyedi sajátossága, hogy terepi programokat és kutatási, érdekképviseleti munkát kombinál célja elérése érdekében, a két program pedig egymást kiegészítve tud csak hatékonyan működni.

Jelenleg két terepi programunkkal segítjük a leginkább kitett, lakhatást igénylő társadalmi csoportokat. Programjaink keretében budapesti kerületi önkormányzatokkal működünk együtt, melyek üresen álló, rossz állapotú bérlakásokat biztosítanak számunkra. Ezeket a lakásokat hazai és külföldi önkéntesek segítségével, valamint a leendő bérlők közreműködésével újítjuk fel. A lakásokba utána a programtól függően közterületen élő, hajléktalan embereket vagy családok átmeneti otthonába kényszerült otthonukat vesztett családokat költöztetünk be.

Programjaink mintaprogramok, azért fejlesztettük ki őket, hogy új módszereket, új megoldásokat mutathassunk a lakhatási problémák megoldására. Mivel járatlan utakon járunk, ezért nincs olyan központi, akár állami forrás, ami finanszírozná a programjainkat. Vállalati támogatóink és magánadományozóink segítsége lehetővé teszi, hogy olyan új, hatékony formáját dolgozzuk ki a segítségnyújtásnak, amire a támogatásuk nélkül nem lenne forrás.

Ahogy ahhoz is partnerszervezeteinkkel működünk együtt, hogy közösen dolgozzunk ki ajánlásokat, javaslatcsomagokat a döntéshozók felé, szakpolitikai munkánk szerves részét képezi a lakhatási szektoron belüli párbeszéd.

Önkormányzati partnereink kiterjedt bérlakásállománnyal, azon belül szociális bérlakásokkal rendelkeznek. Azt reméljük, sikeres programjainkban való részvételükkel a teljes bérlakás állományukkal kapcsolatos terveiket is befolyásolhatjuk; így biztosítható a mintaprogramunk fokozatos elterjedése több kerületben is.

.

Mire gyűjt:

  • Hajléktalan emberek és családok számára önkormányzati lakások felújítása, és az ehhez kapcsolódó építőanyagok beszerzése, szállítása, szakmunkák, projektmenedzsment (bérek, utazási költségek)
  • Hajléktalan embere támogatása az önálló lakhatás kialakításában (szociális munka, projektmenedzsment)
  • Lakhatási szegénységgel, lakáspolitikával kapcsolatos kutatások, kiadványok, rendezvények (előfizetés kiadványokra, részvétel bel- és külföldi konferenciákon, tiszteletdíjak kutatóknak, kiadványok gondozásával kapcsolatos költségek, bérek)

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adód 1 százaléka másnak esély egy új életre!

Habitat for Humanity Magyarország

Közösen építünk méltó otthont mindenkinek! Szakpolitikai munkánkkal országos szintű változásért dolgozunk, terepi programjaink keretében pedig otthonukat vesztett embereket juttatunk önkormányzati bérlakásokhoz


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18672772-2-42
Érdekel
Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Mert a futás a ♥-et is erősíti

Habitat for Humanity Magyarország

Idén 6 szociális bérlakást szeretnénk felújítani önkénteseink segítségével, hogy hajléktalan emberek és átmeneti otthonban élő családok költözhessenek be és kezdhessenek új életet egy megfizethető otthonban.


Adománygyűjtés indult: 2018.02.16.
Összeg: 607.500 Ft
Támogatók száma: 94
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Habitat for Humanity Magyarország

Habitat for Humanity Magyarország

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.12.22.
Összeg: 1.671.745 Ft
Támogatók száma: 284
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Igazi otthont Csabáéknak!

Habitat for Humanity Magyarország

100% 375.000 Ft összegyűlt
375.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Igazi otthont Gábornak!

Habitat for Humanity Magyarország

100% 375.000 Ft összegyűlt
375.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Legyen igazi otthona Pistának!

Habitat for Humanity Magyarország

100% 400.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.